Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131358 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Levy24

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4290 dnia: Stycznia 10, 2015, 17:09:06 »
    Jest prawie 300 stron, więc nie chce mi się tego szukać wszystkiego. Mam jedno zasadnicze pytanie, mianowicie, czy opcja "Żywię szacunek do twojego rodu chciałbym stać się jego członkiem" działa u króla? Pamiętam, że to jest na zasadzie tak jakby adopcji, bo kiedyś coś podobnego zrobiłem zwykłym lordem, mając już ślub z jedną z dam. Obecnie jestem wasalem Yarogleka, z którym mam relacje na +60. Mariaż już posiadam z córką Vuldrata, panną Katią. Zrobiłem to ze względu na to, że często dostaje się od żony misje na pogodzenia króla z jakimś lordem, a to jest dosyć istotne, bo po wchłonięciu Nordów, oraz 2 miast od khergitów i swadian ilość lordów oraz lenn do przyznania jest taka, że zaraz ktoś tam zaczyna marudzić i w efekcie odchodzą do innych suzerenów. Tak więc powtórzę pytanię: czy ta opcja działa?

EDIT: Opcja działa, dobiłem stosunki do 100 i po jakimś czasie mi się udało i przyjął mnie do rodu, aczkolwiek nie wiem czy to cokolwiek da. Przy misjach "Zwiększanie pozycji w królestwie" był moment, że lordowie mieli jakiś tam pomysł ale nie mogłem naruszyć swojego imienia, czy coś w ten deseń. Ta misja prowadzi do czegoś konkretnego?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2015, 02:08:47 wysłana przez Levy24 »

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4291 dnia: Stycznia 11, 2015, 13:20:37 »
    Wiecie może jak wgrać animacje z tego moda do np phantasy moda? :P

Offline voik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4292 dnia: Stycznia 12, 2015, 20:18:00 »
    Witam! Gram na florisie i mam pytanie. Sa ci smieszni wlasciciele ziemscy no i kupilem w preven 30 akrow no i po 2 tyg w raporcie finansowym pojawilo sie saldo 3040 a majtek zero. Kiedy zaczne zarabiac i o co chodzi z tym saldem? I tak wgl jak najlepiej z tego zarabiac? Po ile akrow kupowac itp.?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #4293 dnia: Stycznia 13, 2015, 17:00:12 »
    Zysk nalicza się co dwa tygodnie. A co tydzień pojawia się sprawozdanie. A co do proporcji - najlepiej jest jak na 200 ludzi przypada 1 akr. Powyżej jest już deficyt.

Offline Boruciak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4294 dnia: Stycznia 14, 2015, 23:21:36 »
    Cześć. Mam jedno myślę ,że proste pytanie. Jak zmienić tytuły szlacheckie członków królestwa? Jest opcja w obozie by zmienić tytuł ,ale dotyczy ona wszystkich męskich członków państwa. Mnie chodzi by wasal zależnie od tego czy ma wioske czy zamek miał inny tytuł np książe dla miasta. Znalazłem jakieś pliki w spolszczeniu ,ale po ich edycyji coś psuje się z tekstem w grze.

Offline Gemboj13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4295 dnia: Stycznia 18, 2015, 22:16:23 »
    No cześć.

Zastanawiają mnie różnice pomiędzy Gameplay a Expanded w modzie Floris'a. Jak dużo opcji, itemów, pierdół zostało wyciętych z wersji Gameplay. Nurtuje mnie to pytanie, gdyż wersja Expanded nie działa mi na wysokich fps nawet po zainstalowaniu patcha na wydajność, a podbić Calradie chciałbym jak najbardziej rozmaicie. Proszę o odpowiedź konkretną i w miarę wylewną :)
    Oby tylko zostały wycięte przedmioty itd. a wszystkie rzeczy wzbogacające rozgrywkę o różnorodny wachlarz opcji został zachowany.

Oczywiście, google zostało obszukane wzdłuż i wszerz, lecz wciąż powtarza się ta sama formułka. Gameplay jest wersją moda dla graczy o komputerach pochodzących z czasów Króla Harlausa. Tyle :)

P.S.
    Dlaczego wersja Basic waży prawie 2 razy więcej niż Gameplay ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4296 dnia: Stycznia 19, 2015, 01:21:53 »
    No dobra, jedziemy...

Jeśli chodzi o crashe, to ogarnąłeś FAQ? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307

Jeśli chodzi o różnice między wersjami... http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3589076.html#msg3589076 
    (4 post, features, wszystko rozpisane i oznaczone co jest w jakiej wersji)

Offline hubson256

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4297 dnia: Stycznia 23, 2015, 17:08:48 »
    Mam pytanie czy w Florisie Expanded 2.5.4 jest bank bo na starszych wersjach widziałem ale tu nie mogę go znaleźć

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #4298 dnia: Stycznia 23, 2015, 17:19:49 »
    Nie. I uprzedzę pytanie: nie można go dodać.

Offline Boruciak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4299 dnia: Stycznia 24, 2015, 12:42:53 »
    Napiszcie chociaż ,że się nie da...

Offline hubson256

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4300 dnia: Stycznia 24, 2015, 16:54:40 »
    Jeszcze jedno pytanie jak uczynić towarzysza moim wasalem lub jak mieć jakiegoś wasala.

Offline Boruciak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4301 dnia: Stycznia 24, 2015, 17:23:57 »
    Wchodzisz w oddział ,rozmawiasz z towarzyszem i tam powinna być opcja :"czy jesteś zainteresowany lennem?". A w Twojej siedzibie mogą pojawić się lordowie z innych państw ,którzy nie byli zadowoleni ze swojego poprzedniego seniora.

Offline Macix

• Użytkownik
    • Rocky Balboa
    « Odpowiedź #4302 dnia: Lutego 12, 2015, 16:59:12 »
    Witam. Mam pytanie. Czy najnowsza wersja Floris Expanded Mod Pack jest kompatybilna z Mount&Blade Warband 1.166?
    "Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!"

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4303 dnia: Lutego 12, 2015, 18:46:40 »
    Witam. Mam pytanie. Czy najnowsza wersja Floris Expanded Mod Pack jest kompatybilna z Mount&Blade Warband 1.166?

To już chyba setne pytanie tego typu... Tak, będzie działać.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Dovak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4304 dnia: Lutego 23, 2015, 18:40:23 »
    Pewnie zostanę zhejtowany ale zapytam :<
    Otóż na florisie grałem dość długo i osiągnąłem niemal wszystko co chciałem. Własne królestwo, hajsu jak lodu, żona i wieeele innych. Naszła mnie ochota żeby pograć sobie... no ten no.... wyczitowaną postacią ze wszystkimi skillami na maksimum. To samo chciałem zrobić ze wszystkimi NPC i zrobić taką drużynę ultra koxów mogącą zniszczyć wszystko co się da. Problem się zaczyna że nie mam bladego pojęcia jak zedytować NPC. Export i Import na nich nie działa. Da się jakoś rozwiązać ten.... problem?
    Bez hejtu plz