Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1135989 razy)

Opis tematu:

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4035 dnia: Stycznia 03, 2014, 16:54:08 »
    Też o tym słyszałem. Jednak w praktyce się to nie sprawdziło. Ani moi lordowie nie mają swadiańskich wojsk, ani w moich wioskach nie rekrutują się swadianie (no chyba, że wioska swadiańska).

Offline Zabro94

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4036 dnia: Stycznia 04, 2014, 13:31:53 »
    Chyba wiem jak naprawić problem z arenami ! Mi również przez dłuuugi czas nie działały i musiałem grać na tych z Native.. Ale dziś postanowiłem być fajny i zaktualizowałem sobie warbanda z nadzieją że może to coś pomoże.. Zaktualizowałem do 1.158 i spolszczyłem..
    I rezultat jest taki że właśnie śmigam po arenach z florisa i wygrywam włócznie żmij ;D

Offline shusty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4037 dnia: Stycznia 04, 2014, 20:03:18 »
    A ja specjalnie kombinowałem jak ściągnąć wcześniejszą wersję, bo na 158 podobno Florisa nie można instalować ;/

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #4038 dnia: Stycznia 04, 2014, 20:07:27 »
    Ale zaktualizował Warbanda, nie moda...

Offline fidif

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4039 dnia: Stycznia 04, 2014, 23:35:35 »
    Witajcie, mam mały problem, bo chcę sobie pograć na florisie 2.4 ale niestety mi się wyłącza, zrobiłem wszystko co w FAQ ale nic to nie dało, no po prostu ręce opadają :( Może ktoś wie co zrobić?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #4040 dnia: Stycznia 05, 2014, 10:08:51 »
    Na florisie 2.4? Nie przypadkiem chodzi Ci o 2.54? Najlepiej zagraj na aktualnej wersji, czyli 2.55 + powiedz nam, jaką masz wersję Warbanda. Robiłeś reinstall moda? Skoro Floris Ci nie chodzi, to czy Native też Ci nie chodzi? Jeśli Ci Native chodzi, to w mojej opinii powinieneś reinstallować moda, chyba, że wcześniej Ci chodził Floris, wtedy zastanowimy się, co dalej.

PS. mam nadzieję, że zrozumiesz co napisałem tutaj ;)

Offline fidif

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4041 dnia: Stycznia 05, 2014, 10:20:50 »
    Na florisie 2.4 ponieważ floris 2.54 nie ma banku. Moja wersja warband to 1.143, robiłem reinstall moda jak i reinstall warbanda, Native mi chodzi, a Floris chodzić chodzi, ale po chwili się wyłącza. A jak napisałem zrobiłem już wszystko co radzili w FAQ i nadal się to samo dzieje.

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4042 dnia: Stycznia 05, 2014, 13:00:48 »
    Zaktualizowalem warbanda a areny dalej mi nie dzialaja :/

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4043 dnia: Stycznia 05, 2014, 22:08:31 »
    Wyłącza się gdy chcesz wykonać konkretną czynność (np. wejśćie na turniej), czy w losowej sytuacji podczas gry?

Offline fidif

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4044 dnia: Stycznia 05, 2014, 22:37:04 »
    Wyłącza mi się jak np. chce wykonać jakąś czynność, szkolenie chłopów, wejście z miasta na mape itp.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #4045 dnia: Stycznia 06, 2014, 16:29:23 »
    koleszko też tak miałem z tymi turniejami wystarczy w opcjach moda wyłączyć zaawansowane turnieje.podczas gry wchodzisz w obóz ->opcje modyfikacji(czy jakoś tak) i tam poszukaj tych turniej

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4046 dnia: Stycznia 06, 2014, 23:28:14 »
    Grasz na wersji expanded? Może spróbuj grać na lżejszej wersji lub zmniejszyć opcje graficzne do minimum.

Offline zarcos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4047 dnia: Stycznia 07, 2014, 00:39:36 »
    Areny dzialaja :) znaczy nie dzialaly mi wczesniej na wersji 1.53 badz na 2.45. Teraz mam 1.58 oraz 2.55 i arena dziala
    Ale mam problem, jak sciagniemy 2.55 to nie ma pliku z jezykiem , i mam calosc po angielsku. Sciagnelem spolsczenie ale wogole go nie widzi, chociaz mam zaznaczone PL. Jak to moge naprawic ?

Moglbym zrobic tak ze zainstaluje 2.54 a potem skopiuje do niego 2.55 i zamienie pliki ? czy to cos moze popsuc ?

Offline grayswandir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4048 dnia: Stycznia 07, 2014, 16:56:42 »
    Witam, czy jest możliwość (a jeśli tak to gdzie i jak) zwiększyć gdzieś w skryptach agresywność i zawziętość lordów? Gram jako zwykły żołnierz (świetny pomysł z tym dołączaniem do czyjejś armii). Przykład: armia, w której służę, kierowana oczywista przez kompa mota się jak Żyd po pustym sklepie. To podgoni dwa kroki wroga/bandytów/dezerterów, to się cofnie, to podgoni, to cofnie, pięć kroków znów goni - rezygnuje i zawraca do miasta (np. przez połowę mapy). Nie chodzi mnie o samobójcze szarże na wszystko co się rusza, ale no kurcze, jak armia mota się pomiędzy trzema szajkami korsarzów nie wiedząc którą zaatakować to diabli biorą człeka. Albo inna, nagminna absurdalna sytuacja - pięciu lordów, każdy np. po 100 luda, pod wodzą króla/marszałka idą razem przez wrogi teren. Wypada na nich jedna armia z 300 luda i co? Pięć oddziałów ucieka przed jednym, mimo relatywnie większej przewagi liczebnej.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4049 dnia: Stycznia 08, 2014, 23:34:09 »
    Areny dzialaja :) znaczy nie dzialaly mi wczesniej na wersji 1.53 badz na 2.45. Teraz mam 1.58 oraz 2.55 i arena dziala
    Ale mam problem, jak sciagniemy 2.55 to nie ma pliku z jezykiem , i mam calosc po angielsku. Sciagnelem spolsczenie ale wogole go nie widzi, chociaz mam zaznaczone PL. Jak to moge naprawic ?

Moglbym zrobic tak ze zainstaluje 2.54 a potem skopiuje do niego 2.55 i zamienie pliki ? czy to cos moze popsuc ?

Spróbuj podmienić pliki ze spolszczenia z plikami z wersji angielskiej (ale najpierw skopiuj je sobie gdzieś na wszelki wypadek) i w menu wyboru języka wybierz angielski.