Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131275 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4005 dnia: Grudnia 17, 2013, 20:49:42 »
    Chyba źle sformułowałeś pierwsze zdanie...
    Co do drugiego: najlepszy jest Swadiański Baron Niższej Klasy.

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4006 dnia: Grudnia 17, 2013, 21:19:54 »
    Koleżanki i Koledzy, oto niepowtarzalny,  fix na psującą się minimapę/battle tactic menu podczas bitwy: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,257208.0.html

(moglibyście to dodać do faq)

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4007 dnia: Grudnia 17, 2013, 22:04:25 »
    Po prostu z rekruta w Swadi zrobił mi się pikinier zamiast Konnicy.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4008 dnia: Grudnia 18, 2013, 20:48:35 »
    Pewnie źle pokierowałeś jego rozwojem. Zobacz sobie drzewka rozwoju i na ich podstawie wyszkól kawalerzystę. Znajdziesz je gdzieś w raportach. Nie pamiętam gdzie dokładnie, ale z pewnością znajdziesz.

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #4009 dnia: Grudnia 19, 2013, 10:33:22 »
    Siemka,w opisie moda jest napisane,że wersja basic jest kompatybilna z save z native. I teraz mam pytanie,co zrobić,żeby grać na modzie z save z native? :v

z góry dziękuje ;p

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #4010 dnia: Grudnia 19, 2013, 11:41:55 »
    ok już sobie poradziłem :P

Offline shusty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4011 dnia: Grudnia 19, 2013, 13:16:16 »
    Koleżanki i Koledzy, oto niepowtarzalny,  fix na psującą się minimapę/battle tactic menu podczas bitwy:

Wielkie dzięki, przydało się.

A tak z innej beczki to mam do florisa zastrzeżenia.

Przywódcy(jarlowie, hrabiowie etc.) często mają teraz dobre jednostki innych nacji. Np. nordowie mają kawalerię swadii C6. Często mają też więcej najlepszych jednostek niż w WB czystym. Ale mniejsza o to.

Grupy bandytów w liczbie ponad 20 idące za swoim przywódcą to już przesada i ciężko koło tego nawet przejść teraz. Raz widziałem jak całe wojsko nordów (szli na kampanię) starło się z z takimi grupkami i wygrali, ale tydzień później znów już hasało dziesięć grupek bandytów razem. Dobrze że się chociaż nie rzucają do przejmowania zamków.

Z nowym drzewkiem gra się robi mniej zbalansowana. Np. Nordowie już nie są tak przerażający. Gram na tym drzewku poszerzonym (nie tym najbardziej wypasionym). Np. taki C6 rycerz królewskiej chorągwi wymiata. Ja ze swojego dwuręczniaka zadaję mu 1/7 obrażeń, gdzie każdy inny pada na na max dwa hity. Taki najlepszy nord w polu nie ma szans. A jak dochodzi do oblężeń to nord jedynie trochę większe obrażenia robi i tarcze rozwala. Ale jak wpada taki rycerz na mury to potrafi ostro też łupać i zabijać, ale dużo więcej obrażeń przyjmuje dzięki świetnemu pancerzowi.
    W WB nordowie mieli naprawdę świetnych łuczników, teraz jest jedna jednostka łuczników i to dosyć słaba. Można jedynie na wyższym poziomie inną jednostkę strzelającą wyszkolić, ale to tylko koleś, który jest słaby w walce i po prostu miota siekierkami. Słaba opcja. Nordycka piechota i tak rzuca siekierami na początku. Taka swadia za to ma naprawdę niezłych łuczników. 

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4012 dnia: Grudnia 19, 2013, 21:18:58 »
    Nordyccy łucznicy wcale nie byli tacy dobrzy w Native. Z tego co pamiętam, to były jednostki o większych poziomach w innych nacjach.
    Czy Nordowie są osłabieni? Raczej po prostu kawaleria polepszona, co dobrze na rozgrywkę nie wpływa. Natomiast z piechoty polepszeni zostali Rhodokowie. Ci ich najlepsi piechurzy mają kilkumetrowe piki i są cali okuci w stal. Zdecydowanie najlepsza piechota we Florisie.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #4013 dnia: Grudnia 19, 2013, 21:52:45 »
    w Native łucznicy Nordów są najsłabszą jednostką dystansową....

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4014 dnia: Grudnia 21, 2013, 22:26:32 »
    No bez przesady... Jakiś tam khergicki wieśniak z łukiem jest gorszy na pewno ;p

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4015 dnia: Grudnia 23, 2013, 23:00:41 »
    Jaka najlepsza frakcja we florisie ?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #4016 dnia: Grudnia 23, 2013, 23:38:32 »
    Najlepszą konnicę ma Swadia, najlepszą piechotę mają Rhodocy, najlpeszych strzelców IMO mają Vaegirowie, polecam mix tych trzech wojsk, z zastrzeżeniem, że w polu najlepsza jest Swadia, ale mi najbradziej spodobali się Vaegirowie, polecam wasalstwo ich królowi, blisko jest do nordyckiego Wercheg, które w mojej opinii jest dobrą opcją na pierwsze miasto własnego królestwa w dodatku mają dobrych strzelców ;)

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4017 dnia: Grudnia 26, 2013, 13:01:42 »
    Mam małe pytanko czy jest jakiś mini mod do florisa czy cokolwiek by nazwy jednostek nie były takie dziwne ?

Poza Swadią to w zasadzie jednostki każdej inneh frakcji są jakieś dziwaczne jakby w innym języki niż angielski napisane, rozumiem że to pod klimat albo realistykę ale czy istnieje coś co zmienia je na nazwy angielskie ?

Offline shusty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4018 dnia: Grudnia 27, 2013, 21:12:41 »
    Też mi te nazwy nie podchodzą. Szczególnie u nordów. Nordycki Viking, Huskarl to nazwy ok, ale reszta...

Sadianie mają np. fajne normalne nazwy, nwet tych jednostek co są tylko we florisie.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4019 dnia: Grudnia 28, 2013, 11:15:51 »
    Eh jakos da się przeżyć te dziwne nazwy, ale zauważyłem że mam najnowszą wersję Warbanda 1.158 a Floris jest pod starszą, to znaczy ze będzie działać z bugami o ile się włączy ? jak tak to da sie jakoś bez reinstalacji to zrobić by śmigało ?