Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4080 dnia: Marca 09, 2014, 16:44:25 »
    Mod w prawie całości został spolszczony, pewnie tylko te kwestie, które doszły w najnowszym patchu (2.55) są niezrobione, ale to niewiele

Offline Reybus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4081 dnia: Marca 13, 2014, 14:15:21 »
    Cześć, zaciekawił mnie ostatnio mod Floris Expanded Mod Pack, ściągnąłem i wszystko fajnie, ma jednak kilka rzeczy przez które, przynajmniej dla mnie, nie da się grać. Między innymi zmieniona walka, może poprostu mam słaby gust ale jest dla mnie tragiczna, animacje i to wszystko, zastanawiam się czy jest możliwość przywrócenia tej normalnej, jednocześnie dalej grając na tym modzie? Jest to w sumie najważniejsza rzecz która mi w tym modzie przeszkadza i uniemożliwia mi granie w niego, przeszkadzają mi jeszcze trochę dźwięki, okrzyki i tym podobne, ale to jakoś mogę przeżyć, chyba że też mógłbym przywrócić normalne.

Offline HkgStudioPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4082 dnia: Marca 15, 2014, 19:32:55 »
    Cześć

Poszukuje !DOBREGO! spolszczenia do Floris Basic Modpack wersja 2.54
    Jeśli ktoś ma to proszę aby podał link do downloadu
    Jak napisać ten link
    (click to show/hide)

Czerwony kolor jest tylko dla administratorów i nie musisz używać takiej czcionki w takim poście //AdamOr
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2014, 19:48:33 wysłana przez AdamOr »

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #4083 dnia: Marca 15, 2014, 19:47:59 »
    Spolszczenie do Floris Mod Pack jest wgrane bezpośrednio w mod.

Offline HkgStudioPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4084 dnia: Marca 15, 2014, 20:43:31 »
    Ale jest tak słabe że ....  usuwa mi dużą ilość wiadomości i mam po angielsku niektóre albo np. Zabitych jednsostek : Vieliki ..[Coś tam]...

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #4085 dnia: Marca 15, 2014, 21:01:14 »
    Najlepsze z obecnie dostępnych, nikt nie będzie robił spolszczenia do mod, który w 90% jest już spolszczony. Ciesz się, że jest w ogóle spolszczony, bo ZDECYDOWANA (prawie wszystkie) większość modów nie ma spolszczenia...

Offline Pan Ramzes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4086 dnia: Marca 16, 2014, 16:31:08 »
    Okej. Mod bardzo fajny, a teraz kilka pytań:

-jak powołać kanclerza
    -jak powtórnie zmienić politykę państwa
    -jak zdobyć jednostki: Łowca, Biskup, Ksiądź, Chirurg

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4087 dnia: Marca 17, 2014, 22:08:16 »
    -Możliwość powołania kanclerza pojawia się po zdobyciu pierwszego miasta. Opcja powinna pojawić się przed upływem trzech tygodni.
    -W opcji dialogowej z kanclerzem.
    -Znajdziesz ich w miastach i (chyba) wsiach. Przeważnie stoją w pobliżu mistrza gildii/sołtysa.

Offline diego411

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4088 dnia: Marca 30, 2014, 18:45:26 »
    1. Cześć. Od zawsze, mam tak że w łupach z plądrowania wioski mam samo masło o.O Raz sprawdzałem i wczytywałem save 10x z przed ataku na wioskę, i te 10 razy wypadało samo masło.. Próbowałem szukać jakichś informacji na ten temat ale nic z tego.. Ktoś miał taką przypadłość i może coś poradzić?? Pozdrawiam.

//edit
    2. Mam swoje królestwo ale żaden inny król nie chce przyjąć moich zapytań o pakt, np prawa handlowe czy pakt obronny. Z czego może to wynikać?
    Z Harlusem mam stosunki 50+ ale i tak nie przyjmuje niczego..
    Mam prawo do rządzenia 99 i nie chce już rosnąć (o.O), renoma 950.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2014, 12:26:05 wysłana przez diego411 »

Offline glouver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4089 dnia: Kwietnia 06, 2014, 22:54:46 »
    Ten update jest taki mały, że nie zmieniono licznika wersji?

Kto patrzy, Ten widzi.

Offline olafek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4090 dnia: Kwietnia 20, 2014, 18:57:03 »
    Przeszukałem temat i nadal nie mogę znaleźć rozwiązania dla crashujących grę turniejów. Mój komputer bez problemu radzi sobie z grafiką zarówno czystego M&B jak i Florisa na maksymalnych ustawieniach. Wersja gry to 1.53, ale na 1.58 problem jest ten sam. Floris najnowszy, spolszczony. Bez spolszczenia problem ten sam. Na wcześniejszych wersjach Florisa także... Nie interesują mnie turnieje z native, gdyż są po prostu denne... Chciałbym naprawić problem i móc cieszyć się turniejami zaawansowanymi. Z tego co zauważyłem w opcjach, jest to ten sam mod turniejowy, co w "Nowej Ojczyźnie" Akosmo. Tam wszystko chodzi bez zarzutu. Czy ma ktoś może sensowne rozwiązanie tej kwestii? Z góry dziękuję za pomoc.

Podpinam się też do problemu diego411, gdyż i u mnie po splądrowaniu wioski łupem jest samo masło. To denerwujące, bo nie ma różnego rodzaju pożywienia i bardziej wartościowych przedmiotów. Poza tym handlarzom bardzo szybko nudzą się dostawy masła i po chwili staje się ono praktycznie bezwartościowe. Czy jest to zabieg celowy mający zniechęcić do plądrowania, czy po prostu błąd?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2014, 21:38:04 wysłana przez olafek »

Offline necho26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4091 dnia: Kwietnia 21, 2014, 00:45:24 »
    Gram na Gameplay'u i chyba mam problem z kobietą. Poznałem jedną, jakieś wiersze, wizyty, tak że relacje skoczyły do ok. 30. Z ojcem też układa mi się bardzo dobrze, więc gdy zapytałem się go o możliwość spotykania się z córką to wyraził zgodę. Rzecz w tym, że:

1. W raportach w punkcie "czy pozwolono na wizyty" mam zaznaczone "nie"
    2. Odwiedzanie jej wygląda tak, jakby ojciec się nie zgodził. Wiecie przebieranki, wizyty z nianią.
    3. Z przebiegu rozmowy z nią  również wynika, że ojciec nie zgadza się na moje wizyty.

Co więc robić?

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4092 dnia: Kwietnia 21, 2014, 10:55:17 »
    Idzie zmienić ekwipunek innym lordom ?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2014, 15:50:24 wysłana przez Eljah »

Offline kener

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4093 dnia: Kwietnia 21, 2014, 19:09:36 »
    Powie mi ktoś czemu niektóre statystyki mi spadają i są na czerwono?
    Jak temu zapobiegać i czemu to się stało/dzieje?

Ewentualnie - która opcja to wyłącza?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #4094 dnia: Kwietnia 22, 2014, 19:20:22 »
    2. Mam swoje królestwo ale żaden inny król nie chce przyjąć moich zapytań o pakt, np prawa handlowe czy pakt obronny. Z czego może to wynikać?
    Z Harlusem mam stosunki 50+ ale i tak nie przyjmuje niczego..
    Mam prawo do rządzenia 99 i nie chce już rosnąć (o.O), renoma 950.

Czy to królestwo jest małe czy duże? Z malym nikt nie będzie się dogadywał, bo słaby jest, silny to co innego.

Ten update jest taki mały, że nie zmieniono licznika wersji?

(click to show/hide)

Pewnie na szybko robił i zapomniał xD

Przeszukałem temat i nadal nie mogę znaleźć rozwiązania dla crashujących grę turniejów. Mój komputer bez problemu radzi sobie z grafiką zarówno czystego M&B jak i Florisa na maksymalnych ustawieniach. Wersja gry to 1.53, ale na 1.58 problem jest ten sam. Floris najnowszy, spolszczony. Bez spolszczenia problem ten sam. Na wcześniejszych wersjach Florisa także... Nie interesują mnie turnieje z native, gdyż są po prostu denne... Chciałbym naprawić problem i móc cieszyć się turniejami zaawansowanymi. Z tego co zauważyłem w opcjach, jest to ten sam mod turniejowy, co w "Nowej Ojczyźnie" Akosmo. Tam wszystko chodzi bez zarzutu. Czy ma ktoś może sensowne rozwiązanie tej kwestii? Z góry dziękuję za pomoc.

Tutaj masz pomoc: http://floris.wikia.com/wiki/Issue_Entering_tournaments_for_some_people_causes_the_game_to_crash  W skrócie po polsku: To NIE JEST błąd moda. Reinstalluj Warbanda do najnowszej wersji (1.158), i coś tam jeszcze jest, ale to nieaktualne raczej.

Gram na Gameplay'u i chyba mam problem z kobietą. Poznałem jedną, jakieś wiersze, wizyty, tak że relacje skoczyły do ok. 30. Z ojcem też układa mi się bardzo dobrze, więc gdy zapytałem się go o możliwość spotykania się z córką to wyraził zgodę. Rzecz w tym, że:

1. W raportach w punkcie "czy pozwolono na wizyty" mam zaznaczone "nie"
    2. Odwiedzanie jej wygląda tak, jakby ojciec się nie zgodził. Wiecie przebieranki, wizyty z nianią.
    3. Z przebiegu rozmowy z nią  również wynika, że ojciec nie zgadza się na moje wizyty.

Co więc robić?

Bug. nic na to nie poradzisz

Idzie zmienić ekwipunek innym lordom ?

Tylko własnym Towarzyszom, Lordom już nie

Powie mi ktoś czemu niektóre statystyki mi spadają i są na czerwono?
    Jak temu zapobiegać i czemu to się stało/dzieje?

Ewentualnie - która opcja to wyłącza?

Masz za ciężki pancerz, przez co masz ujemne punkty do pewnych statystyk