Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131267 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4260 dnia: Grudnia 09, 2014, 21:01:22 »
    Mam pytanie czy można we florisie zmienić ilość bandytów na mapie (oddziałów) ???

Można, lecz trzeba użyć programu modującego http://forums.taleworlds.com/?topic=101731.0 , tu jest inny odnośnik Łatwy w obsłudze i z automatu robi kopie zapasowe plików przed modyfikacją.

Jakie macie sposoby na dobry zarobek, aby utrzymać duża armie itp ???
    Oprócz turniejów bo mi wywala :/

W opcjach obozu masz możliwość zmiany turnieju na taki jak jest w Native. Dzięki temu nie wywali cie z gry.
    Rozbuduj wszystkie faktorie w miastach, rozszerz NPC'etom możliwość większego ekwipunku [dzięki temu więcej zbiorą z pola walki sprzętu], zbieraj możliwie ile się da łupów z pola bitew, kupuj - sprzedawaj towary między miastami [np. kupujesz aksamit u Rhodoków i sprzedajesz u Sarranidów], podczas bitew używaj broni obuchowej i sprzedawaj jeńców ...
    Dużo jest możliwości zarobku.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline MaruPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4261 dnia: Grudnia 11, 2014, 15:13:59 »
    Mam już ostatnie pytanie w każdym mieście mogę mieć tylko jedną faktorię a potem npc mówi, że jest za mało kupców wyszkolonych itd o co chodzi ??? :>

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #4262 dnia: Grudnia 12, 2014, 01:17:34 »
    Mam już ostatnie pytanie w każdym mieście mogę mieć tylko jedną faktorię a potem npc mówi, że jest za mało kupców wyszkolonych itd o co chodzi ??? :>

W każdym mieście możesz założyć "jedną" faktorie. Po wpłaceniu "wadium", masz 7 dni na rozpoczęcie produkcji. W zależności czy sam\a będziesz dostarczał\a potrzebne półprodukty, tym większy zysk.
    Przykładowo: Kupujemy winogrona od Sarranidow i dostarczamy do miasta Vagirów, gdzie produkujemy wino.
    Czasami natłok prowadzonych przez nas "dyplomacji" [wojny, zajęte miasta przez wrogów itp.] nie pozwala nam na zakup półproduktów do stworzenia pełnej fabrykacji, przez co produkcja trwa dalej ale z mniejszym zyskiem.
    Proszę zwrócić uwagę w których rejonach Carladii, jakie jest zapotrzebowanie na dany materiał końcowy, a gdzie można zakupić taniej półprodukt.
    Powiem krótko: jak ktoś gra w Floris i myśli że gra, w większości za niego sama zrobi, to się myli.
    Nie macie smykałki do handlu tudzież/i polityki - nie grajcie w Floris lub zacznijcie grac na własną rękę zdobywając doświadczenie, bez zbędnych pytań w mod Diplomacy.
    Możemy pomóc w sprawach technicznych, a nie fabularnych gry.
    Każdy z nas grał i doświadczał rożnych "niedogodności" w grze i nie było ludzi którzy mogli nam odpowiedzieć na tak błahe pytania.
    Ludziska : macie własny intelekt, to kombinujcie. Proste jak dymanie [chyba nie dla wszystkich ;)]

The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline ymek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4263 dnia: Grudnia 18, 2014, 22:27:04 »
    Siemka:)

Mam pewien problem z grą, nigdzie nie znalazłem rozwiązania więc piszę tutaj.
    Otóż gram sobie na florisie już od kilku dni i cały czas wszystko działało ładnie do dzisiaj.
    Odpalam sobie M&B gram trochę(wszystko działa normalnie) i nagle zauważam, że mój oddział nie porusza się pomimo iż zaznaczam miejsce w które ma się udać.
    Porusza się tylko gdy zaznaczę miejsce blisko od mojego oddziału i to nie zawsze, do tego gdy nakieruje kursor na jakieś miasto/zamek czy oddział NPC nie mogę go zaznaczyć tak jakby go tam nie było.
    Na koniec dodam, że nie bawiłem się w opcjach moda, jedyne co zmieniałem to wielkość bitwy.

Z góry dziękuje za pomoc.

Offline szwondel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4264 dnia: Grudnia 20, 2014, 12:56:38 »
    Ymek, ja mam dokładnie to samo - tylko na czystej grze, bez modów. Być może spowodowane jest to najnowszym update'm? Na poprzedniej wersji działało mi bez problemu.

Offline Sandboxpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4265 dnia: Grudnia 22, 2014, 13:45:39 »
    Od kilku dni gram na  najnowszym Florisie, ale bugi zaczynają mnie dobijać.Zaczęło się od tego, że sprzedawcy koni i różnych towarów zamiast sprzedawać właściwe dla ich profesji rzeczy , zaczęli sprzedawać swoje ubrania. Gdy wchode na rynek i np. sprzedawce koni w jego oknie sprzedazy jest zero denarów i jego ubranie albo nic.(sam sprzedawca jest w mieście nagi. Na szczęscie nie jest tak we wszystkich miastach. Dalej, wszystkie częsci setu samuraja zniknęły. Podczas turniejów mam tylko tarcze. Po lewej stronie wyświetlają się informacje o błędach broni. Niby dotyczy to wszystkich ale czasami przeciwnej drużynie wylosuje się włócznia. Jeśli wcisne przycisk dropu swojej broni pisze: Wyrzucono IVALIDITEM.
    Dodatkowo u mistrzów gildii nie mam opcji budowania tych wszystkich młynów, garbarni itp. Na początku rozgrywki jednak miałem taką możliwość. Co gorsza jeśli włącze nową grę to ta opcja jest dostępna. Mam nadzieje że ktoś doświadczony powie mi jak to naprawić.

Offline Mafiozaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4266 dnia: Grudnia 22, 2014, 20:50:42 »
    Do której wersji Florisa są banki ? i ma ktoś download do tego ?

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4267 dnia: Grudnia 23, 2014, 16:09:24 »
    mam dosyć ważne pytanie, jak mam ofiarować swoje lenno swojemu lordowi? nigdzie nie mam takiej opcji, nawet jak z nim rozmawiam, mam dużo wiosek, a on nic :<
    jedynie zaraz po podbiciu, a to trochę głupie by była tylko taka możliwość w danej chwili

Offline Mafiozaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4268 dnia: Grudnia 23, 2014, 17:08:30 »
    mam dosyć ważne pytanie, jak mam ofiarować swoje lenno swojemu lordowi? nigdzie nie mam takiej opcji, nawet jak z nim rozmawiam, mam dużo wiosek, a on nic :<
    jedynie zaraz po podbiciu, a to trochę głupie by była tylko taka możliwość w danej chwili
    musisz isc do ministra i tam powiedziec jej ze chcesz dac lenno lordowi a  ministra masz najprawdopodobniej w swoim dworze.

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4269 dnia: Grudnia 23, 2014, 17:50:38 »

Offline Mafiozaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4270 dnia: Grudnia 23, 2014, 17:55:26 »
    http://i.imgur.com/4rfKqZG.png
    mam wersje 2.55 :<
    to powołaj zamiast niego swojego towarzysza

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4271 dnia: Grudnia 23, 2014, 18:00:01 »
    działa :*
    dzięki waćpanie za twe mądre sugestie

Offline daratar1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4272 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:00:51 »
    Od kilku dni gram na  najnowszym Florisie, ale bugi zaczynają mnie dobijać.Zaczęło się od tego, że sprzedawcy koni i różnych towarów zamiast sprzedawać właściwe dla ich profesji rzeczy , zaczęli sprzedawać swoje ubrania. Gdy wchode na rynek i np. sprzedawce koni w jego oknie sprzedazy jest zero denarów i jego ubranie albo nic.(sam sprzedawca jest w mieście nagi. Na szczęscie nie jest tak we wszystkich miastach. Dalej, wszystkie częsci setu samuraja zniknęły. Podczas turniejów mam tylko tarcze. Po lewej stronie wyświetlają się informacje o błędach broni. Niby dotyczy to wszystkich ale czasami przeciwnej drużynie wylosuje się włócznia. Jeśli wcisne przycisk dropu swojej broni pisze: Wyrzucono IVALIDITEM.
    Dodatkowo u mistrzów gildii nie mam opcji budowania tych wszystkich młynów, garbarni itp. Na początku rozgrywki jednak miałem taką możliwość. Co gorsza jeśli włącze nową grę to ta opcja jest dostępna. Mam nadzieje że ktoś doświadczony powie mi jak to naprawić.

zacznij od nowa tamta gra się porypała czasem tak bywa

Offline JuriJJ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4273 dnia: Grudnia 31, 2014, 00:23:28 »
    Witam, posiadam grę na steamie wersja 1.165 czy floris mod w wersji 2.55 będzie działał na mojej wersji? Jeśli tak to czy jest także spolszczenie do tego. Jeśli nie, to jak mogę jeśli w ogóle mogę obniżyć wersję na niższą tak, aby móc pograć na tej wersji. Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ bardzo podoba mi się ten mod i sam chciałbym w niego pograć. :)

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4274 dnia: Grudnia 31, 2014, 07:20:05 »
    Witam, posiadam grę na steamie wersja 1.165 czy floris mod w wersji 2.55 będzie działał na mojej wersji? Jeśli tak to czy jest także spolszczenie do tego. Jeśli nie, to jak mogę jeśli w ogóle mogę obniżyć wersję na niższą tak, aby móc pograć na tej wersji. Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ bardzo podoba mi się ten mod i sam chciałbym w niego pograć. :)

Tak, będzie działać. Nowsze wersje Warbanda nie wnoszą do gry nic, poza poprawkami błędów i nowych bugów. Co do spolszczenia- Jest i też powinno działać.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator