Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wiqq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4200 dnia: Sierpnia 11, 2014, 10:29:27 »
    Ok, dzieki wielkie ;) Juz pobieram ;P

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #4201 dnia: Sierpnia 11, 2014, 18:30:18 »
    Polecam takżę strone nexus http://www.nexusmods.com/mbwarband są tu wszystkie mody do tej gry.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #4202 dnia: Sierpnia 13, 2014, 21:22:54 »
    Polecam takżę strone nexus http://www.nexusmods.com/mbwarband są tu wszystkie mody do tej gry.

@Torguan ma całkowita racje, nie mniej jednak zalecam zarejestrowanie, się na stronie Nexus, gdyż pliki większe nie da się zassać.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline MakostaRiposta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4203 dnia: Sierpnia 14, 2014, 16:45:58 »
    Moze mi ktos pomóc pewnie jest tutaj dlaczego mi wywala ale nie bede czytal 280 stron O_O.A więc moze mi ktos powiedziec dlaczego jak gram na floris expended mod pack 2.54 to zawsze mi crashuje gre jak proboje dolaczyc do turnieju jest to bardzo irytujace poniewaz ciezko tu zarobic a plądrowanie wiosek jest troche ryzykowne więc prosze o pomoc nie chce zeby mi crashowalo jak chce dolaczyc do turnieju ;p

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #4204 dnia: Sierpnia 14, 2014, 17:25:56 »
    Wystarczyło zajrzeć do FAQ'u na pierwszej stronie: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307

A co do błędu to:
    11. Przy próbie dołączenia do turnieju wywala błąd:

Cóż jak na razie jedynym wyjściem jest zmiana rodzaju turniejów na te z "native". Ustawia się to w opcjach moda w zakładce "obóz"

Offline Anemiq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4205 dnia: Sierpnia 15, 2014, 19:24:08 »
    Moze mi ktos pomóc pewnie jest tutaj dlaczego mi wywala ale nie bede czytal 280 stron O_O.A więc moze mi ktos powiedziec dlaczego jak gram na floris expended mod pack 2.54 to zawsze mi crashuje gre jak proboje dolaczyc do turnieju jest to bardzo irytujace poniewaz ciezko tu zarobic a plądrowanie wiosek jest troche ryzykowne więc prosze o pomoc nie chce zeby mi crashowalo jak chce dolaczyc do turnieju ;p

Hmm... nie chcę nic sugerować, ale z tego co wiem, to ten błąd występuje głównie na crackowanym Warbandzie (kolega miał nielegala i mu crashowało, ja mam wersję steam i jest ok), Warbanda można teraz za 20zł ustrzelić, więc nie jest to kosmiczny wydatek, a kupić warto...

Offline Geniusz000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4206 dnia: Września 12, 2014, 22:33:10 »
    Ktoś wie, czy da się zdobyć jelenia?

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4207 dnia: Września 13, 2014, 22:25:10 »
    Modyfikacja jest w pełni spolszczona i na najnowszej wersji nie występują błędy typu:
    Herghoti Przyjacielski-Irya czy 17 przebrana kobieta?
    Ostatnim razem strasznie mnie to drażniło i uniemożliwiło dalszą możliwość gry. Dodatkowo, czy gra jest w pełni przetłumaczona - łącznie z tekstami w opcjach?

Offline d4rk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4208 dnia: Września 17, 2014, 13:18:58 »
    Witam mam pare pytań ponieważ pierwszy raz zainstalowałem tą modyfikacje i nie czaje trochę działu opcje modyfikacji tzn.
    1.Jest opcja ,,Ustaw wielkość bitwy w opcjach'' nie rozumiem o co w tym chodzi to jest ustawienie wielkości bitwy jeśli tak to w takim układzie co ma priorytet to co jest opcjach gry czy w opcjach modyfikacjii??

« Ostatnia zmiana: Września 19, 2014, 10:42:19 wysłana przez d4rk »

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4209 dnia: Września 21, 2014, 08:11:25 »
    Hmm... nie chcę nic sugerować, ale z tego co wiem, to ten błąd występuje głównie na crackowanym Warbandzie (kolega miał nielegala i mu crashowało, ja mam wersję steam i jest ok), Warbanda można teraz za 20zł ustrzelić, więc nie jest to kosmiczny wydatek, a kupić warto...

Mi się nawet Floris nie uruchamia na Steam'owej wersji, bo mam za mało ramu :c Jeśli chodzi o dołączanie do turniejów, to twórca Florisa pisał, że to po prostu u niektórych występuje, więc trzeba wyłączyć TPE. Nwm, czy ma to związek z crackowaną wersją, ale jak dokupie ramu, to sprawdę. Warband jest teraz tani więc radzę kupywać steamową wersję.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Dyabel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4210 dnia: Września 22, 2014, 21:10:41 »
    Cześć wszystkim.
    Piszę tu gdyż mam problem z tym modem otóż zainstalowałem go (wrzuciłem do folderu modules i nic innego nie zmieniałem , no prócz spolszczenia ) ale problem jest taki że gdy podczas bitwy włączę mapę bitwy (to coś co włącza się gdy wduszę Backspace ) to pojawia mi się takie jakby papierowe tło czy coś w tym stylu  ale to nie ważne ważne że na tym tle jest ta mapka i wogóle info o ilosci wojsk komendy itp , lecz gdy chcę to odkliknąć to znika mapa i cała ta ramka a to tło pozostaje a bitwa dalej sie toczy a ja nic nie widzę.zamknąć to mogę tylko gdy kliknę esc i gotowe

Proszę o pomoc w naprawieniu problemu albo może coś źle zainstalowałem albo co nie wiem proszę o pomoc :) i dziekuję

Offline zem666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4211 dnia: Września 24, 2014, 18:54:09 »
    Witam Panowie

Mam problem ze Spolszczeniem do Floris Moda 2.55
    Wersja podstawki - 1.160.

Wrzucam spolszczenie do modules/floris/languages/   i nie mam dalej do wyboru Polskiego .

Mod wklejony po prostu do modules i po angielsku działa./

Z Góry dziękuje za odpowiedzi

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4212 dnia: Października 05, 2014, 17:27:32 »
    Witam. Mam pewne pytanie odnośnie modu Floris exponded mod pack. Czy zna ktoś jakąś stronę w której mógłbym dowiedzieć się więcej o modzie..częste zadawane pytania itd. Mod różni się od zwykłego m&b i innych modów zwłaszcza pod względem dyplomacji.. Mam szczególnie taki problem, że stosunki z moimi lordami mi się pogarszają bez przyczyny ;/ Mam już swoje królestwo i kilku wasali którzy przyłączyli się do mnie z własnej woli ale stosunki z nimi mi maleją a ja nie znam przyczyny;/ Czy ktoś mi pomoże? z góry dziękuje :)

To wygląda między innymi tak: na głównym ekranie pojawia się: Twoje stosunki z Lordem *** pogorszyły się z 1 do -2 ;/
    Czy ktoś wie o co w tym chodzi?

Temat i wiadomości scalone, następnym razem pamiętaj o nie dublowaniu postów i wcześniejszym wyszukaniu, czy na forum nie ma takiego tematu jak ten. // A
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2014, 17:47:58 wysłana przez AdamOr »

Offline Hainaken

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4213 dnia: Października 07, 2014, 16:14:32 »
    Takie pytanko, nie wiem czy było, aczkolwiek szukałem i nie znalazłem. Pobierając Florisa oznaczonego 2.55 po rozpakowaniu pojawia się folder 2.54 i właśnie się zastanawiam, czy tak ma być czy pobrałem złą wersję.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4214 dnia: Października 07, 2014, 16:41:33 »
    Takie pytanko, nie wiem czy było, aczkolwiek szukałem i nie znalazłem. Pobierając Florisa oznaczonego 2.55 po rozpakowaniu pojawia się folder 2.54 i właśnie się zastanawiam, czy tak ma być czy pobrałem złą wersję.
    God... Nawet w tym temacie to pytanie pojawiło się co najmniej 3 razy! Tak, pobrałeś właściwą wersję.