Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4230 dnia: Listopada 04, 2014, 21:33:50 »
    Myślę że najlepiej jest dać im ziemię a oni już sami z rekrutują sobie wojsko.

Podbiłem całą krainę! Rhodocka republika nie ogłosiła jeszcze upadku a nie ma ziemi już od miesiąca to jest jakiś bug wszystkie inne królestwa już to zrobiły tylko oni sie trzymają. Jak złamać  w nich ducha?:)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4231 dnia: Listopada 04, 2014, 22:50:18 »
    gdzieś się kręci jakiś ich lord jeszcze... po mapie, w niewoli albo gdzieś niewidzialny

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #4232 dnia: Listopada 04, 2014, 23:13:48 »
    Powiem ci tak: miałem dokładnie identyczną sytuację, tylko, że z Khergitami. Łapię ich oddziały jeden po drugim, miasta/zamku już nie mają ani jednego, a tu patrzę - k. Curaw stoi sobie 250 ludzi pod komendą samego Sanjara Khana i czeka nie wiadomo na co. Ignoruję ich, bo akurat jestem zajęty wojną z innym państwem (bodajże Rhodokami lub Nordami, Swadii jak zwykle już nie było). Gram sobie, a tu Sanjara likwiduje sobie oddział jakiś bandytów pod wodzą bandyty-herosa. Efekt? Nie mija 5 godzin, a już Khergici ogłaszają kapitulację. Nie martw się, przeszukaj mapę (najlepiej z ctr + T) lub poczekaj, aż bandyci zrobią, co do nich należy. Napewno dorwiesz drania.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4233 dnia: Listopada 05, 2014, 13:53:51 »
    Przy zamku mars wyskakuje mi raport że za uwarzono  wrogiego lorda a go nigdzie nie ma za każdym razem tak jest ;( czyli  jest tak jak mówi HUtH lord widmo.Dam im zamek to będą w jednym miejscu wszystkich wyłapię i będzie po sprawie.

-dałem im zamek i podziałało wszyscy sa w jednym miejscu teraz tylko wyłapać tych buntowników:)

-nie pomogło.. najśmieszniejsze jest to że pod tym zamkiem to jest niewidzialny mój wasal który jest postrzegany przez komputer jako wrogi lord z królestwa RR... nie pomogło nawet jak go wywaliłem i odrzuciłem jego drugą przysięgę lojalności to dalej pojawia się jako duch pod zamkiem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2014, 15:24:12 wysłana przez piotrek1996 »

Offline kocik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4234 dnia: Listopada 09, 2014, 22:23:33 »
    Hej mam florisa gameplay 2.5 posiada ktos jeszcze spolszczenie ? I taka ciekawostka/pytanie tez tak macie ze z plądrowan leci wam tylko maslo ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4235 dnia: Listopada 11, 2014, 00:14:56 »
    plądrowań wsi? A co tam mają mieć innego. Masło drogie.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4236 dnia: Listopada 11, 2014, 08:32:49 »
    plądrowań wsi? A co tam mają mieć innego. Masło drogie.

To bug. Wystarczy ściągnąć z moddb, lub z nexusa "2.5 Butter Fix".

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline kocik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4237 dnia: Listopada 11, 2014, 17:59:13 »
    Oooo, dzięki. Teraz napady na bezbronnych wieśniaków będą dawały jeszcze więcej frajdy !

Spolszczenie 2.5 ktoś coś ?,

Offline Celechim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4238 dnia: Listopada 21, 2014, 11:26:58 »
    Witam, zainstalowałem dziś Warbanda i żeby umilić sobie rozgrywkę pobrałem też tytułowego moda, jednak po odpaleniu gry przy ładowaniu wywala mnie z gry, z błędu jaki wyskoczył mogłem wywnioskować, że brakuje, lub uszkodzona jest tekstura jakiegoś hełmu. Na tym komputerze (Win 7) to już 2 raz mi się tak zdarzyło, na innym (Win XP) nie było tego problemu. Liczę na szybką pomoc :)

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4239 dnia: Listopada 21, 2014, 16:12:14 »
    Ustaw zgodność z XP (Service Pack 3)
    Powinno pomóc.

Offline czarekpiotrek2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4240 dnia: Listopada 23, 2014, 00:01:53 »
    Witam. Zainstalowałem na nowym lapku m&b. Pobrałem folorisa z nexsusa. Wszystko jest okej. Tylko jedna rzecz. Spolszczenie mi nie działa. Robiłem jak tu kazali i nic. Z innych stron tez pobierałem, z tym samym skutkiem. Nie ma w ogóle opcji "Polski"
    Dobra udało się włączyć spolszczenie. Niestety w większości opcji jest tak jakby nie było plików. Jakimiś dużymi literami napisane. Dialogi są niby przetłumaczone, ale reszta...
    Agg.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2014, 03:38:12 wysłana przez czarekpiotrek2 »

Offline WarHammster

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Blog modelarski Chomika
    « Odpowiedź #4241 dnia: Listopada 25, 2014, 10:11:19 »
    Dzięki Jagódko za piękne rozpisanie tematu. Zachęciłaś mnie, więc dziś ściągnę moda. Czy mogłabyś (jeśli masz chęć) podzielić się aktualnymi wrażeniami z gry lub może przechowujesz jakiś ciekawy AAR? Jak wedle Ciebie lub innych graczy wygląda porównanie Florisa do modów 1257 AD, A Clash of Kings czy Prophesy of Pendor. Pytam się ponieważ na pewno ktoś z Was już grał w te mody i ma wyrobione zdanie. Pisząc porównanie mam na myśli grywalność, bugi, balans i granicę znudzenia.

Pozdrawiam
    Sławomir.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4242 dnia: Listopada 25, 2014, 21:56:55 »
    Floris jest bardzo dobrą paczką, lecz po 2/3 dnaich się nudzi(grałem tydzień). Ja w Pendor już gram prawie 3 dni i wrażeń mi nie brakuje i jeszcze pewnie długo brakować mi nie będzie. Nie wiem jak inni patrzą na ten mod ale ja tutaj się bardziej wciągnąłem w politykę. Niesamowicie jest rywalizować z innymi Lordami o Lenna i inne tego typu duperele... I jeszcze te intrygi miłosne- Ahhhhh wkońcu coś mnie wessało.
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline WarHammster

• Użytkownik
      • Blog modelarski Chomika
    « Odpowiedź #4243 dnia: Listopada 26, 2014, 09:39:36 »
    Zagrałem na modzie Floris po 59 godzinach gry i 250 dniach w grze na Native i jestem pod wielkim wrażeniem pracy moderów. Gra wydaje się być zupełnie inna, ciekawsza, o wiele bardziej rozbudowana i miodna.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4244 dnia: Listopada 26, 2014, 14:56:06 »
    Oczywiście. Ta paczka modyfikacji jest niesamowita. Dla mnie floris to native, lecz jednak są lepsze modyfikacje, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać się gówniane.
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell