Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3705 dnia: Kwietnia 21, 2013, 12:35:08 »
    Mam problem, a mianowicie kurz z florisa w większych bitwach obniża mi wartość FPS-ów nawet o połowę. W FAQ widziałem link do pliku ałtsajdera i niestety, ale nie mogę go tam znaleźć. Prosiłbym o jakąś podpowiedź.

Wyłącz w opcjach gry "efekty cząsteczkowe" i będzie śmigać ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline czarekpiotrek2

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3706 dnia: Kwietnia 22, 2013, 17:25:35 »
    Mam pytanie.
    Na florisie gram dosyć długo(2356dni w grze) ale ostatnio coś mi się dzieje z tym modem.Gram z 15min i mi się wyłacza(mam w7) i wyskakuje program przestał działać poszukiwanie problemu-bla,bla,bla i nie wiem co z tym zrobić;/

Offline Etcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3707 dnia: Kwietnia 23, 2013, 16:59:03 »
    Witam.
    Gram ostatnio na modzie floris 2.5. Widziałem filmiki z gry na starszej wersji tego moda 2.4.7z na wersji warbanda 1.143. Bardzo zainteresował mnie bank. Czy wie ktoś gdzie moge pobrać tą starszą wersje florisa? Szukam szukam i nie moge znaleźć. Proszę o pomoc.

Offline tomek91000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3708 dnia: Kwietnia 23, 2013, 20:36:56 »
    Witam.
    Gram ostatnio na modzie floris 2.5. Widziałem filmiki z gry na starszej wersji tego moda 2.4.7z na wersji warbanda 1.143. Bardzo zainteresował mnie bank. Czy wie ktoś gdzie moge pobrać tą starszą wersje florisa? Szukam szukam i nie moge znaleźć. Proszę o pomoc.

NIE ZAKŁADAJ NOWEGO TEMATU . Jest temat związany z tym modem i tam należy pisać !!!

Uploaded with ImageShack.us

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3709 dnia: Kwietnia 24, 2013, 03:31:32 »
    Witam.

Proszę bardzo: http://mountandblade.nexusmods.com/mods/3489/
    Pamiętaj żeby zarejestrować się na stronie, gdyż inaczej nie ściągniesz plików o większym rozszerzeniu niż 2mb (czy coś koło tego).
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Etcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3710 dnia: Kwietnia 24, 2013, 12:19:11 »
    Dzięki, szkoda tylko, że rejstracja jest płatna :( Ktoś ma jakiegoś darmowego linka?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3711 dnia: Kwietnia 24, 2013, 21:10:00 »
    rejestracja nie jest płatna, co ty piszesz, przecież wtedy nikogo by tam nie było...

Offline Etcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3712 dnia: Kwietnia 25, 2013, 11:23:45 »
    Dobra panowie, mój błąd ;) Nie doczytałem napisu na końcu ;D Chwała obu panom!

Offline Etcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3713 dnia: Kwietnia 25, 2013, 15:18:36 »
    Niby wszystko fajnie... Tylko, że kiedy zaczynam gre mapa jest tak jakby zmieniona (np. swadianie mają już jakieś miasto i zamki saranidów). Raz zdarzyło mi się nawet, że miałem swoje królestwo. Wchodzę do gry oddalam mapę i co widzę? Suno, Praven i inne miasto są moje. Ktoś wie jak to naprawić?

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3714 dnia: Kwietnia 27, 2013, 22:35:07 »
    Spróbuj reinstalacji.

Offline Etcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3715 dnia: Kwietnia 28, 2013, 21:23:57 »
    Ha! Żeby to jeden raz. Próbowałem kilkadziesiąt razy kombinując przy tym co mogło się zepsuć i ew. to naprawiać. Nic nie pomogło ;(

Offline trixxx17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3716 dnia: Kwietnia 29, 2013, 14:02:48 »
    Witam, powierzchownie przejrzałem forum i nie znalazłem odp. na moje pytania więc zadam je tutaj, dotyczą florisa bo w tego moda tylko gram.

1. Przy dostaniu jakiegoś lenna, np wioski można zatrudnić jakiegoś zarządce, co tam ustala podatki itp. Da się go jakoś zatrudnić jak się już go zwolniło, ewentualnie nawet do innego lenna, bo nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć. I czy da się jakoś tak zrobić, aby ten koleś ciągle był w wiosce, ale kasa z faktorii wpływała do mnie, a nie do skarbca, bo właśnie przez to go zwolniłem.

2. W jednym mieście zebrałem podatki dla lorda, żeby poprawić z nim stosunki, potrzebne do zbudowania faktorii. Automatycznie uległy pogorszeniu stosunki z miastem o, których zapomniałem. Wziąłem misje od mistrza gildii, na zabicie jakiś rabusiów w pobliżu miasta, ale ktoś mnie ubiegł. Teraz od jakiś 150 dni nie ma w opcji rozmowy z mistrzem, żeby zlecił jakieś zadanie. Jest jakiś inny sposób na poprawę stosunków z miastem oprócz zadań od mistrza gildii ?

3. Najbardziej wkurzająca rzecz, która się powtarza z każdą rozgrywką. Da się jakoś lepiej z balansować siłę nacji. Chodzi głownie o Khelgaritów i w części Nordów. W moich grach to są jedyne nację gdzie już w początkowej fazie gry ich lordowie mają m.in. 150 woja. Mongołowie średnio po 170, większość to oczywiście konnica od C4 w górę. Nawet przy 2 razy większej armii ciężko wygrać, bo ich ich 15 H6 i H7 rozwalają prawię połowę mojej armii (gram sarranidami) oczywiście ma zaznaczone w opcjach 100% zadawanych i otrzymywanych obrażeń. Oni mają moją konnice C4 i C5 prawie na jednego hita. Nawet jak już uporam się z większością, to nagle pojawia się Sarjan Chan czy jak mu tam z 500 woja gdzie 90% to konnica od C3 w górę. Trochę dziwne, że konnicę najciężej wyszkolić i jest najdroższa w utrzymaniu, a nacja, która się w głównej mierze z niej składa, ma największe armię.  Z Nordami trochę mniejszy problem, bo piechotę łatwiej rozwalić, ale też ich pancerna piechota, u lordów którzy mają 180-200 woja co drugi, jest trochę denerwująca, bo prowadząc wojnę na 3 frontach i tak spuszczają im łomot. Akurat w tej grze, mam ok 280 dzień, Swadii jak zwykle prawie nie ma(chyba jeden zamek mają), Sarranidzi już ledwo zipią. Odnoszę dziwne wrażenie, że jak będę już na tyle mocny, żeby założyć własne państwo, to zostanie jedna, góra dwie nacje.

Sorry za składnie, ale wczoraj miałem ciężki wieczór :)

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3717 dnia: Maja 01, 2013, 19:04:32 »
    haha! dam wam radę lub dwie, nie obchodzi mnie czy to błąd ale jak chcecie chronić swojego zamku lub miasta to kupcie sobie pawęż i postawcie na drabinie ( jak jest jedna ) żaden skurczybyk nie wejdzie na mury xD

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3718 dnia: Maja 01, 2013, 19:28:47 »
    Mógłby ktoś opisać tak w skrócie jakie są różnice między Basic a Expanded ? :)

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3719 dnia: Maja 01, 2013, 20:05:46 »
    Tym.

•Basic: Podstawowa wersja, która w zasadzie nie różni sie niczym od Native poza dodanymi ścieżkami dźwiękowymi, efektami specjalnymi i przedmiotami. Tak więc skoro interesuje kogoś lekko rozszerzona wersja Nativa ta opcja jest właśnie dla niego.