Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131353 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline deynarde12

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4365 dnia: Czerwca 08, 2015, 00:06:42 »
    Cześć mam pytanie. Być może pośród tych 291 stron jest odpowiedź na moje pytanie ale komu by się chciało to wszystko czytać zwłaszcza jak powielają się pytania że komuś coś nie działa. Ja w innej sprawie a więc gram w tego moda tylko jest taki problem chciałbym założyć państwo lecz mam tylko 129 tysięcy. Chciałbym jakiś miliard ponieważ starczyłoby to raczej do końca rozgrywki tylko nie mam pojęcia jak mam tyle kasy zdobyć czy jedynym najlepszym sposobem jest plądrowanie wiosek? Aktualnie jestem najemnikiem Swadi i plądruje te wioski ale jest to bardzo męczące a bez kasy nie utrzymam państwa. Czy jest jakiś sposób inny na zarobek w tej paczce ? A może są inne tak samo dobre paczki w których jest łatwiej. Oglądałem serię florisa u gimpera wtedy był bank który podwajał pieniądze lecz w tej wersji tego nie ma niestety. A może jest jak jest to proszę o pomoc bardzo chciałbym stworzyć własne państwo i zacząć podbijać nie byle jakim wojskiem. Prosiłbym też o wytłumaczenie o co chodzi z tymi lichwiarzami bo chciałem sprawdzic o co chodzi i  kupiłem tak 55 akrów chyba tak to się nazywa i czegoś tam uprawianego tyle samo. Przeczekałem z 3 tygodnie i nic z tego nie dostaje więc po co to jest? A więc proszę o odpowiedź jak zarobić w florisie bądź w innym modzie aby nie nowa ojczyzna bo go nie lubię, za dużo bajerów tam jest. A i jeszcze jedno jeżeli nie ma innych lepszych sposobów niż plądrowanie wioski to proszę przynajmniej o doradzenie jak dobrze prowadzić państwo a raczej rządzić nim. Chętnie bym poszukał róznych tematów związanych z moim pytaniem lecz mam nie opłacony internet dlatego bardzo wolno mi chodzi i szukanie odpowiedniego tematu to byłaby męczarnia.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4366 dnia: Czerwca 08, 2015, 00:27:26 »
    Po pierwsze musisz pisać używając PRZECINKÓW. Taka ściana tekstu jest nieczytelna.
    Poza tym nie możesz podchodzić do modów w ten sposób, że każdy będzie ci mówił, co masz robić, musisz trochę poczytać. Jest też opcja szukaj(na górze)

W najnowszej wersji banku nie ma, dlatego właśnie, że zupełnie psuł grę, był jak cheat. Zamiast tego można kupić ziemię i bodajże co dwa tygodnie dostaje się dochód z tego zależny od zamożności miasta.
    Poza tym Floris jest rozszerzeniem Native'a, więc zarabia się właściwie na te same sposoby, czyli: dochód z podatków z twoich lenn, dochód z posiadanych manufaktur w miastach, sprzedaż łupów/sprzedaż jeńców/kasa z bitew, stawianie na siebie w turniejach i ich wygrywanie, no i te działania wykonywane raczej przed królowaniem: zabawa w kupca(handel) i nagrody z questów. To chyba wszystko...

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4367 dnia: Czerwca 08, 2015, 13:08:17 »
    Bawienie się w Handel wcale nie jest takie złe... Jeżeli ktoś ma smykałkę do tego to może się nieźle dorobić. Oczywiście nie w tak szybki sposób jak plądrowanie, ale oszczędza to wojsko i nie potrzebna jest walka. Jeżeli się ktoś chce wcielić w Handlarza to koniecznie musi powbijać pkt do Handlu i dowiadywać się, co i gdzie najlepiej kupować,sprzedawać. No i oczywiście wbijać też do ''Zarządzanie ekwipunkiem'' by tych towarów było jak najwięcej. Fajnie też jest gdy nie trwają żadne wojny... Wtedy nie jest trudno o towar.
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline xXWojo96Xx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4368 dnia: Czerwca 17, 2015, 21:56:04 »
    Ja osobiście polecam małą armię łowców niewolników (ja mam akurat 100) i ganiasz oddziały bandytów. Za sprzedaż 50 bandytów z tajgi dostaję ponad 6k i jeszcze zdobywasz jakieś dodatki w postaci łupów (~1k za oddział). Lepsze toto od turniejów bo i zarobek szybszy i prostszy. Wszyscy---->do ataku a o straty zbytnio nie trzeba się martwić bo od bandytów często odbija się więcej łowców głów niż traci w walce. Za zdobyty hajs kupujesz ziemię (najlepiej na terenach na których masz zamiar zakładać państwo) i tak to się powoli żyje na tej wsi...
    "biegają sobie konikiem i wymachują rękami jak cepem"    "Kto jest najwspanialszym człowiekiem świata i dlaczego właśnie Lenin?"

Offline MasterKaramba

• Użytkownik
    • Noobowaty Noob Noobujący w gierki!
    « Odpowiedź #4369 dnia: Czerwca 18, 2015, 13:30:20 »
    Mam problem, pewnie jest odpowiedź ale nie chce mi sie szukać. Zainstalowałem wszystko jak trzeba ale podczas pierwszej misji podczas walki z bandytą nie miałem tekstur ciała, mieczy, kuszy, bełtów i tarcz, a kiedy wszedłem do tawerny scrashowało mi grę, pomoże ktoś?
    Są Pro, Dobrzy gracze, przeciętniacy, kiepscy gracze, nooby i ja...

Offline 09METAL9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4370 dnia: Czerwca 18, 2015, 17:25:34 »
    Ja pierw chciał bym się przywitać.
    Ale do rzeczy najlepiej się zarabia jak mam w oddziale łowców niewolników ja mam ich z 90 oni mi zwiększają poziom zarządzania więźniami o 3 punkty a ja sam mam 6 i dzięki temu mogę pojmować 45  ogłuszonych przeciwników . np korsarzy sprzedaję każdego po 130 denarów to uzyskuję 5850 denarów za nich

A mam pytanie ten Tajemniczy Handlarz w wersji Floris Expanded 2.55 został on tutaj usunięty ? bo byłem już w wielu karczmach i nigdzie go nie spotkałem.

Po dwa wbiłem już sobie 36lvl i te levelowanie już trochę mnie męczy co poziom ten czas next levela się wydłuża i wydłuża i wpadłem na to czy by sobie nie wbić statystyk poprzez czytanie książek do jakiegoś tam czasu np wbił bym se +3 punkty do atrybutu inteligencji i charyzmy i umiejętności przywództwo +3 zarządzanie więźniami +4  . a robię to tak rozpoczynam nową grę poszukuję w karczmie handlarza książkami robię SAVE importuję postać z 36lvl kupuję książkę czytam po przeczytaniu sprzedaję potem export wczytuję SAVE i od nowa import i czytanie ... kasę tracę więc to jakiś tam zakup zawsze jest
    Czy ma to sens wy jak byście potraktowali wbijanie se np statystyk w ten sposób czy to jest waszym zdaniem psucie sobie zabawy

Offline Snaxxu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4371 dnia: Czerwca 18, 2015, 21:00:08 »
    Zależy...

Osobiście ja gram jedną postacią (kobiecą na lvl 47) i cały czas eksportuje sobie ten zapis. Nie psuje mi to gry, jest za to łatwy start. Lecz późniejsze wbijanie lvl staje się dość monotonne.

Offline Уьзукщк

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4372 dnia: Czerwca 19, 2015, 16:19:09 »
    Witam.
    Czy da się zmienić raz wybranego ministra?
    Mam plan podbić miasto, założyć królestwo, tymczasowo wybrać na ministra tego zwykłego typka(nie kompana), zdobyć żonę i z niej zrobić nowego ministra. Da się tak? Dodam że gram na Floris Gameplay.
    Kolejne pytanie. Będąc królem(a da się w ogóle zmienić tytuł? tak jak jest wielki książę itp.?) muszę własnoręcznie ogarniać te wszystkie rzeczy jak wysyłanie karawan, patrole itd.? Czy może królestwo w jakimś stopniu radzi sobie samodzielnie?
    I ostatnie. Czy podczas gry pojawiają się jakieś nowe postacie NPC czy przez cały czas będę skazany na jedne i te same mordy? Może się okazać że lordowie powyrywali wszystkie panny i dla mnie już nie zostało? xd

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4373 dnia: Czerwca 19, 2015, 20:52:19 »
    Nie pamiętam ale chyba, raczej tak... Powinna być taka opcja jak ''Chce twojej rezygnacji ze stanowiska'' czy coś takiego, no i wtedy chyba wybierasz kogo chcesz dać na jego miejsce, tylko nie wiem czy żonkę można. Po za tym w florisie kobiety są brzydkie :D

Bertrand Russell

Offline Bannan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4374 dnia: Czerwca 20, 2015, 03:16:02 »
    Cześć wszystkim takie pytanko czy jest może spolszczenie do wersji 2.55 ? czy działa to z wersji bodajże 2.4?

Offline 09METAL9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4375 dnia: Czerwca 20, 2015, 07:37:09 »
    Zależy...

Osobiście ja gram jedną postacią (kobiecą na lvl 47) i cały czas eksportuje sobie ten zapis. Nie psuje mi to gry, jest za to łatwy start. Lecz późniejsze wbijanie lvl staje się dość monotonne.

[/quote]
    Ja chyba też tak zrobię jak dobiję do np 42 lvl to potem zacznę czytać książki i importować / eksportować postać co nową grę . a jak zechcę to zawsze mogę eksportować postać z np tego nowego SAVE z przeczytanymi książkami do starego i na odwrót

Cześć wszystkim takie pytanko czy jest może spolszczenie do wersji 2.55 ? czy działa to z wersji bodajże 2.4?
    Tak działa to spolszczenie ja na nim gram i jest okej

Offline Уьзукщк

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4376 dnia: Czerwca 20, 2015, 15:13:55 »
    Nie pamiętam ale chyba, raczej tak... Powinna być taka opcja jak ''Chce twojej rezygnacji ze stanowiska'' czy coś takiego, no i wtedy chyba wybierasz kogo chcesz dać na jego miejsce, tylko nie wiem czy żonkę można. Po za tym w florisie kobiety są brzydkie :D
    Dzięki, już sprawdziłem, da się. Najpierw wybrałem kompana, bo tamten typek nie potrafił nawet nadawać lenna, następnie żonę.

Tylko kolejna sprawa. Przydaliby się nowi wasale, podobno chętni mieli sami przychodzić? Mam tylko dwóch z nieistniejącej już frakcji, których nie było trudno przekonać gdy ich królestwo miało jeden zamek...
    Jednak zdobyłem już drugie miasto i trzymam je nienadane na zachętę, ale kandydatów brak. Mam ponad tysiąc renomy, 99 prawa do rządzenia oraz powysyłałem emisariuszy do każdego z królestw.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4377 dnia: Czerwca 23, 2015, 18:23:24 »
    Swoich towarzyszy możesz awansować i darować lenno, wtedy staną się twoimi wasalami. Ja obecnie jestem w trakcie tworzenia ''Armii Śmierci"ale o tym może potem. Też mam pytanie, wiem że gdzieś w tych 300 stron jest to, lecz za ch**a znaleźć nie mogę. Mianowicie, jaki wybór towarzyszy radzicie? Tak aby byli zgrani i dobrze się czuli w oddziale... A i jeszcze jedno, jakie macie sposoby, by szybko zdobyć siódemki?

Bertrand Russell

Offline Darius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4378 dnia: Czerwca 27, 2015, 09:59:03 »
    Witam.
    Wczoraj wieczorem pobrałem Floris Expanded Mod Pack i wyskoczył mi RGL Error (Get_object failed for texture: ext_itm_helmet_sar_t7_velied_c_normal) Domyślam się że, jest do błąd/brak tekstury. Wie ktoś jak to naprawić?
    EDIT: Oj ja głupi, wgrałem Floris'a na inną wersje Warbanda... Już działa, nie musicie się martwić :v
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2015, 10:49:25 wysłana przez Darius »

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4379 dnia: Czerwca 29, 2015, 22:35:33 »
    Jest jakies aktualne spolszczenie na to 2.55? Bo sporo rzeczy jest po ang.