Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1134029 razy)

Opis tematu:

Offline guru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4425 dnia: Października 18, 2015, 12:59:23 »
    Zgadza się ale tak jak wspomniałem nawet po wybraniu jednostek z Native w modzie dalej będą się one różnić od tych z oryginału :(

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4426 dnia: Października 18, 2015, 13:02:15 »
    To zbiór modów, ale połączony. W całość. Nie możesz jej sobie tak po prostu zdefragmentować. Odsyłam do drugiej części mojego posta: chcesz wprowadzić zmiany? Masz Troop Editor.

Offline guru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4427 dnia: Października 18, 2015, 16:46:11 »
    Poczekam może ktoś jeszcze się wypowie.

Na koniec może wyjaśnię dlaczego chce wprowadzić te zmiany. Sprawa jest prosta, jednostki nie są do końca zbilansowane. W oryginale jest tak że Nordowie mają najlepszą piechotę ale brak kawalerii, Swadi natomiast ma najlepszą ciężką konnice, a Khergici ogólnie najlepszą kawalerię: łycznicy konni, ekstra lansjerzy, kawaleria od 2 poziomu, brak piechoty.
    Natomiast we Florisie sytuacja wygląda inaczej. To własnie Nordowie mają najsłabszą piechotę, a powinno być dokładnie odwrotnie. Jak porównamy umiejętności, ekwipunek, lvl i koszty utrzymania, to Rodrodocy i Khergici wypadają lepiej.
    Chodzi mi tutaj głównie o linie jednostek specjalizujących się w B.jednoręcznych i tarczach od 2 do 5 lvl, bo one są najważniejsze.

Rodrodocy
    Podobne punkty umiejętności, lepsze władanie bronią, lepsze miecze, pancerz, niższe koszty utrzymania i lvl, dzięki czemu łatwiej ich szkolić. W zamian za to mają słabsze tarcze i nie mają broni do rzucania.
    Kchergici
    Porównując do Rodrodoków: są słabsi ze statystyk i władania bronią. Mają lepsze miecze i zbroje. Jeszcze niższe koszty utrzymania i poziom. Lepsze tarcze od rodrodoków i używają nagat.
    Z tego wynika że Nordowie mają tylko duże tarcze i broń miotaną,  a jak dojdzie do walki w ręcz to wypadają słabiej. Na koniec zostaje jeszcze kwestia szkolenia.

Nie szukam tutaj dziury w całym, bo mod jest po prostu ekstra ale chce zwrócić uwagę na niezbalansowanie.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2015, 18:50:42 wysłana przez guru »

Offline FalcoI

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4428 dnia: Października 19, 2015, 16:12:37 »
    Panowie - nie rozumiem czegoś.
    W liście modyfikacji znajduje się mod o nazwie "World Map HD" v 1.2
    Otóż patrząc na screenshoty z tego modu oraz na mapę w grze - nie jest to samo. ( gram na GAMEPLAY )
    Więc pytanie... czy w wersji Expanded znajduje się ( działa ) owa modyfikacja?

Próbowałem zainstalować tego moda dając textury do folderu "Textures" w module Florisa, lecz nie działało. ( Tak samo gdy dałem do KAŻDEGO folderu "Textures" w całym M&B )

Jakieś propozycje? :/

Offline glouver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4429 dnia: Października 19, 2015, 20:45:30 »
    Ta, działają, ale skoro masz gamplay to chyba nie bez powodu?

Może to Ci pomoże:
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=306814.0
    Kto patrzy, Ten widzi.

Offline Thoorop

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4430 dnia: Listopada 29, 2015, 16:52:15 »
    Witam. Mam problem odnosnie dzialania tego moda. Chodzi o to, ze gdy wjezdzam do miasta/zamku i ide do srodka zamku nie pojawiaja mi sie corki poszczegolnych lordow. Pytajac Panie o ich corki pisza ze odwiedzaja zamek w ktorym jestem, ale jakos ich nie ma. Czy wiecie czym moze byc to spowodowane? Z gory dzieki :)

Offline Magnat

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4431 dnia: Listopada 29, 2015, 17:48:34 »
    To jest związane z każdym modem. Jak nie ma uczty, to nie będziesz zabawiał pańskich córek. Jeszcze byś coś z tego wyprodukował... A raczej kogoś...

Jeżeli raz pogadasz z damą na uczcie to później będziesz mógł ją odwiedzać po zaprosinach. Jeżeli masz dobre stosunki z jej krewnymi (brat, ojciec), to możesz też poprosić jednego z nich o udzielenie pozwolenia.

Offline Thoorop

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4432 dnia: Grudnia 01, 2015, 18:29:17 »
    Okej, dzieki :D jeszcze mam pytanie. Gdy chce dolaczyc do turnieju wywala mi gre "Program Mount and blade przestal dzialac...", wie ktos czym to moze byc spowodowane?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4433 dnia: Grudnia 01, 2015, 19:58:38 »
    Okej, dzieki :D jeszcze mam pytanie. Gdy chce dolaczyc do turnieju wywala mi gre "Program Mount and blade przestal dzialac...", wie ktos czym to moze byc spowodowane?

Najprawdopodobniej twój komputer jest zbyt słaby na niektóre aspekty tego moda. Jak często występują u ciebie crashe? Z doświadczenia wiem, że jeśli nie masz powyżej 4gb ram, to nie masz czego szukać w rozbudowanych modach. Jeśli nie zaboli cię brak nowych turniejów, to możesz je wyłączyć w opcjach moda.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Thoorop

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4434 dnia: Grudnia 02, 2015, 16:43:10 »
    Kompa zbyt dobnrego nie mam chociaz mod ogolnie ladnie smiga, ale bez turniej da sie jakos przezyc. A crashe mi sie zdarzaly na poczatku, tzn. przy wejsci do jakiejs lokacj/bitwy czesto mialem Runtime Error. 3GB RAM, procek Intel Core Quad 2,33GHz, karta graficzna GeForceGT630.

Offline Ziemek123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4435 dnia: Grudnia 18, 2015, 20:01:45 »
    Witam!
    Ściągnąłem tego moda i zrobiłem wszystko poprawnie ale nie widać modelu postaci żadnej... broni (stopy , głowa i broń jest)

Jest jakaś łatka?

Offline GraczFlorisModa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4436 dnia: Grudnia 24, 2015, 14:15:25 »
    Witam. Mam taki problem..

Gdy klikam "Esc" i "Wyjdź bez zapisu" a potem od razu próbuje wczytać grę to mnie wywala na pulpit i pisze "Mount And Blade Warband przestał działać"

Mam Windows XP SP3 na Native wszystko elegancko działa w 400 żołnierzy na placu gry...

Da się jakoś pomóc?

Offline BladeFlurry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4437 dnia: Grudnia 31, 2015, 12:02:44 »
    witam wszystkich forumowiczów.
    Nie mogąc doczekać się kolejnej części M&B2. Po wielu latach wróciłem do grania w Warbanda + Floris 2.53. W dawnych czasach ostatnią modyfikacją jaką instalowałem na M&Bw był świetnie wyglądający mod Polished Landscapes. Mam pytanie, czy istnieje sposób na połączenie gameplaya Floris z enviro Polished landscapes? THX.

Offline Staszko

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #4438 dnia: Stycznia 01, 2016, 13:33:42 »
    Od razu powiem, że nie szukałem tego w temacie.
    Mam otóż taki problem. Czemu faktorie we florisie przynoszą tylko straty. Buduję np.farbiarnie w Rivacheg (w Warbandzie była najbardziej opłacalna) a tam po jakimś czasie strata -600, w następnym tygodniu -800. O co chodzi. Czy we florisie mają na to wpływ nasze relacje z miastem??

Offline kundzio51

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4439 dnia: Stycznia 11, 2016, 16:45:14 »
    Witam
    Gdzie mogę znaleźć aktualna wersje tego moda i czy ona jest popolsku ?