Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zwiększenie limitu umiejętności  (Przeczytany 1732 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grzeluu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zwiększenie limitu umiejętności
    « dnia: Lutego 12, 2011, 14:56:12 »
    Cześć, gram już w Warbanda dość długo i zrobiłem sobie postać do - nazwę to - "testów". I chciałbym zwiększyć limit umiejętności np. z 10 dajmy na to do 100 lub 500. Czytałem, że to się robi gdzieś w scripts, ale nie mogę znaleźć cyfr, które odpowiadają za maks. wartość. Z góry dzięki ;D
    ----------------------------------
    Wielkie dzięki za odp., a tak przy okazji gdzie edytować morale, żeby nie spadały tak szybko albo w ogóle ;d. ;P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2011, 15:47:57 wysłana przez grzeluu »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    Odp: Zwiększenie limitu umiejętności
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2011, 15:33:42 »
    Ten plik to skills.txt.

skl_trade Trade 19 10 Every_level_of_this_skill_reduces_your_ trade_penalty_by_5%%._(Party_skill)

Zaznaczona liczba to limit tej umiejętności... Jednak na pewno nie ustawisz tego na 100. :P Maksymalny limit to 15.

@Jagoda, handel dałem tylko dla przykładu... Możesz tak zrobić z każdą umiejętnością.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2011, 16:33:44 wysłana przez PissInPeace »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 12, 2011, 16:05:58 »
    Każdy gra jak lubi, każda rozgrywka powinna przynosić graczowi przyjemność. Dlatego nigdy nie krytykowałam osób lub nie wyzywałam ich od "cziterów", którzy stosowali tak zwane ułatwienia do gry. Nawet opcja nagminnego wczytywania w celu uzyskania lepszego rezultatu jest na swój sposób cheatem. Lecz nie wiem, czy zwiększając poziom handlu na 15 da oczekiwane rezultaty. A mianowicie gdy otrzymamy handel 15 to co nam to da, skoro sprzedamy 4 rzeczy po czym handlarz będzie goły i wesoły ?
    Osobiście uważam, że zwiększenie opcji przywództwo, władanie bronią, inżynieria mogą nawet się przydać.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2011, 17:01:32 »
    Nie musisz się męczyć ze skryptami, łatwiej jest ściągnąć TweakMB.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline grzeluu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2011, 17:01:43 »
    Ustawiłem limit skilli na 15, ale i tak mogę dodać do 10 ;D Coś jest nie tak.