Jest prawie 300 stron, więc nie chce mi się tego szukać wszystkiego. Mam jedno zasadnicze pytanie, mianowicie, czy opcja "Żywię szacunek do twojego rodu chciałbym stać się jego członkiem" działa u króla? Pamiętam, że to jest na zasadzie tak jakby adopcji, bo kiedyś coś podobnego zrobiłem zwykłym lordem, mając już ślub z jedną z dam. Obecnie jestem wasalem Yarogleka, z którym mam relacje na +60. Mariaż już posiadam z córką Vuldrata, panną Katią. Zrobiłem to ze względu na to, że często dostaje się od żony misje na pogodzenia króla z jakimś lordem, a to jest dosyć istotne, bo po wchłonięciu Nordów, oraz 2 miast od khergitów i swadian ilość lordów oraz lenn do przyznania jest taka, że zaraz ktoś tam zaczyna marudzić i w efekcie odchodzą do innych suzerenów. Tak więc powtórzę pytanię: czy ta opcja działa?
EDIT: Opcja działa, dobiłem stosunki do 100 i po jakimś czasie mi się udało i przyjął mnie do rodu, aczkolwiek nie wiem czy to cokolwiek da. Przy misjach "Zwiększanie pozycji w królestwie" był moment, że lordowie mieli jakiś tam pomysł ale nie mogłem naruszyć swojego imienia, czy coś w ten deseń. Ta misja prowadzi do czegoś konkretnego?