Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barti2287

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3885 dnia: Lipca 29, 2013, 21:24:59 »
    Mam pewne pytanie.. Od czego zależy wysokość czynszu z zamku? Po samym jego zdobyciu czynsz wynosił grubo ponad tysiąc denarów, teraz drastycznie spadł do 400. Jeszcze trochę, a będzie mniejszy od czynszu z mojej wioski! Rozmawiałem ze skarbnikiem, ale mogę zmienić tylko wysokość czynszów w mojej wiosce. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co chodzi?

Offline primosz1515

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3886 dnia: Lipca 30, 2013, 21:35:19 »
    Podłączam się do pytania - sam jestem ciekaw czemu. Mam dwa zamki za jeden dostaje +\- 1300 denarów a za drugi +\- 400 denarów.

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3887 dnia: Sierpnia 01, 2013, 18:32:11 »
    Mam problem zainstalowalem mod i podczas ladowania wyskakuje mi get_object_failed to texture ext_itm_helmet2 heelp!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3888 dnia: Sierpnia 01, 2013, 19:58:12 »
    Mam problem zainstalowalem mod i podczas ladowania wyskakuje mi get_object_failed to texture ext_itm_helmet2 heelp!
    Pewnie brakuje jakiejś tekstury, zrób reinstall, jeśli nadal będzie wywalało to napisz.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3889 dnia: Sierpnia 02, 2013, 15:23:45 »
    Pomogło uaktualnienie gry.

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #3890 dnia: Sierpnia 02, 2013, 16:25:33 »
    A ja mam troche niestandardowe pytanie.Pobrałem (tak,pobrałem,czekam na fale hejtu ;c) mount and blade warband 1.153 z florisem 2.54,ale jest to inny floris,ktory np mial Gimperr w swoich odcinkach z M&B,on mial chyba 2.4 i wersje 1.143,i nie moge znalezc ani tego floisa,ani m&b,a w tym 2.54 nie podoba mi sie grafika,i jest inny bank,wiec zna ktos strony,na ktorych jest download do tego? :P

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3891 dnia: Sierpnia 02, 2013, 16:39:55 »
    WB 1.143 http://download2.taleworlds.com/mb_warband_setup_1143.exe (wystarczy zmienić cyferki w linku i można pobrać różne wersje)
    Jest jakiś Floris 2.4 na moddb, razem z jakimś music packiem i minimodem, ale nie wiem jak ma się do tego jeszcze ten patch 2.41a...
    Widziałem też torrent z 2.4... na chomiku też jest(ale to beznadzieja za to płacić)

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3892 dnia: Sierpnia 02, 2013, 17:07:45 »
    dzięki,zaraz sprawdzę te linki ;)A da się save'y z 1.153 da się przenieść na 1.143?

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #3893 dnia: Sierpnia 02, 2013, 17:54:56 »
    Co bardzkiej ciśnie system? Nowa Ojczyzna czy Największy Floris? Domyślam się że Floris, ale jak bardzo? Bo na NO mam lekkie lagi w trakcie bitew. :P

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3894 dnia: Sierpnia 02, 2013, 18:12:21 »
    WB 1.143 http://download2.taleworlds.com/mb_warband_setup_1143.exe (wystarczy zmienić cyferki w linku i można pobrać różne wersje)
    Jest jakiś Floris 2.4 na moddb, razem z jakimś music packiem i minimodem, ale nie wiem jak ma się do tego jeszcze ten patch 2.41a...
    Widziałem też torrent z 2.4... na chomiku też jest(ale to beznadzieja za to płacić)

Tak. pobrałem samego warbanda,i każdy napis,przykładowo wygląda tak: STR NOT FOUND ui_language,co jeszcze dziwniejsze,sam launcher,czyli tam gdzie jest graj,skonfiguruj jest po polsku,a reszta gry po Angielsku.Czy to wina tego,że nie mam jeszcze spolszczenia wgranego?

Offline strikePL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3895 dnia: Sierpnia 02, 2013, 19:27:39 »
    Czy w wersji 2.54 jest bank ? A jesli tak to gdzie ? Bo nie moge go za chuj znalesc ;s

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3896 dnia: Sierpnia 02, 2013, 20:07:14 »
    Bank jest w Nowej Ojczyźnie, w Florisie jest jakaś ziemia pod uprawę, lichwiarze i sklepy, które mogą się stać twoją własnością.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline midofr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3897 dnia: Sierpnia 02, 2013, 21:56:59 »
    powiedzcie mi czemu gdy mi się ładuje gra i dochodzi do końca wywala mi pulpit bez żadnego błędu...

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #3898 dnia: Sierpnia 02, 2013, 22:25:21 »
    powiedzcie mi czemu gdy mi się ładuje gra i dochodzi do końca wywala mi pulpit bez żadnego błędu...

Wyłącz tekstury na żądanie.
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3899 dnia: Sierpnia 02, 2013, 22:38:21 »
    Wgrałem spolszczenie do warbanda 1.143,i to samo co wczesniej,jakies inne pomysly?