Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131274 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3795 dnia: Czerwca 06, 2013, 11:28:40 »
    Sory za nowy wątek, pewnie dużo razy się pojawiały takie wiadomości (tylko, że nie mogę znaleźć), ale mam problem. Ściągnąłem mod Floris Expanded Mod Pack z pewnego wątku na Tawernie w formie zip za pomocą WinRara. W tym pliku mam 4 foldery:
    -Floris Basic Mod Pack 2.54
    -Floris Dev Suite 2.54
    -Floris Expanded Mod Pack 2.54
    -Floris Gameplay Mod Pack 2.54
    1. pytanie: Jak je wgrać?
    2. pytanie: Macie gdzieś spolszczenie?
    3. pytanie: Jest gdzie w launcherze przycisk Force update? Bo mam wersję bodajże 2.34
    Baaaaardzo proszę o odpowiedź na moje pytania. Strasznie proszę.
    1. Pewnie każdy folder jest już z rozpakowanym modem więc wystarczy skopiować ten co chcesz do folderu "modules"
    2. linków do spolszczenia w rożnych wersjach jest cała masa np. w FAQ albo teraz powstaje nowe i bodajże na poprzedniej stronie jest link.
    3. Floris z tego co pamiętam to się nie aktualizował automatycznie.

Czy w Floris'ie można "zaciągnąć" się do wojska? Jeżeli tak to prosiłbym o odpowiedź.
    Można i jak na początek to dobra opcja na mały zarobek i darmowy ekwipunek.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Cichy zgon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3796 dnia: Czerwca 08, 2013, 22:35:59 »
    Witam.
    Mam pewien problem z modem.
    Gdy odpalam własną bitwę w expanded wszystko chodzi pięknie, ale jak próbuje zacząć normalną grę to po wyborze "klasy" postaci (szlachcic, trubadur) jest czarny ekran i nic się  nie dzieje.
    P.S To samo w gameplay'u.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2013, 10:06:09 wysłana przez Cichy zgon »

Offline Misio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3797 dnia: Czerwca 11, 2013, 16:45:07 »
    Mi też tak samo

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3798 dnia: Czerwca 12, 2013, 10:48:30 »
    Witam.
    Mam pewien problem z modem.
    Gdy odpalam własną bitwę w expanded wszystko chodzi pięknie, ale jak próbuje zacząć normalną grę to po wyborze "klasy" postaci (szlachcic, trubadur) jest czarny ekran i nic się  nie dzieje.
    P.S To samo w gameplay'u.
    Mi też tak samo
    Wybierzcie inne pochodzenie niż szlacheckie i powinno działać.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ZaThoN?!

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3799 dnia: Czerwca 15, 2013, 19:56:05 »
    witam. Nie jestem pewny ale czy na wersji BASIC nie dostaniemy tych nowych funkcji typu kanclerz,auto plądrowanie itp. tylko nowe itemy i muzyka? czy to też się w to wlicza? byłbym wdzięczny za odpowiedź :)

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    • Komu w drogę, temu kopa.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3800 dnia: Czerwca 16, 2013, 11:52:16 »
    Zainstaluj i sprawdź :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3801 dnia: Czerwca 16, 2013, 13:00:18 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3589076.html#msg3589076
    W linku powyżej jest wszystko wypisane
    Ale generalnie Basic ma mniej tych zmian w mechanice co inne. Nie ma Custom Commandera, Diplomacy, PBOD, formacji, Freelancera i całej masy innych skryptów, dialogów, itp.

Offline ZaThoN?!

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3802 dnia: Czerwca 16, 2013, 18:53:11 »
    Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #3803 dnia: Czerwca 21, 2013, 21:16:34 »
    Witam

Uważam tego moda za jednego z najlepszych modów do Warbanda a w parę grałem.Ma fajny soundtrack szkoda że nie ma w nim jakiejś fabuły ale jest fajnie dużo opcji zarządzania własnym państwem co jest dla mnie wielkim plusem. Moim zdaniem dobry konkurent Pendoru,choć wiem że Floris jest sklejką kilku modów

Czy twórcy mają zamiar wypuścić kolejną wersję?

Offline Celechim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3804 dnia: Czerwca 24, 2013, 16:02:02 »
    Witam,
    Chciałbym spytać czy jest jakiś sposób na mój problem, mianowicie: podczas bitwy, często zdarza się, że momentalnie zwiesza mi grę, nie wywala, tylko na przemian pokazuje tylko dwie klatki bitwy. Bardzo utrudnia mi to grę, dlatego kieruję swoją prośbę tutaj i proszę o szybką pomoc...

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3805 dnia: Czerwca 24, 2013, 19:12:09 »
    Witam,
    Chciałbym spytać czy jest jakiś sposób na mój problem, mianowicie: podczas bitwy, często zdarza się, że momentalnie zwiesza mi grę, nie wywala, tylko na przemian pokazuje tylko dwie klatki bitwy. Bardzo utrudnia mi to grę, dlatego kieruję swoją prośbę tutaj i proszę o szybką pomoc...

Witam

Na pierwszą myśl przychodzi mi żebyś ustawienia graficzne zmniejszył.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3806 dnia: Czerwca 24, 2013, 22:14:17 »
    Ustawienia graficzne lub skala bitwy. Zmniejsz ją do 60 a w grafice zmniejsz duperele typu cienowanie roślin itp. Ewentualnie zmień Directx albo włącz wersję Gameplay.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline szwelx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3807 dnia: Czerwca 27, 2013, 20:38:17 »
    Domyśla się ktoś może dlaczego nie mogę ściągnąć floris moda? Próbowałem z tych wszystkich podanych tu na początku linków, a takży tych z taleworlds (mimo że to to samo), ale wszędzie w okienku przed pobieraniem mam napisane, że nie jest to już dostępne przez żaden mirror. Niby mogę pobrać to przez chomika, ale nie mam aż tyle wolnego transferu na koncie, a przecież linki podane przez samego autora moda powinny działać. Próbowałem ściągać zarno przez laptopa jak i stacjonarny nieraz, ale efekt jest ten sam.

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #3808 dnia: Czerwca 27, 2013, 22:18:54 »
    Domyśla się ktoś może dlaczego nie mogę ściągnąć floris moda? Próbowałem z tych wszystkich podanych tu na początku linków, a takży tych z taleworlds (mimo że to to samo), ale wszędzie w okienku przed pobieraniem mam napisane, że nie jest to już dostępne przez żaden mirror. Niby mogę pobrać to przez chomika, ale nie mam aż tyle wolnego transferu na koncie, a przecież linki podane przez samego autora moda powinny działać. Próbowałem ściągać zarno przez laptopa jak i stacjonarny nieraz, ale efekt jest ten sam.
    Proszę: http://www.moddb.com/mods/floris-mod-pack/downloads/floris-mod-pack-254-installer - musisz założyć konto, aby pobrać.
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3809 dnia: Czerwca 27, 2013, 23:38:04 »

Opcjonalnie jak wolisz możesz pobrać z nexusa też sie musisz zalogować.