Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3405 dnia: Października 22, 2012, 15:33:34 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,213099.msg5140511.html#msg5140511

Tu masz odpowiedź Admina z działu Florisa na TW (pytanie zadał gracz "voncken" na poprzedniej stronie wątka). Krótko mówiąc: wiedzą o problemie, ale jeszcze się zastanawiają, czy to naprawiać.

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #3406 dnia: Października 22, 2012, 17:33:53 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,213099.msg5140511.html#msg5140511

Tu masz odpowiedź Admina z działu Florisa na TW (pytanie zadał gracz "voncken" na poprzedniej stronie wątka). Krótko mówiąc: wiedzą o problemie, ale jeszcze się zastanawiają, czy to naprawiać.
    Aha dzięki,mam nadzieje że zainteresują się tym...

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3407 dnia: Października 22, 2012, 22:33:05 »
    Witam!

Jak dobrze pamiętam w jakimś modzie była opcja zmiany ekwipunku swoim lordom...problem w tym, że trzeba by było dodać to do skryptów, a co za tym idzie, rozpocząć grę od nowa...

Takie pytanie odnośnie nowej wersji...czy Twórcy zwiększyli wielkość oddziałów w porównaniu z wersją 2.5?Ostatnio miałem ochotę zainstalować M&B i Florisa, ale jak na myśl rzuciło mi się wspomnienie o godzinnym "modowaniu modyfikacji", to aż się odechciało...Mam na myśli garnizon oraz wojsko...Czy ktoś ze starych wyjadaczy może się wypowiedzieć? :]

Kolejna rzecz...i chyba najważniejsza...co z optymalizacją...??Dalej tnie?Fakt, że zmieniłem sprzęt :D, ale na ten mod nie było mocnych :D

Pozdrawiam!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3408 dnia: Października 24, 2012, 08:53:53 »
    Może ktoś mi opisać jak wygląda wątek ekonomii w tym modzie... o co chodzi z tymi akrami pola przy miastach? co można budować w miastach/wsiach? i takie tam :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3409 dnia: Października 24, 2012, 11:46:55 »
    Budowle w zasadzie są te same co zwykle więc problemu z nimi nie ma :) Co do tych akrów to już tłumaczę o co mniej więcej chodzi. W każdym mieście można nabyć ziemię, ceny zależą (chyba) od zamożności miast. Z każdego nabytego akra mamy dochód co 2 tygodnie (nie trzeba za każdym razem stawiać się w mieście po wypłatę bo nasze fundusze są dodawane każdorazowo co 2 tygodnie do naszego konta w tym mieście). Dochód z ziemi zależy od ilości żywności w danym mieście tak więc w spokojnym mało nękanym wojnami nie będzie on zbyt wielki.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3410 dnia: Października 26, 2012, 08:16:18 »
    I jeszcze jedno małe pytanie... do czego służą nam te statki za 50 tyś ? można hanlować i zarabiać czy tylko popływać i patrzeć z morza na laseczki opalające się na plaży?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3411 dnia: Października 26, 2012, 12:31:04 »
    I jeszcze jedno małe pytanie... do czego służą nam te statki za 50 tyś ? można hanlować i zarabiać czy tylko popływać i patrzeć z morza na laseczki opalające się na plaży?
    Cóż laseczek to pewnie nie zobaczysz ale korsarzy to i owszem ;)
    Właściwie rola statku ogranicza się do transportu naszego oddziału, można niby zatrudnić załogę i wydać rozkaz płynięcia do jakiegoś portu ale mija się to z celem bo i tak pewnie po drodze dojdzie do potyczki z piratami a w razie porażki strata będzie kosztowna.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3412 dnia: Października 26, 2012, 20:41:31 »
    Przyznam, że także nurtowało mnie pytanie zadane przez pwi7aaf-a i ...  po cichu liczyłem na jakiegoś eastern egga w kwestii tych laseczek xD
    Jednak adamk, swoją - jak zwykle - rzeczową i wyczerpującą odpowiedzią, sprowadził mnie na ziemię i nadzieje prysły jak bańka mydlana :)

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3413 dnia: Października 27, 2012, 11:51:01 »
    Witam,

Podczas bitwy, włączając menu rozkazów (backspace), jednocześnie zanika mi obraz bitwy, da się coś z tym zrobić?

Pozdr.

Witam.
    Pierwszy raz gram w moda i mam ten sam problem.
    Starałem się czytać większość postów, lecz z ich ogromu mogłem coś przeoczyć, więc jeśli dubluje problem to z góry przepraszam.
    Otóż gdy włączam podczas bitwy menu rozkazów, to po powrocie do pola bitwy zostaje tylko tło menu. Musze wtedy kliknąć na esc, oraz w oknie ustawień na "gotowe" i dopiero powraca obraz.
    Bardzo proszę o pomoc.

The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline fafarafa2000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3414 dnia: Października 28, 2012, 08:35:26 »
    Ja mam z kolei problem z wzięciem ślubu. Gdy już wszystko mam dograne, brat panny młodej ogłasza, że jesteśmy już małżeństwem i nagle gra się zacina i wyskakuje błąd RGL. Dodam, że gram na Floris Gameplay i wszystkie pliki poprawiające wydajność i inne dobrodziejstwa zastosowalem.

Proszę o pomoc

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3415 dnia: Października 30, 2012, 17:20:34 »
    Witajcie!
     Piszę, ponieważ mam parę informacji dla osób od spolszczenia(bez którego nie mógłbym grać więc to są informacje, a nie zastrzeżenia(wykonaliście naprawdę dobrą robotę ^^)). Błędy rzecz ludzka, każdemu się zdarzają:
     - "worek ze zborzem" jest w grze a powinno być "worek ze zbożem",
     - H5 Amazoka, a powinno być H5 Amazonka(literówka),
     - I4 Vaegirski Pichur, a powinno być I4 Vaegirski Piechur(chyba),
    Było tego jeszcze trochę(głównie błędy z płciami). Proszę nie traktujcie tego posta jakbym był na coś zdenerwowany, ponieważ to są tylko małe błędy, które niczego nie utrudniają. Po raz drugi gratuluję wkładu pracy :).

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3416 dnia: Października 30, 2012, 18:01:12 »
    Ja mam z kolei problem z wzięciem ślubu. Gdy już wszystko mam dograne, brat panny młodej ogłasza, że jesteśmy już małżeństwem i nagle gra się zacina i wyskakuje błąd RGL. Dodam, że gram na Floris Gameplay i wszystkie pliki poprawiające wydajność i inne dobrodziejstwa zastosowalem.
    Proszę o pomoc

Wygląda to na problem ze skryptem, a jak dobrze wiemy radą na to jest ponowne rozpoczęcie gry, ale...jeżeli tak bardzo chcesz się ożenić, to polecam olać ten ślub, jak i tą pannę młodą, a następnie poczekać, aż dojdzie do przedawnienia...pewnie stracisz coś na honorze, reputacji a na pewno na stosunkach z tą panną...Reasumując..poszukaj sobie innej :D
    Druga rzecz: jeżeli stosowałeś łatki poprawiające wydajność mojej produkcji, to wiedz, że od wersji 2.51(chyba) nie były uaktualniane...

Witajcie!
     Piszę, ponieważ mam parę informacji dla osób od spolszczenia(bez którego nie mógłbym grać więc to są informacje, a nie zastrzeżenia(wykonaliście naprawdę dobrą robotę ^^)). Błędy rzecz ludzka, każdemu się zdarzają:
     - "worek ze zborzem" jest w grze a powinno być "worek ze zbożem",
     - H5 Amazoka, a powinno być H5 Amazonka(literówka),
     - I4 Vaegirski Pichur, a powinno być I4 Vaegirski Piechur(chyba),
    Było tego jeszcze trochę(głównie błędy z płciami). Proszę nie traktujcie tego posta jakbym był na coś zdenerwowany, ponieważ to są tylko małe błędy, które niczego nie utrudniają. Po raz drugi gratuluję wkładu pracy :).
    Kiedy siedziałem nad tym spolszczeniem, wręcz prosiłem o takie raporty...Teraz, gdy po wczorajszym wieczorze gdy instalowałem M&B oraz Floris, postaram się coś poprawiać, ale wierz kolego Seraffimie, że przy takiej ilości tekstu , o takie "krzaczki" bardzo łatwo...Ten worek ze "zborzem" to naprawdę mnie rozwalił...cóż...oczopląs :D
    Jeżeli chodzi o błędy z płciami, to powodem tego może być brak aktualizacji.
    Pozdrawiam!

edit:Ale liczba mnoga, była już poprawna....poprawione ;]

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3417 dnia: Listopada 01, 2012, 09:55:21 »
    Spoko, spoko. Jak pisałem bez spolszczenia nie mógłbym grać, bo mój angielski nie jest zły, ale zaawansowany specjalnie też nie. Więc doskonale rozumiem, że o takie "krzaczki", jak to nazwałeś, bardzo łatwo. Tak przy okazji jeszcze do spolszczenia zostali pretendenci do tronów :).

Offline Obi_Wan_Kenobi_Snajper

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3418 dnia: Listopada 01, 2012, 22:04:47 »
    Bardzo fajna modyfikacja polecam :D

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3419 dnia: Listopada 02, 2012, 19:59:54 »
    Polecanie tej modyfikacji ludziom, którzy zgłaszają tutaj swoje problemy z nią lekko mija się z celem, no ale racja :).