Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131346 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4065 dnia: Lutego 03, 2014, 19:15:45 »
    Ustaw wymagania graficzne na minimum, jeśli to nie pomoże, graj na wersji Gameplay, która od Expanded różni się głównie słabszymi teksturami.

Offline Verthon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4066 dnia: Lutego 04, 2014, 13:05:19 »
    Gram na gameplayu od początku i to na nim miałem ten problem. Zmniejszyłem jednak trochę grafike i na razie działa. Więc dzieki wielkie, bo myślałem że to problem z modem albo z patchem, a tu sie okazało że grafika. :)

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4067 dnia: Lutego 04, 2014, 15:15:19 »
    Możecie mi powiedzieć, dlaczego, gdy chcę dołączyć do Turnieju, to mnie wywala? Dodatkowo ma problem z teksturami, czasami nie pojawia mi się celownik od łuku, albo nie widzę tarczy. Mam Warbanda 1.153 i Florisa 2.54

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4068 dnia: Lutego 05, 2014, 07:37:48 »
    Wyłącz zaawansowane turnieje w menu opcji modyfikacji (zakładka 'obóz' na mapie świata)
    Może masz jakieś problemy z kartą graficzną. Zaktualizuj sterowniki.

Offline Sethis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4069 dnia: Lutego 07, 2014, 10:57:48 »
    Ja rowniez mam problem z turniejami. W obozie mam 2 opcje modyfikacji.W jednej wylaczylem zaawansowane opcje turnieju a przy drugiej odznaczylem ptaszkiem opcje zaawasowanego turnieju. Nastepnie wchodze na arene i dalej blad wyskakuje po czym wywala z gry. Po ponownej wczytanej grze wchodze w opcje modyfikacji i zaawansowanego turnieje dalej sa ptaszkiem zaznaczone... cos pominalem zeby to dziadostwo wylaczyc czy na dobre trzeba zrezygnowac z turniejow ?

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4070 dnia: Lutego 07, 2014, 13:52:47 »
    Ja rowniez mam problem z turniejami. W obozie mam 2 opcje modyfikacji.W jednej wylaczylem zaawansowane opcje turnieju a przy drugiej odznaczylem ptaszkiem opcje zaawasowanego turnieju. Nastepnie wchodze na arene i dalej blad wyskakuje po czym wywala z gry. Po ponownej wczytanej grze wchodze w opcje modyfikacji i zaawansowanego turnieje dalej sa ptaszkiem zaznaczone... cos pominalem zeby to dziadostwo wylaczyc czy na dobre trzeba zrezygnowac z turniejow ?

Spróbuj przeinstalować moda i na starcie gry, od razu jak odpalisz wyłączyć te zaawansowane turnieje.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4071 dnia: Lutego 07, 2014, 15:35:43 »
    Może wziąłeś anuluj zamiast ok po zmianie opcji. Albo wczytałeś sejwa przed zapisaniem gry ze zmienioną opcją.

Offline Sethis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4072 dnia: Lutego 08, 2014, 11:55:11 »
    Problem naprawiony.Zainstalowalem moda i w pierwszej kolejnosci wylaczylem zaawansowane turnieje nastepnie zapisalem gre i wczytalem.
    Niestety ukazal sie kolejny problem. Wyskakuje blad RGL error.Krytycznie pobiera pamiec i nie wiem co z tym zrobic bo caly czas z gry wywala.Wersja gry 1.58 (oryginal) i wersja moda ten najnowszy 2.55.Sprzet wystarczajacy na udzwigniecie kazdej gry na ultra wiec jakas opcja stwarza ten problem czy nie do konca mod wspolpracuje z najnowsza latka do warbanda ?

Offline HHARTKOR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4073 dnia: Lutego 11, 2014, 23:31:49 »
    Problem naprawiony.Zainstalowalem moda i w pierwszej kolejnosci wylaczylem zaawansowane turnieje nastepnie zapisalem gre i wczytalem.
    Niestety ukazal sie kolejny problem. Wyskakuje blad RGL error.Krytycznie pobiera pamiec i nie wiem co z tym zrobic bo caly czas z gry wywala.Wersja gry 1.58 (oryginal) i wersja moda ten najnowszy 2.55.Sprzet wystarczajacy na udzwigniecie kazdej gry na ultra wiec jakas opcja stwarza ten problem czy nie do konca mod wspolpracuje z najnowsza latka do warbanda ?

Jak tam kiedyś czytałem to innym działa na wersji gry 1.58 a innym nie możesz perze instalować moda albo jakąś łatką o ile jakaś istnieje pobrać
    i takie następne pytanko proste i łatwe trochu nie grałem ale do rzeczy.
    Czym się różni florisek 2.55 od 2.54
    Czy w 2.55
    -czy naprawili błąd z tą mapą która zostawiała tło i mape a bitwa nadal się toczyła i jedynym ratunkiem było kliknąć Esc i jeszcze raz
    (problem z Backspace)

-czy naprawili to że niektórym zawieszała sie gra nawet na minimalnych że jedynym ratunkiem było trzeba wrzucić ją do paska i wejść w nią znowu co po kilku sekundach znowu się zetnie

-czy daje teraz jakieś nowe bajery typu broń konie takie tam ,nowe lokacje może jednostki może ciekawostki

jakoś dawno nie grałem ale tak lukam sobie jest nowy floris to może naprawili te błędy i będę mógł sobie w niego zagrać ten pierwszy raz normalnie :D. Jeśli ktoś wie cokolwiek zmieniono od 2.54 to proszę napisać :)

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #4074 dnia: Lutego 12, 2014, 07:18:29 »
    Pierwsze jest naprawione w wersji 2.55, przynajmniej tak wynika z changeloga. Co do drugiego, to pewnie za słaby kompy mają i powinni zamiast na Expanded grać na Gameplay. Co do nowości, to można sobie w opcjach włączyć tudzież wyłączyć bandyckich "bohaterów" i mogą mieć oni przy sobie co najwyżej 8 sojuszników. Nastąpiły też pewne zmiany w turniejach, teraz z zwycięstwa wturnieju dostaje się tylko +20 do renomy,  rellacje z miastem poprawiają się +3, i wygrana z turnieju zmniejsza się o połowę, jeśli trwa on podczas uczty. Jeśli się nie mylę, to podczas szybkiej podróży automatycznie Ci się gra zapauzuje, jeśli zobaczysz jakiegoś wroga lub inne zagrożenie. A i kompani awansujący na wasali nie tracą teraz swojego eq. Jest jeszcze kilka zmian, ale nie ma co się nad maluczkimi rozdrabniać :P

Offline HHARTKOR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4075 dnia: Lutego 12, 2014, 12:51:56 »
    Pierwsze jest naprawione w wersji 2.55, przynajmniej tak wynika z changeloga. Co do drugiego, to pewnie za słaby kompy mają i powinni zamiast na Expanded grać na Gameplay. Co do nowości, to można sobie w opcjach włączyć tudzież wyłączyć bandyckich "bohaterów" i mogą mieć oni przy sobie co najwyżej 8 sojuszników. Nastąpiły też pewne zmiany w turniejach, teraz z zwycięstwa wturnieju dostaje się tylko +20 do renomy,  rellacje z miastem poprawiają się +3, i wygrana z turnieju zmniejsza się o połowę, jeśli trwa on podczas uczty. Jeśli się nie mylę, to podczas szybkiej podróży automatycznie Ci się gra zapauzuje, jeśli zobaczysz jakiegoś wroga lub inne zagrożenie. A i kompani awansujący na wasali nie tracą teraz swojego eq. Jest jeszcze kilka zmian, ale nie ma co się nad maluczkimi rozdrabniać :P
    Czy taki słaby to ja nie wiem jakoś te wymagania do M&BW nie są duże a mój komp jakimś cudem nie jest w tych czasach mam już 7 64 bitową z procesorem 2-dwu rdzeniowym 2.93 RAM 4GB
    karta to Radeon HD6670 DRR5 mam ją już jakiś czas i śmigały mi gry na dobrych wymaganiach ale dzięki za odpowiedź AdamOr.

Offline K0nopa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4076 dnia: Marca 03, 2014, 17:35:52 »
    Witam! Grałem sobie na wersji 2.5, ale nie miałem tekstury cesarskiego wojennego łuku więc ściągnąłem wersje 2.54. Wszystko chodziło cacy gdyby nie fakt,że na mapie świata FPS'y ze 120 spadały do 15-20. Trochę mnie to irytowało i nie wiem czy da radę to naprawić. Google nic nie pomogło. Gram na Gameplay pack.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #4077 dnia: Marca 03, 2014, 21:13:34 »
    MoA próbowałeś w opcjach zmienić z DirectX 9 na DirectX 7 w opcjach?

Offline K0nopa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4078 dnia: Marca 04, 2014, 15:37:28 »
    Ja cały czas gram na 7.

Offline Pan Ramzes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4079 dnia: Marca 09, 2014, 14:26:47 »
    Witam. Jestem Nowicjuszem w forum i w sprawach modów. W WB gram już całkiem całkiem, ten mod jest warty uwagi, mam kilka pytań odnośnie jego.

Czy coś nie zostało spolszczone?