Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1132586 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline seba2417

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4440 dnia: Stycznia 30, 2016, 11:32:29 »
    Witam, mam pytanko.  Jestem wasalem króla Harlausa i mam miasto Dhirim jako lenno i jakieś 2 inne wioski. Jak wjeżdżam np. do miasta to nie ma opcji "zbierz podatki" czy coś. Moje pytanie brzmi jak zebrać te podatki, u kogo czy coś? :D
    EDIT: Dodam jeszcze, że gram na modzie Frioristic mod pack GAMEPLAY czy jakoś tak.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2016, 11:38:11 wysłana przez Lew »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4441 dnia: Stycznia 30, 2016, 11:35:22 »
    Floris Mod Pack?

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #4442 dnia: Stycznia 30, 2016, 11:35:34 »
    Moda nie znam, ale w Native nie zbierałeś podatków. Raz w tygodniu z automatu dostawało się kasę.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline seba2417

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4443 dnia: Stycznia 30, 2016, 11:38:48 »
    No na tym floris mod pack gram tylko, że na tym GAMEPLAY.
    Taaa, może tu też tak jest tylko, że nie zauważyłem :D

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #4444 dnia: Stycznia 30, 2016, 14:46:58 »
    Możliwość "zebrania podatków" masz tylko przy misji od Lorda/Króla. Tak to same wpływają do twojej kasy. Oczywiście to jest bardzo rozbudowana ekonomia, na którą ma wpływ handel, dobrobyt wioski/miasta i ochrona przed bandytami. Ale za dużo by to tłumaczyć i o to nie pytałeś :D

@Bojar/down: Kradus*. Byłbym wdzięczny.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2016, 16:54:19 wysłana przez Kradus »

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #4445 dnia: Stycznia 30, 2016, 16:22:14 »
    Ehh już myślałem, że to kolejny temat polityczny ivego. Wchodzę więc z zamiarem przedstawienia swoich kapitalistycznych poglądów oraz pogardy dla podatków. A tutaj taki zawód mnie spotkał... A co do tematu to  kradus wyjaśnił wszystko... Pod koniec tygodnia dostajesz bilans zysków i strat (żołd, podatki, działające manufaktury).

Offline Czarny Rycerz 123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4446 dnia: Stycznia 31, 2016, 12:33:20 »
    Cześć wszystkim mam problem,wie ktoś jak zmienić nazwę królestwa?Bo założyłem swoje i mam nazwę Poplecznicy Gracza

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #4447 dnia: Stycznia 31, 2016, 12:47:24 »
    Nie było czasem możliwości wpisania nazwy przy zaczęciu "buntu"? Ew zmiany powinno się móc dokonać u Sekretarza, czy Marszałka - nie pamiętam jak go zwali. On powinien być w twoim głównym mieście/zamku (czyli w większości przypadków pierwszym zdobytym).

Offline Czarny Rycerz 123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4448 dnia: Stycznia 31, 2016, 13:28:11 »
    Prawdopodobnie przegapiłem na początku,ale u sekretarza nie ma takiej opcji.

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4449 dnia: Lutego 01, 2016, 22:18:14 »
    Czy ktoś ma może plik z 2.55 poprawiający błąd z menu dowodzenia w trakcie bitwy? Na nexusie mod jest niedostępny, a mam po naciśnięciu backspace piękne tło z którego nie da się wrócić. Walczyć można na ślepo tylko. Nie da się wrócić do bitwy.

Offline HHARTKOR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4450 dnia: Lutego 07, 2016, 19:54:29 »
    Czy ktoś ma może plik z 2.55 poprawiający błąd z menu dowodzenia w trakcie bitwy? Na nexusie mod jest niedostępny, a mam po naciśnięciu backspace piękne tło z którego nie da się wrócić. Walczyć można na ślepo tylko. Nie da się wrócić do bitwy.

chyba wiem o co ci chodzi ja dziś powracam do M&B pobrałem se florisa jede w bitwę klikam backspace a tu ładny pergamin jak z jakieś średnowiecznej księgi który można wylączyć tylko esc

pogmerałem i po prostu pobrałem i zainstalowałem 2.55 tak jak na tym filmiku i już tego nie mam dopiero dziś zaczynam gre więc co dalej z tym jest nie wiem oto link https://www.youtube.com/watch?v=Rweu5Nn5cZ4

Offline Metternich

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4451 dnia: Lutego 13, 2016, 10:41:26 »
    Zacząłem wczoraj grę na tym modzie, ogólnie wszystko fajnie się odbywa, tylko spolszczenie jakieś dziwne jest i przy nazwach jednostek pojawiają mi się znaki I1, ktoś wie jak można temu zaradzić? Są na mapie jakieś ukryte zbroje może :)?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4452 dnia: Lutego 13, 2016, 11:32:49 »
    Zacząłem wczoraj grę na tym modzie, ogólnie wszystko fajnie się odbywa, tylko spolszczenie jakieś dziwne jest i przy nazwach jednostek pojawiają mi się znaki I1, ktoś wie jak można temu zaradzić? Są na mapie jakieś ukryte zbroje może :)?

Te znaczki determinują typ jednostki, np. I1 - piechota (rekrut), I2 - piechota (piechur). Taki znaczków jest więcej, np. H - jeździec, C - kawaleria. Cyferki oznaczają poziom zaawansowania jednostki. 

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #4453 dnia: Lutego 24, 2016, 20:41:50 »
    Zmiana kultury u mnie nic nie daje... Błąd? v.2.4

I tak z ciekawości korzystacie z patroli?? Ja tylko wysyłam małe grupki aby wybić bandytów żeby mi się ich horda nie zebrała pod miastem szkoda ze wybijanie bandytów nie wpływa na dobrobyt znaczy trochę wpływa bo mniej chłopów ginie ale koszt patroli jest duży więc to jest przydatne tylko po to żeby poczuć się dobrym wladcą.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2016, 21:00:07 wysłana przez piotrek1996 »

Offline Samowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4454 dnia: Marca 03, 2016, 21:51:12 »
    Witam! na początku chciałbym się ze wszystkimi gorąco przywitać! :D Mam takie pytanie związane z ekwipunkiem po bitwie. Otóż zauważyłem, że jeśli po bitwie na przykład mam 6 łupów i wybiorę opcję ulepszenia ekwipunku towarzyszy, to po tym nagle 6 itemów znika i pojawia się z 30 innych. Za każdym razem też gdy przeglądam ekwipunek NPC to nie mają nic w swoim inwentarzu. Ktoś mógłby wytłumaczyć mi jak to działa?