Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131337 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline valmar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3570 dnia: Lutego 17, 2013, 19:00:29 »
    Wiesz co, może w opcjach moda zaznacz "debug mode' to wtedy pojawi się trochę dodatkowych opcji (potem można je znowu odznaczyć)

Włączyłem ten tryb, pojawiły się dodatkowe opcje, jednak nie ma tam nic co mogłoby mi w jakiś sposób pomóc.

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3571 dnia: Lutego 18, 2013, 15:00:15 »
    Jak się przerzuciłem na Gameplay to już wszystko w porządku, tylko teraz mam takie pytanie.
    Zrobiłem farbiarnię w Praven i kiedy pytam się o moje możliwości, to odpowiada mi, że najkorzystniej dla mnie byłoby gdybym dał im wolną rękę i tutaj moje pytanie się pojawia, jak to zrobić? Czyli jak zrobić, żeby sami kupowali materiały?

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3572 dnia: Lutego 18, 2013, 15:51:10 »
    Polecilibyście jakąś ekipę towarzyszy?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3573 dnia: Lutego 18, 2013, 16:10:03 »
    Jak się przerzuciłem na Gameplay to już wszystko w porządku, tylko teraz mam takie pytanie.
    Zrobiłem farbiarnię w Praven i kiedy pytam się o moje możliwości, to odpowiada mi, że najkorzystniej dla mnie byłoby gdybym dał im wolną rękę i tutaj moje pytanie się pojawia, jak to zrobić? Czyli jak zrobić, żeby sami kupowali materiały?
    Domyślnie jest tak ustawione, więc jeśli nic nie zmieniałeś, to będzie automatyczne kupno - sprzedaż.
    @Crims
    www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8718.0
    Ponadto (z moich obserwacji):
    Floris lubi Firentisa, ale nie lubi Alayena. Wiem, że do mojej kompanii (Alayen, Bahesthur, Saijad, Nadia, Lezalit, Artimenner, Jeremus, Firentis, Borcha, Floris) nie mogłem doczepić Ghazwana(?), ponieważ spinał do kogoś (chyba do Artimennera, ale nie jestem pewien).

Offline Mangusta123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3574 dnia: Lutego 18, 2013, 19:20:12 »
    Mod bardzo mi się podoba, ale moim zdaniem teraz Nordowie wypadają blado na tle innych frakcji. W Nativie mieli najlepszą piechote, a tutaj ich umiejętności są równe piechocie Swadiańskiej. Słabo wypada również ich uzbrojenie. W dodatku Nordowie nie posiadają jednostek konnych. Szkoda, bo w Nativ to Nordowie byli moją ulubioną frakcją.

Offline mosyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3575 dnia: Lutego 18, 2013, 21:24:59 »
    Czy ma ktoś spolszczenie do tej wersji ? Nie wrzucone na chomika.

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3576 dnia: Lutego 18, 2013, 21:51:38 »
    Czy ma ktoś spolszczenie do tej wersji ? Nie wrzucone na chomika.

Przy instalacji możesz sobie wybrać jaki język chcesz mieć.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3577 dnia: Lutego 18, 2013, 23:25:58 »
    Cytat: Mangusta123
    Mod bardzo mi się podoba, ale moim zdaniem teraz Nordowie wypadają blado na tle innych frakcji. W Nativie mieli najlepszą piechote, a tutaj ich umiejętności są równe piechocie Swadiańskiej. Słabo wypada również ich uzbrojenie. W dodatku Nordowie nie posiadają jednostek konnych. Szkoda, bo w Nativ to Nordowie byli moją ulubioną frakcją.

Muszę się niezgodzić. Zresztą ja też na pierwszy rzut oka trochę ich niedoceniłem, ale wystarczy wejść w drzewko rozwoju i przejrzeć ekwipunek oraz statystyki. Te ich pancerze niby wyglądają na szmaciane, ale wcale nie ustępują tym z innych frakcji, a jeśli już, to niewiele. O broniach nie ma co dużo mówić. Bardzo mocne topory i toporki (to chyba najbardziej denerwujące, headshot i nogi do góry). Tylko za dużo dwuręczniaków jak na mój gust. Ponadto mają duży współczynnik "atletyka", który dużo im daje do ruchliwości. No i są strasznie mocni. Jedyne do czego się przyczepię, to łucznicy, którzy są ciency.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3578 dnia: Lutego 21, 2013, 08:32:33 »
    Mod prezentuje się nieźle, ale masa błędów, która mi wyskakuje, czasem wywala do pulpitu w wersji gameplay przeraża. Czy patch aktualizujący wersję 2.5 do 2.54 eliminuje takie błędy jak niewidzialne konie w turniejach, brak możliwości wejścia do tawerny w Tuldze (nie pamiętam dokładnej pisowni nazwy miasta), niewidzialne łuki cesarskie? Czy jest możliwość pobrania patcha przez torrenty? Mam kiepski net i ściągnięcie jednorazowo pliku 400 mega raczej mi się nie uda. Wersja expanded ciągle mi się zacinała - czarny ekran po wejściu gdziekolwiek, czasem pomagało zminimalizowanie do pulpitu i powrót.

Chyba zainstalowałem jakieś złe spolszczenie bo przy nazwach towarzyszy mam teksty w stylu "palantus" - to tak ma być? Bo wygląda to na kiepski żart twórców spolszczenia... Znalazłem 3 towarzyszy, z nijak nie pasującymi imionami (Sanja, Odwal i jeszcze jedna baba, nie pamiętam nazwy). Czy znajdę w tym modzie ten zestaw:
    2nd: Rolf, Matheld, Lazelit, Firentis, Alayen, Borcha, Baheshtur, Artimenner

czy też po prostu niektóre imiona zostały pozmieniane? Byłem w każdym mieście i 3 gości z tego zestawu nie mogę znależć.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3579 dnia: Lutego 21, 2013, 11:51:01 »
    Mod prezentuje się nieźle, ale masa błędów, która mi wyskakuje, czasem wywala do pulpitu w wersji gameplay przeraża. Czy patch aktualizujący wersję 2.5 do 2.54 eliminuje takie błędy jak niewidzialne konie w turniejach, brak możliwości wejścia do tawerny w Tuldze (nie pamiętam dokładnej pisowni nazwy miasta), niewidzialne łuki cesarskie? Czy jest możliwość pobrania patcha przez torrenty? Mam kiepski net i ściągnięcie jednorazowo pliku 400 mega raczej mi się nie uda. Wersja expanded ciągle mi się zacinała - czarny ekran po wejściu gdziekolwiek, czasem pomagało zminimalizowanie do pulpitu i powrót.
    Z tego co pamiętam to patch powinien usunąć większość błędów.

...Chyba zainstalowałem jakieś złe spolszczenie bo przy nazwach towarzyszy mam teksty w stylu "palantus" - to tak ma być? Bo wygląda to na kiepski żart twórców spolszczenia... Znalazłem 3 towarzyszy, z nijak nie pasującymi imionami (Sanja, Odwal i jeszcze jedna baba, nie pamiętam nazwy). ...
    To nie jest moja robota :P te słowa "palantus" przed imionami są wprowadzone przez twórców moda i zostawiliśmy je bez zmian (znikają gdy towarzysze osiągną któryś tam level). Ci NPC'y z "dziwnymi" imionami to nie błąd tylko nowi towarzysze (jest ich tam kilku nowych)

... Czy znajdę w tym modzie ten zestaw:
    2nd: Rolf, Matheld, Lazelit, Firentis, Alayen, Borcha, Baheshtur, Artimenner

czy też po prostu niektóre imiona zostały pozmieniane? Byłem w każdym mieście i 3 gości z tego zestawu nie mogę znależć.
    Są wszyscy starzy towarzysze więc muszą gdzieś być. Widocznie masz pecha ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Max_997

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3580 dnia: Lutego 22, 2013, 00:13:15 »
    Wie może ktoś , jak usunąć błąd który wala do pulpitu gdy chce dołączyć do turnieju ? Za każdym razem gdy próbuje wziąć udział w turnieju wywala mnie z gry do pulpitu.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3581 dnia: Lutego 22, 2013, 06:38:57 »
    na przyszłość czytaj FAQ jegomościa wyżej, ale ok, kliknij na mapie świata w obóz, opcje moda albo wcześniej działania, i ustawienia moda tam masz ,,zaawansowane turnieje" odznacz je i bedzie działać jak w native.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3582 dnia: Lutego 22, 2013, 12:13:58 »
    na przyszłość czytaj FAQ jegomościa wyżej, ....
    I za to masz u mnie browara ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline RokoPerejro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3583 dnia: Lutego 23, 2013, 13:32:39 »
    Witam. Gram we Florisa 2.54 i mam problem z handlem. Mam potrzebną umiejętność handlu na 5 i gdy robię oszacowanie cen i wybieram najbardziej korzystną opcję, zakupuję i wiozę do podanej miejscowości to i tak sprzedaję za mniejszą sumę niż zrobiłem zakup :/ o co chodzi czy ktoś może wyjaśnić jak to działa? Na razie zarabiam na niewolnikach bo mogę mieć 30 to wychodzą dwie bitwy i mam 3000-7000 za więźniów. Inwestuję też w produkcję w miastach kupując ziemię od mistrza gildii i produkcja dóbr. Czy ktoś wie co się najbardziej opłaca? I czy warto być wasalem i rozwijać wioskę daną przez króla? Oczywiście z czasem chcę założyć własne państwo, ale na razie mam 70 dzień więc jeszcze czas.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3584 dnia: Lutego 23, 2013, 15:48:31 »
    Mam 49 dzień i spotkała mnie nie miła niespodzianka - mam ok 30 k $ - idę sobie i widzę komunikat zabrano 27000 kasy i całe eq znika. Co to ma być? Kolejna noc i zamiast różnych bajerów w eq to widzę same jedzenie... Źle coś zainstalowałem czy gra mi wariuje?

Patch strasznie spowolnił łuki...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2013, 16:14:53 wysłana przez Crims »