Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3720 dnia: Maja 01, 2013, 20:53:34 »
    To akurat czytałem, myślałem że ktoś coś doda od siebie no ale dziękuję. Jeszcze jedno pytanie czy Basic ma PBOD i Diplomacy ?

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3721 dnia: Maja 01, 2013, 21:06:06 »
    Właśnie pobrałem wersje Dev Suite i to jest fajne! Może zacznę robić własnego moda w oparciu o nią.

//Mój setny post. Jupi!
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2013, 13:36:20 wysłana przez matihoda15 »

Offline SirNathaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3722 dnia: Maja 03, 2013, 16:04:24 »
    Mam pytanie. Czy w najnowszym florisie jest zaimplementowany mod Combat Animation Enhancement. Kiedyś grałem w jakąś wersję florisa w której ruchy postaci wydawały się bardziej płynne i naturalne. Ew jeżeli nie ma, to jak zainstalować to tak aby nie wywalało komunikatu o błędzie "get_object failed for skeleton model: skel_horse"

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3723 dnia: Maja 03, 2013, 16:07:28 »
    Mam pytanie. Czy w najnowszym florisie jest zaimplementowany mod Combat Animation Enhancement. Kiedyś grałem w jakąś wersję florisa w której ruchy postaci wydawały się bardziej płynne i naturalne. Ew jeżeli nie ma, to jak zainstalować to tak aby nie wywalało komunikatu o błędzie "get_object failed for skeleton model: skel_horse"

Ściągnij wersje Dev Suite w niej dodasz wszystko co chcesz bo masz tam MS.

Offline SirNathaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3724 dnia: Maja 03, 2013, 16:24:47 »
    Prosiłbym o rozwinięcie skrótu MS bo nie wiem co oznacza ;P Jestem zielony i żaden ze mnie modder;P

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3725 dnia: Maja 03, 2013, 16:50:33 »
    Module system

Offline SirNathaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3726 dnia: Maja 03, 2013, 19:04:50 »
    Jeszcze jedno pytanie. Czy w dev suite są wszystkie modyfikacje z expanded? Czy to jest całkowite narzędzie do Tworzenia moda od nowa?

Offline Rizben

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3727 dnia: Maja 04, 2013, 08:22:31 »
    Witam szanownych znawców, mam taki problem, otóż to gdy atakuję na zamek i jest dużo ludzi to gra mi się zacina w sensie nie mało fps-ów tylko się zawiesza, to strasznie denerwuje. Jeśli wiecie o co chodzi to proszę o szybką odp. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jeśli napisałem w złym temacie to przepraszam za zaśmiecanie forum.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3728 dnia: Maja 04, 2013, 14:37:39 »
    Witam, powierzchownie przejrzałem forum i nie znalazłem odp. na moje pytania więc zadam je tutaj, dotyczą florisa bo w tego moda tylko gram.

1. Przy dostaniu jakiegoś lenna, np wioski można zatrudnić jakiegoś zarządce, co tam ustala podatki itp. Da się go jakoś zatrudnić jak się już go zwolniło, ewentualnie nawet do innego lenna, bo nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć. I czy da się jakoś tak zrobić, aby ten koleś ciągle był w wiosce, ale kasa z faktorii wpływała do mnie, a nie do skarbca, bo właśnie przez to go zwolniłem.

2. W jednym mieście zebrałem podatki dla lorda, żeby poprawić z nim stosunki, potrzebne do zbudowania faktorii. Automatycznie uległy pogorszeniu stosunki z miastem o, których zapomniałem. Wziąłem misje od mistrza gildii, na zabicie jakiś rabusiów w pobliżu miasta, ale ktoś mnie ubiegł. Teraz od jakiś 150 dni nie ma w opcji rozmowy z mistrzem, żeby zlecił jakieś zadanie. Jest jakiś inny sposób na poprawę stosunków z miastem oprócz zadań od mistrza gildii ?

3. Najbardziej wkurzająca rzecz, która się powtarza z każdą rozgrywką. Da się jakoś lepiej z balansować siłę nacji. Chodzi głownie o Khelgaritów i w części Nordów. W moich grach to są jedyne nację gdzie już w początkowej fazie gry ich lordowie mają m.in. 150 woja. Mongołowie średnio po 170, większość to oczywiście konnica od C4 w górę. Nawet przy 2 razy większej armii ciężko wygrać, bo ich ich 15 H6 i H7 rozwalają prawię połowę mojej armii (gram sarranidami) oczywiście ma zaznaczone w opcjach 100% zadawanych i otrzymywanych obrażeń. Oni mają moją konnice C4 i C5 prawie na jednego hita. Nawet jak już uporam się z większością, to nagle pojawia się Sarjan Chan czy jak mu tam z 500 woja gdzie 90% to konnica od C3 w górę. Trochę dziwne, że konnicę najciężej wyszkolić i jest najdroższa w utrzymaniu, a nacja, która się w głównej mierze z niej składa, ma największe armię.  Z Nordami trochę mniejszy problem, bo piechotę łatwiej rozwalić, ale też ich pancerna piechota, u lordów którzy mają 180-200 woja co drugi, jest trochę denerwująca, bo prowadząc wojnę na 3 frontach i tak spuszczają im łomot. Akurat w tej grze, mam ok 280 dzień, Swadii jak zwykle prawie nie ma(chyba jeden zamek mają), Sarranidzi już ledwo zipią. Odnoszę dziwne wrażenie, że jak będę już na tyle mocny, żeby założyć własne państwo, to zostanie jedna, góra dwie nacje.

Sorry za składnie, ale wczoraj miałem ciężki wieczór :)

ODP.
    1- Możesz zatrudnić, opcje dialogowe znajdziesz u zarządcy czy jakoś tak się nazywa, który stacjonuje w twoich lennach. Skarbnik i "zarządca" zawsze jest we wsi, a reszta w zamkach i miastach, jest ich 3 plus gość, który dodatkowo szkoli wojska, znajdziesz go w tawernach.

2- Tak, możesz w tawernach postawić wszystkim wino, wygrywać turnieje w danym mieście, chodząc po uliczkach miasta i rozmawiając z ludźmi, gdzie losowo - dowiesz się o tym że źle się im żyje i wspomagasz ich skromną sumką.

3- Do balansowania sił możesz użyć któregoś z edytorów, lecz nie radzę mieszać w plikach. Mod jest tak skonstruowany, aby był trudniejszy.
    Zatrudniaj do kompanii łowców niewolników, którzy po najwyższym awansie rozgniatają wszystkich słoniami dzierżąc w dłoniach ciężkie młoty :D
    Do zakładania własnego państwa mam dobrą i sprawdzoną radę - nie warto zakładać szybciej niż po roku w grze, a przed upłynięciem 365-400 dni warto działać na własną rękę lub zostać wasalem jakiegoś państwa. Wypuszczać lordów po wygranej bitwie, oprócz zadań w którym trzeba złapać więźnia. Oczywiście w własnym królestwie, łapiemy wasali wedle uznania.

Witam szanownych znawców, mam taki problem, otóż to gdy atakuję na zamek i jest dużo ludzi to gra mi się zacina w sensie nie mało fps-ów tylko się zawiesza, to strasznie denerwuje. Jeśli wiecie o co chodzi to proszę o szybką odp. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jeśli napisałem w złym temacie to przepraszam za zaśmiecanie forum.

Może to być spowodowane wolniejszym zapisem/odczytem na HDD [w Florisie ma to duże znaczenie] . Druga opcja: spróbuj zmniejszyć ilość osób w bitwie.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3729 dnia: Maja 04, 2013, 20:05:30 »
    Jeszcze jedno pytanie. Czy w dev suite są wszystkie modyfikacje z expanded? Czy to jest całkowite narzędzie do Tworzenia moda od nowa?

Ściągnij a zobaczysz. Masz tam Module System wersji Basic, GamePlay i Expanded, możesz tam wszystko edytować co tylko chcesz, możesz dodać nową zbroję, miecz, wojsko, kraj, miasto etc. Rozejrzyj się tam :-)

Ja za to też mam do was pytanie. Jak próbuje włączyć jakiegokolwiek moda to strasznie długo on się ładuje, strasznie... Macie na to jakąś rade?
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2013, 20:50:20 wysłana przez matihoda15 »

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3730 dnia: Maja 04, 2013, 21:46:54 »
    2. Wjednym mieście zebrałem podatki dla lorda, żeby poprawić z nim stosunki, potrzebne do zbudowania faktorii. Automatycznie uległy pogorszeniu stosunki z miastem o, których zapomniałem. Wziąłem misje od mistrza gildii, na zabicie jakiś rabusiów w pobliżu miasta, ale ktoś mnie ubiegł. Teraz od jakiś 150 dni nie ma w opcji rozmowy z mistrzem, żeby zlecił jakieś zadanie. Jest jakiś inny sposób na poprawę stosunków z miastem oprócz zadań od mistrza gildii ?

Też miałem problem  z brakiem zadań u mistrza gildii. Pojedź do innego miasta, wykonaj tam zadanie i wróć. Powinna być opcja dialogowa z mistrzem.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3731 dnia: Maja 05, 2013, 14:08:50 »
    Znalazłem ciekawego screena odnoszącego się do nowej wersji, podobno mają zostać zmienone sceny różnych miejsc.

Praven ma wyglądać niby tak:
    (click to show/hide)

Według mnie może być bardzo ciekawie, miasto jako jedna część a nie powiedzmy oddzielnie mury, oddzielnie "aleja" itp.

Offline Pocreso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3732 dnia: Maja 13, 2013, 21:53:11 »
    Bardzo dobry mod :D tylko czasami crashuje :/

Offline matix522

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3733 dnia: Maja 17, 2013, 20:51:48 »
    chciałbym się spytac czy jako kulture państwa można wybrać freelancerów