Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131270 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JuriJJ

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4275 dnia: Grudnia 31, 2014, 10:47:32 »
    Czyli pobrać wersje 2.55 ? Gdzie jest spolszczenie? Bo w 1 poście nie za bardzo widzę :/, przepraszam z góry za problem :/

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4276 dnia: Grudnia 31, 2014, 11:19:18 »
    Osoby, które nie znają dobrze języka angielskiego, zapewne ucieszy wiadomość o istniejącej polonizacji stworzonej dla kompilacji Florisa. Spolszczenie powstało przy współpracy forumowiczów (kolejność alfabetyczna): adamk23, ałtsajder, jaromirjagr i przyjacieleJohny8888 i RairakkuRey. Wielkie brawa za ten zacny projekt i trud jaki włożyliście panowie. Jeżeli o kimś zapomniałam, to poinformujcie mnie na PW, a błąd zostanie naprawiony.
    Spolszczenie dostępne jest z poniższej ikony Download

Aby spolszczenie działało prawidłowo należy przekopiować spolszczenie( zalecam przed wykonaniem tej czynności zrobić "backup") do lokalizacji, gdzie znajduje się gra. Czyli przykładowo ( C:\Gry\ ...) \Mount&Blade Warband\Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.5\languages\. A Następnie w Launcher Mount & Blade: Warband ustawić język na Polski

Offline mintay14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4277 dnia: Stycznia 02, 2015, 16:34:06 »
    Zainstalowałem ten dodatek i teraz wyskakuje mi, że musze wprowadzic klucz seryjny a wczesniej nie musialem. To stało sie po tym jak wgrałem patch 1.143. Czy to normalne?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #4278 dnia: Stycznia 02, 2015, 16:43:34 »
    Wgrałeś? Czemu masz tak starego Warbanda?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4279 dnia: Stycznia 02, 2015, 16:45:00 »
    Jeśli nie masz scrackowanej wersji to tak xoxoxo
    Kup oryginałkę, ściągnij najnowszą wersję i daj sobie spokój z 1.143. No chyba, że masz oryginalną, to wprowadź klucz... z tym chyba nie ma problemu?
    UP: a jak myślisz? Do nowszych nie ma pewnie cracka :P

Jedna fraza w Google i znalezione :P // M
    xD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2015, 17:13:56 wysłana przez lllew »

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4280 dnia: Stycznia 03, 2015, 21:15:23 »
    Czy najnowsza wersja 2.55 jest po Polsku?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4281 dnia: Stycznia 03, 2015, 22:33:25 »
    Czy najnowsza wersja 2.55 jest po Polsku?

Tak, jest po polsku. Mogą być jakieś niedociągnięcia, ale większość jest spolszczona.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Ciapek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4282 dnia: Stycznia 04, 2015, 17:07:16 »
    Witam. Mam pewien problem z tym modem ale nie wiedziałem gdzie napisać więc pisze w tym temacie. Otóż kiedyś ściągnąłem z internetu M&B Warband (wersje 1.153) oraz floris mod. Kilka dni temu kupiłem tą grę na steamie i oczywiście chciałem zagrać na tym modzie ale go nie było. Było tylko "native" oraz inne mody które pobrałem z workshopa. Ktoś wie w czym może tkwić problem?

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #4283 dnia: Stycznia 04, 2015, 17:15:41 »
    Rozumiem, że moda pobrałeś i kiedyś wszystko śmigało normalnie, potem na steamowej wersji mimo, że był na Twoim komputerze to nie pokazywał się na liście w laucherze. Sprawdź czy na pewno wkleiłeś Florisa do odpowiedniego folderu. Jeżeli chodzi o steama, będzie to wyglądało mniej-więcej tak:
    C:\Program Files\Steam\steamapps\common\MountBlade Warband\Modules (do Modules wklejasz moda)
    Po drugie upewnij się, że wszystkie pozostałości po wcześniej wersji zostały usunięte z Twojego komputera, bo być może kolidują z tymi ze steama.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Ciapek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4284 dnia: Stycznia 05, 2015, 12:32:21 »
    Zrobiłem trochę inaczej jak napisałeś ale twoja pomoc też mi się bardzo przydała. Dziękuje za pomoc i wesołego nowego roku! :d

Offline swistaczenko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4285 dnia: Stycznia 05, 2015, 18:06:29 »
    Witam, przeszukałem ten wątek, lecz nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
    Od czego zależy wysokość czynszów w zamkach? Pytam, ponieważ w jednym z zamków w jednym tygodniu miałem przychód +/- 7000, a tydzień później +/- 1000. A teraz po 3 tygodniach, we wszystkich trzech zamkach, mam przychód 0.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2015, 19:24:26 wysłana przez swistaczenko »

Offline Luqi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4286 dnia: Stycznia 06, 2015, 20:57:18 »
    Macie  jakiś sposób na szybki zarobek ? Jak na razie, moim zdaniem, najlepszy sposób to wygrywanie turnieji, ale to jest monotonne i czasochłonne...

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #4287 dnia: Stycznia 07, 2015, 20:06:30 »
    Łupienie bandytów, sprzedaż łupów, za zakupione pieniądze można postawić manufakturę lub zainwestować w pola w mieście.

Offline Luqi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4288 dnia: Stycznia 09, 2015, 16:41:35 »
    Tyle, że aby ziemie przynosiły pieniądze trzeba w nią włożyć sporo denarów. Zanim zarobie minie mnóstwo dni. Chcąc dołączyć do Swadi, po tylu dniach, będzie mocno osłabiona...A wojsko swoje kosztuje.Za najlepszą jednostkę konną Swadi zapłacę około 120 denarów. Czyli mając ich dziesięciu tygodniowy żołd wyniesie 1200 denarów.

Offline swistaczenko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4289 dnia: Stycznia 10, 2015, 14:58:32 »
    Polecam łapanie bandytów. Na początku zaatakowanie kilku grup, aby zdobyć łowców głów, a potem regularne atakowanie bandytów czy innych korsarzy. Przykładowo za 50 złapanych korsarzy otrzymujesz od pośrednika okupów, o ile się nie mylę, 6500 denarów.