Koleżanki i Koledzy, oto niepowtarzalny, fix na psującą się minimapę/battle tactic menu podczas bitwy:
Wielkie dzięki, przydało się.
A tak z innej beczki to mam do florisa zastrzeżenia.
Przywódcy(jarlowie, hrabiowie etc.) często mają teraz dobre jednostki innych nacji. Np. nordowie mają kawalerię swadii C6. Często mają też więcej najlepszych jednostek niż w WB czystym. Ale mniejsza o to.
Grupy bandytów w liczbie ponad 20 idące za swoim przywódcą to już przesada i ciężko koło tego nawet przejść teraz. Raz widziałem jak całe wojsko nordów (szli na kampanię) starło się z z takimi grupkami i wygrali, ale tydzień później znów już hasało dziesięć grupek bandytów razem. Dobrze że się chociaż nie rzucają do przejmowania zamków.
Z nowym drzewkiem gra się robi mniej zbalansowana. Np. Nordowie już nie są tak przerażający. Gram na tym drzewku poszerzonym (nie tym najbardziej wypasionym). Np. taki C6 rycerz królewskiej chorągwi wymiata. Ja ze swojego dwuręczniaka zadaję mu 1/7 obrażeń, gdzie każdy inny pada na na max dwa hity. Taki najlepszy nord w polu nie ma szans. A jak dochodzi do oblężeń to nord jedynie trochę większe obrażenia robi i tarcze rozwala. Ale jak wpada taki rycerz na mury to potrafi ostro też łupać i zabijać, ale dużo więcej obrażeń przyjmuje dzięki świetnemu pancerzowi.
W WB nordowie mieli naprawdę świetnych łuczników, teraz jest jedna jednostka łuczników i to dosyć słaba. Można jedynie na wyższym poziomie inną jednostkę strzelającą wyszkolić, ale to tylko koleś, który jest słaby w walce i po prostu miota siekierkami. Słaba opcja. Nordycka piechota i tak rzuca siekierami na początku. Taka swadia za to ma naprawdę niezłych łuczników.