Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1135884 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kajoj

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4215 dnia: Października 14, 2014, 21:42:18 »
    Witam , mam pewien problem bezpośrednio w grze. Chodzi o to ,że kiedy stworzyłem własne państwo nadszedł czas na wybranie polityki itp. Poprzesuwałem suwaki tak , że teraz moi lordowie się na mnie złoszczą i cały czas łapie od nich minusy. Próbowałem porozmawiać z moim nadwornym kanclerzem czy kim on tam jest i w opcjach moda. Nigdzie nie ma opcji ,aby jakoś to zmienić. Może ktoś pomóc ?

Offline Kusy26

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4216 dnia: Października 19, 2014, 16:26:34 »
    Witam. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wgrać bank? Mój angielski stoi na poziomie kartofla :/
    Coś mi bardzo nie idzie w tej części gry... Jakiś sposób na zarobek na początku znacie?
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2014, 12:25:29 wysłana przez Kusy26 »

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #4217 dnia: Października 26, 2014, 00:02:21 »
    Z bankiem ci nie pomogę ponieważ nie wiem jak go wgrać(bank według tym to zbyt duże ułatwienie jak na taką prostą grę) ale wydaje mi się że gdzieś na forum już to tłumaczono.A co do zarabiania to jest dużo sposobów;
    0.przyjmij misję z odzyskaniem długu a potem go zatrzymaj(oddasz jak się już wzbogacisz lub nie)
    1.atakuj bandytów sprzedawaj ich ekwipunek(handel)
    2.sprzedawanie jeńców(zarządzanie więźniami)
    2.mały handel towarami(handel)
    3.wybierz sobie jedno z królestw z którym pogorszysz sobie stosunki(atakowanie chłopów)i pal ich wioski(plądrowanie)
    4.pożycz od lichwiarzy w miastach i kup ziemię(chociaż ja osobiście wolę nie pożyczać)
    5.oczywiście turnieje
    6.na polu treningowym za wygraną walke dostajesz 100d i doś.
    pozdrawiam

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #4218 dnia: Października 26, 2014, 17:15:07 »
    Przykłady które podałeś są jak najbardziej trafne, tylko jak np. chcesz dążyć do założenia własnego królestwa i je jakoś w miare utrzymywać potrzeba dużego zaplecza finansowego, z samych turniejów i plądrowania nie wystarczy, a ten system kupowania ziemi według mnie jest suaaaby, bo dochody są znikome np. ja dałem 40k coś i co 2 tygodnie dostawałem 2k coś, już lepszy według mnie jest bank, jak by go po prostu trochę pogorszyli i przywrócili z powrotem to by było fajnie ;d

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #4219 dnia: Października 26, 2014, 18:01:06 »
    System banków powodował crashe i bugi, dlatego go nie ma.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4220 dnia: Października 26, 2014, 21:46:49 »
    Jak wykupisz za dużo ziemi przyniesie ci to straty wszystko zależy od miasta. Raz wykupiłem całą ziemię i miałem "dochód" -24000;p mądre inwestycje w ziemie po czasie się zwracają taka jak na przykład twoja. Zanim założysz państwo trochę czasu minie a w czasie wojny docenisz nawet 2000 miesięczne.Jak już podbijesz jedno miasto to i założysz królestwo to skoro państwo jest młode a raczej państwo-miasto to ustaw politykę na handel i  zmniejsz nieskuteczne podatki kosztem stosunków z wasalami wtedy będziesz dostawał około 20000 co tydzień zależy od miasta.Dlatego najpierw wpłyń na stosunki między innymi Królestwami(wykonuj misje na sprowokowanie wojny, podbij jakiś zamek oddaj go królestwu ,które jest neutralne wobec twojego wroga po ok dwóch tygodniach wybuchnie między nimi wojna) i wtedy wykorzystaj słabość jednego z nich i zaatakuj! Podczas wyniszczającej wojny nawet potężni władcy uznają cię za Króla tylko po to by zyskać sojusznika. Taka wymuszona wojna potrwa max 2 miesiące (nawet mniej).Na koniec będziesz miał być może  jedną wojnę a i tak jeśli dobrze będziesz grał na arenie międzynarodowej to przez jakiś czas nie będzie atakować(skutek poprzednich wojen) i w ten sposób umocnisz swoją pozycję jako Król i zarobisz sporo kasy na przyszłe wydatki.

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4221 dnia: Października 28, 2014, 21:23:24 »
    Up całkiem mądrze, dzięki za porady ;) W sumie to narzekam na ten system ziem, bo po prostu nie umiem wykminić gdzie jest największa bieda i tam postawić cały hajs ;d + żeby np. na szybko wysyłać emisariusza, rekrutować potężne armie też trzeba DUŻO pieniędzy ( liczę w setkach tysięcy)

Offline Kusy26

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4222 dnia: Października 30, 2014, 14:05:40 »
    Jakoś sobie poradziłem. Choć uważam, że turnieje słabo wypadają. Dostaje się 1k denarów i konia :/ Chyba, że to ja coś źle robię, nie wiem, nie zgłębiałem się.
    Inwestycja w ziemie jako tako jest okej, aktualnie kupiłem ziemi za ok 30k w Sargoth i przynosi to 3,5k. Mam do tego Narre, którą jakimś cudem Sułtan Hakim mi wręczył i gra jako tako idzie. Choć wojny z 4 królestwami są bardzo wyniszczające, nie wiem co Sarranidzi robią :D
    W każdym bądź razie dziękuje za rady :)

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4223 dnia: Listopada 03, 2014, 17:48:46 »
    To ja mam jeszcze jedno pytanie. Da się jakoś zmienić tor trenowania rekrutów? Ponieważ owszem, daję żeby mi trenowali walkę wręcz ale zamiast na Nordów tych z tarczami ( do podbijania) rekrutują z jakimiś dzidami :v

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #4224 dnia: Listopada 03, 2014, 20:33:08 »
    Trenuj ręcznie. To o wiele pewniejsza metoda werbunku, choć wymaga pewnych nakładów (opłata za przeszkolenie, dobry oficer treningowy, dużo czasu).

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4225 dnia: Listopada 04, 2014, 15:10:46 »
    Ja wiem, i jak mam miejsce w oddziale i ekwipunku to jeżdżę ile mogę, ale 3 zamków i miasta naraz nie ogarnę, więc Ci rekruci mi się później zamieniają na jakichś bezużyteczników :v

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4226 dnia: Listopada 04, 2014, 16:16:10 »
    Nie wyćwiczysz wszystkich jednostek tak jak chcesz chyba że masz baaaardzo dużo czasu.Stwórz sobie oddział np. 150 dobrych jednostek C5 a resztę zamków wypchaj mięsem armatnim (A3 A4) jeśli będziesz miał ponad 200 żołnierzy w zamku to rzadko będziesz atakowany(chyba że marszałek wrogiego królestwa wybierze twój zameczek jako swój cel) .A ci trenerzy przydadzą sie właśnie do szkolenia mięsa armatniego.Zostaw w zamku 200 chłopów a trener ci ich wyszkoli właśnie na A3 A4 w miedzy czasie trenuj innych a potem weź tych z zamku i ich szkole na C.Jeśli masz dużo kasy kup najemników na C6.

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4227 dnia: Listopada 04, 2014, 16:36:56 »
    Do oblężeń chyba lepsza piechota, a na szkolenie kawalerii 5 i wzwyż średnio mam czas :P + ja tam futerkuje te początkowe zamki żeby tak po 2000 chłopa w jednym było, przecież lordom też trzeba coś porozdawać żeby samemu nie walczyć :D

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4228 dnia: Listopada 04, 2014, 17:22:20 »
    aaa czyli dopiero zaczynasz tworzyć państwo.Sorry ja właśnie kończę podbijanie Carlandii ;p i patrzyłem przez pryzmat już rozbudowanego panstwa w którym moi wasale radzą sobie sami z rekrutacją wojsk:)

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4229 dnia: Listopada 04, 2014, 19:06:20 »
    Co do wasali, to oni mają jakiś limit wojska? Bo to tak trochę dziwnie wychodzi, niby mogę im dać wojska ile dusza zapragnie, ale po kilku dniach   większość tego wojska tracą. Na pewno wiem że w wewnętrznej polityce państwa na ich limit wpływa to niewolnictwo, ale jak bym dał na maxa na rozmiar oddziału to nie wiem jak by wtedy u nich z morale było.