Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4380 dnia: Czerwca 30, 2015, 00:19:46 »
    Ja nie wiem z jakiego spolszczenia korzystasz, ale ja mam wszystko po polsku, przynajmniej nie pamiętam bym miał coś po ang...
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4381 dnia: Czerwca 30, 2015, 09:04:30 »
    Spolszczenie zawarte w pierwszym poście jest na pewno nieaktualne, ponieważ dużo rzeczy (pół ekranu tworzenia postaci, nowe profesje i historie) są po angielsku + kilka adnotacji w grze i komunikatów. Zainstalowalem spolszczenie z chomikuj Johnego (chyba, jezeli pamietam) bo teoretycznie ono było najnowsze - i teraz po angielsku zostały mi tylko komunikaty o enemy force :P

Offline Servius

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4382 dnia: Lipca 09, 2015, 15:00:18 »
    Witam

Mam takie jedno (na razie) pytanie z ciekawości, wiecie może co skłoniło autora (autorów?) tego fajnego moda by pozbawić swadian kuszników? W native to było fajne że 2 z 6 frakcji miało kuszników (w razie pytań, po prostu wolę kusze). Autor wolał łuki?

(Nie żebym kręcił nosem na to, no.. może trochę :))
    "Jeśli miałby stać się demonem, to stałbym się demonem GŁODU"

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4383 dnia: Lipca 09, 2015, 18:41:09 »
    To stworzył jeden gość z połączenia kilku modów więc pewnie takie miał upodobanie.
    A moje pytanie jest inne jak splądruje wioskę to tylko masło moje wojsko przynosi to jest przesada żeby cala calardia produkowała masło , a chlebek to gdzie pytam ? , kawałek sera czy kiełbaski ?
    Da się to jakoś zmienić np plik podmienić na ten z native odnośnie plądrowania wiosek tam bardziej zróżnicowane lupy były .

Offline Servius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4384 dnia: Lipca 10, 2015, 07:11:39 »
    Ileś tam stron wcześniej był ten sam błąd, ktośtam zapodał również linka do naprawienia tego buga.

Powodzenia z szukaniem :)

Offline LuXei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4385 dnia: Lipca 16, 2015, 18:05:24 »
    Witam ,
    Poszukuję pełnego spolszczenia do moda Floriss , znalazłem pare spolszczeń ale nie do końca , w dialogach pojawia się tekst polski zmieszany z angielskim.
    Jest to dość upierdliwe, szukałem na chomikach ale nic nie mogę znaleźć.
    Ogólnie ten mod ma trochę latek mam nadzieje że ktoś posiada spolszczenie do gierki pełna :)
    Pobierałem spolszczenie ze str. : gmclan czy jakoś tak , waży 350 kb
    Znalazłem również temat z tym modem na waszej stronie ale niestety na chomiku nie ma już pliku.
    W razie sugestii że coś źle wkleiłem zrobiłem tak :
    Pliki pobrane wrzuciłem w languge jako Pl,
    ustawiłem jez polski w opcjach

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #4386 dnia: Lipca 16, 2015, 23:49:16 »
    Spolszczenia są na chomikuj.pl, zapewne nie są w 100% spolszczone, ale z tego co mi wiadomo to nigdy Florisa nie przetłumaczyli do końca. Jeśli ktoś jest na siłach to niedoróbki językowe sam może przetłumaczyć, mały tutek znajdziecie tu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15317.30 w poście usera: @huth
    Broń, zbroje, konie itp. samemu można ustawiać wedle upodobań i większej filozofii nie ma. Wystarczy użyć narzędzia moderskiego Morgh's Warband Mod Tools, wyszukać nazwę danej jednostki/żołnierza i usunąć, dodać  co nam potrzebne, oczywiście robiąc najpierw kopie zapasową pliku. Zaznaczam, że po takim zabiegu trzeba zacząć od nowa grę inaczej nie będzie efektu.
    Fix na masło w wioskach jest zawarty w pierwszym linku,a dokładniej w Nexusie.
    Czy wam tak ciężko ruszyć głownią i samemu choć troszkę się zmobilizować do szukania? W życiu nikt nic wam za darmo nie da, jedynie chyba w RYJ ;]
    Pozdrawiam.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4387 dnia: Lipca 18, 2015, 00:37:29 »
    Dobrze mówisz. Jeśli chodzi o te masło to ten problem był rozwiązywany co 30 stron tego tematu :) Jak dla mnie, to że Republika posiada tylko kusze jest dobre. Ten kraj nic tak na prawdę nie ma, tylko te kusze i niesamowity duch walki. Jest to moja ulubiona frakcja, nie dla tego bo posiada kusze, tylko dla tego bo z niewyjaśnionych powodów mam do niej sentyment. A szczególnie do ich władcy (NO HOMO). Z drugiej strony nienawidzę arabów i swadian. A wy? Jaka jest wasza ulubiona frakcja ? Dlaczego ?

Bertrand Russell

Offline Servius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4388 dnia: Lipca 18, 2015, 14:27:41 »
    Mnie trochę brak kusz u swadian boli. W warbandzie była to moja ulubiona frakcja ze świetną jazdą i kusznikami w zamku. Teraz to nie mogę wybrać: kawaleria u swadii została jeszcze przykokszona ale z łucznikami jako strzelcami to już nie to samo :( No cóż, nie lubię mieszać żołnierzy z różnych frakcji ale będę zmuszony do połączenia rhodockich kuszników z jazdą i piechotą Swadii.
    Co do lubianych frakcji z Florisa to lubię Rhodoków, Khergotów i Swadian z różnych powodów, (rhodoki- kusze, co do reszty ze zwykłego warbanda mam sentyment.)

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4389 dnia: Lipca 19, 2015, 13:59:30 »
    Łucznicy w Florisie mają lepiej. Swadiańscy szczególnie. Też nie lubię mieszać ale jak widzę Vigaro w tawernie to nie potrafię odmówić :D

Bertrand Russell

Offline whoami

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4390 dnia: Lipca 25, 2015, 04:23:43 »
    Witam mam chyba typowy problem czyli nie umiem zainstalować florisa extended

Mam oryginalną grę bo kupiłem na steam, zacznę od tego co już zrobiłem więc pobrałem wersje moda 2.55 i wszystkie pliki i foldery skopiowałem do "Mount and Blade: Warband" i do folderu languages wkleiłem spolszczenie ale to chyba nie ważne, no i to tyle wiem że trzeba coś zrobić z plikiem tekstowym item_kinds1.txt a konkretnie: Open the textfile 'add to item_kinds1.txt', add the 1579 item lines to your item_kinds1.txt and raise the number on top of it with 1556. Na początku pisze żeby otworzył plik tekstowy "add to item_kinds1.txt" a ja nigdzie nie widzę tego mam tylko item_kinds1.txt sami zobaczcie :
    http://scr.hu/18yo/np9te http://scr.hu/18yo/y3h3p
    no i jeszcze Open the textfile 'add to module ini.txt' którego też nie widzę.
    Bardzo proszę żeby ktoś mi pomógł fajnie by było jak by ktoś mi nawet pokazał jak to zrobić od początku bo to co Jagoda napisała ma już kilka lat. Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2015, 04:38:34 wysłana przez whoami »

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4391 dnia: Lipca 26, 2015, 14:52:49 »
    Witam
    Dacie link do pobrania:
    Gameplay: 1.24 GB
    Expanded: 2.33 GB
    dzieki

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #4392 dnia: Lipca 28, 2015, 09:25:01 »
    Witam mam chyba typowy problem czyli nie umiem zainstalować florisa extended

Mam oryginalną grę bo kupiłem na steam, zacznę od tego co już zrobiłem więc pobrałem wersje moda 2.55 i wszystkie pliki i foldery skopiowałem do "Mount and Blade: Warband" i do folderu languages wkleiłem spolszczenie ale to chyba nie ważne, no i to tyle wiem że trzeba coś zrobić z plikiem tekstowym item_kinds1.txt a konkretnie: Open the textfile 'add to item_kinds1.txt', add the 1579 item lines to your item_kinds1.txt and raise the number on top of it with 1556. Na początku pisze żeby otworzył plik tekstowy "add to item_kinds1.txt" a ja nigdzie nie widzę tego mam tylko item_kinds1.txt sami zobaczcie :
    http://scr.hu/18yo/np9te http://scr.hu/18yo/y3h3p
    no i jeszcze Open the textfile 'add to module ini.txt' którego też nie widzę.
    Bardzo proszę żeby ktoś mi pomógł fajnie by było jak by ktoś mi nawet pokazał jak to zrobić od początku bo to co Jagoda napisała ma już kilka lat. Pozdrawiam

Ale namieszałeś chłopie. Po pierwsze nie wkleja się do plików M&B Warband, a do katalogu- "Modules", który jest zawarty w grze. Po drugie niczego nie trzeba zmieniać w pliku item_kinds, w modzie Expanded jest 1876 obiektów/itemów a w Gameplay 882 i nie ma błędów spowodowanych brakiem wpisu. Jagoda najwyraźniej opisywała błąd jaki był w wersji 2.53 albo 2.54.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline sQrolleK

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4393 dnia: Sierpnia 09, 2015, 09:28:39 »
    Siemka . Mam pytania

1. Czy da się podpisywac traktaty handlowe ?

2. Gdzie znajde tego " tajemniczego kupca "

3. I czy da się mieć dziecko z żona albo nwm ... założyc rodzine :) jezeli tak to jak ( mam juz zone )

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #4394 dnia: Sierpnia 09, 2015, 12:47:53 »
    @sQrolleK

1. Tak

2. W tawernach miast.

3. Nie widziałem takiej opcji.

Ps.
    Co to jest za skrót "nwm" bo jakoś w języku polskim z tym się nie spotkałem.