Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131323 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Superseba12

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4110 dnia: Maja 26, 2014, 18:29:24 »
    Dlaczego nie ma u mnie w grze banku?Obleciałem prawie całą Calradię i nie mogę tego znaleźć.Wiecie jaki jest problem?Zaktualizowałem grę do wersji 2.55.W wersji 2.54 także nie miałem, więc myślałem, że aktualizacja pomoże.

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #4111 dnia: Maja 26, 2014, 18:31:10 »
    Z tego co wiem chyba usunęli go w którymś patchu, jeśli gadam głupoty to przepraszam dawno w florisa nie grałem.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #4112 dnia: Maja 26, 2014, 19:22:45 »
    Masz rację Torguan, bank był siedliskiem bugów, dlatego go usunięto

Offline Florisek21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4113 dnia: Maja 27, 2014, 10:24:28 »
    Kilka pytań :

1. Jeżeli mam bron  " dobrego wykonania " ma 45 dmg siecznych i na dole w opisie jest + 3 do dmg siecznych, +2 do szybkości to bron ma wtedy 48 dmg czy to już jest w tych 45 dmg. ?
    2. O co chodzi z  cenami bazowymi towarów, mam do kupienia sól i cena bazowa wynosi 3.90 czyli ta sol w tym mieście jest droższa o 390 procent ? i mogę gdzieś indziej kupić ja taniej ?
    3. Co jakiś czas dostaje zadanie uczestnictwa w turnieju, jeśli wygram taki turniej to dostane więcej kasy ? lepszy item ? więcej renomy ?
    4. Każdy turniej składa się z 6 rund, jeśli zostanę przy życiu w każdej rundzie to dostane po wygranej " jak wyżej " ?
    5. Na jednym z turniejów wygrałem " Wielki Dziwny Miecz " - jest to miecz samuraja czy można wygrać inne ciekawe itemy jak broń palna? Zbroje samuraja ?
    6. Jak używać włóczni na konnice ? podobno można ustawić włócznie ale gdy klikam odpowiedzialny za to klawisz nic się nie dzieje.. tak samo z ustawieniem pawęży..

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4114 dnia: Maja 27, 2014, 16:54:09 »
    5. Jest cały set "Dziwnych rzeczy" to już jest po prostu losowanie po wygraniu a broń palna też istnieje, W opcjach obozu masz włącz cheaty poszukaj sobie opcji gdzie masz kupca i tam bedziesz mieć wszystkie itemy w grze oczywiście będziesz musiał zapłacić/
    6. Z tego co pamietam pawęży nie dało sie jak to powiedziałeś układać.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2014, 14:29:51 wysłana przez Torguan »

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #4115 dnia: Maja 28, 2014, 06:44:25 »
    mu chodzi o WŁÓCZNIE nie lance. I nie na koniu tylko na piechotę żeby ją nadstawić.
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4116 dnia: Maja 28, 2014, 14:29:19 »
    Jak mogłem to przeoczyć 0_0 przepraszam, już edytuję.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #4117 dnia: Maja 28, 2014, 14:58:34 »
    6. Z tego co pamietam pawęży nie dało sie jak to powiedziałeś układać.
    (click to show/hide)

:D
    Florisek21:
    Na pewno masz dobytą włócznię/ pawęż? Bo nie ma bata, to musi działać :)

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4118 dnia: Maja 28, 2014, 23:33:14 »
    (click to show/hide)

:D
    Florisek21:
    Na pewno masz dobytą włócznię/ pawęż? Bo nie ma bata, to musi działać :)

o cholera tego to sie nie spodziewałem.

Offline marnabis6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4119 dnia: Maja 30, 2014, 11:23:23 »
    Mam takie pytanie, a mianowicie jak sprzedać zakupioną ziemie w tej modyfikacji? :> Chodzi mi o te akry, co to kupuje się je u właścicieli ziemskich, nie o faktorie. :)

Offline bumbusiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4120 dnia: Czerwca 01, 2014, 14:47:03 »
    Kilka pytań :

1. Jeżeli mam bron  " dobrego wykonania " ma 45 dmg siecznych i na dole w opisie jest + 3 do dmg siecznych, +2 do szybkości to bron ma wtedy 48 dmg czy to już jest w tych 45 dmg. ?
    2. O co chodzi z  cenami bazowymi towarów, mam do kupienia sól i cena bazowa wynosi 3.90 czyli ta sol w tym mieście jest droższa o 390 procent ? i mogę gdzieś indziej kupić ja taniej ?
    3. Co jakiś czas dostaje zadanie uczestnictwa w turnieju, jeśli wygram taki turniej to dostane więcej kasy ? lepszy item ? więcej renomy ?
    4. Każdy turniej składa się z 6 rund, jeśli zostanę przy życiu w każdej rundzie to dostane po wygranej " jak wyżej " ?
    5. Na jednym z turniejów wygrałem " Wielki Dziwny Miecz " - jest to miecz samuraja czy można wygrać inne ciekawe itemy jak broń palna? Zbroje samuraja ?
    6. Jak używać włóczni na konnice ? podobno można ustawić włócznie ale gdy klikam odpowiedzialny za to klawisz nic się nie dzieje.. tak samo z ustawieniem pawęży..

1. 45dmg jest już po dodaniu, czyli przedmiot słaby będzie miał np. 40 po odjęciu
    2. to chyba chodzi o cene jeżeli towar ma jakiś dopisek, np. towar dobry chleb jest droższy niż normalny chleb

Offline Brajzer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4121 dnia: Czerwca 01, 2014, 21:48:20 »
    Mam MEGA wielkie pytanie, na pewno już było ale nie uśmiecha mi się przeglądanie prawie 300 stron :> Tak więc: Jak zarabiać? Starałem się wykupywać faktorie i produkować jedwab ale tych pieniędzy było zdecydowanie za mało. Kiedyś (chyba na wcześniejszej wersji?) kupowałem Ziemie, ale było to jakoś zbugowane i czasem dostawałem kase a czasem nie. Na turniejach też zbytnio nie da się wzbogacić, bo z zakładów dostaje się po kilka denarów, i to nie zawsze-czyli straty.

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4122 dnia: Czerwca 03, 2014, 14:17:15 »
    A ja mam nieco inne pytanie. Czy można używać słonia jako wierzchowca?
    Why so serious?

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4123 dnia: Czerwca 04, 2014, 00:12:06 »
    Tak, najlepsze rozwinięcie łowcy głów na nim jeździ jednak znalezienie go jest bardzo trudne (przynajmniej w moim przypadku)

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    « Odpowiedź #4124 dnia: Czerwca 05, 2014, 16:39:57 »
    @ Brajzer

1) Plądrowanie wsi, tracisz honor, ale kasy dużo
    2) Handel, kupujesz towary i sprzedajesz w innym mieście drożej, dużo zachodu, średnio z kasą
    3) "Oszustwo podatkowe" bierzesz zadanie od jakiegoś lorda żeby zebrać podatki we wsi, kasy dość sporo od 1000-2000
    4) Z łupów wojennych, od jednej sporej bitwy możesz dostać za te śmieci tak max 2000, warto wtedy warto dawać punkty w zdobywanie łupów i zarządzanie ekwipunkiem
    (click to show/hide)