Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131361 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3315 dnia: Września 22, 2012, 11:44:55 »
    Pomogło wyłączenie dźwięków :D Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc!

A jest może jakiś sposób żeby ten dźwięk jednak był? :D

Przepraszam za zamieszanie, ale jednak nie działa.. Tym razem gra crashuje w wczytywaniu nowej gry..
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2012, 12:12:44 wysłana przez Wacha »

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3316 dnia: Września 22, 2012, 15:06:45 »

Przepraszam za zamieszanie, ale jednak nie działa.. Tym razem gra crashuje w wczytywaniu nowej gry..

Czytałeś starsze posty?Ktoś miał tak samo jak ty zobacz czy mu pomogli :)
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3317 dnia: Września 22, 2012, 18:46:14 »

Cóż w takim wypadku ja na razie nie mam pomysłu. Mam tylko małe pytanko, mianowicie z wcześniejszych postów wynika że masz WB w najnowszej wersji a jakiego Florisa instalujesz?

PS. Wiem że pisałeś iż wszystko z FAQ zrobiłeś, ale czy na pewno wszystko z części ogólnej ?!
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Wacha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3318 dnia: Września 22, 2012, 22:51:29 »
    Instaluje Florisa 2.54. Tak, na pewno wykonałem wszystkie punkty z części ogólnej.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3319 dnia: Września 23, 2012, 11:23:02 »
    Dobrze, w takim razie napisz jaki masz sprzęt i czy już kiedyś miałeś którąś z wersji moda.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3320 dnia: Września 23, 2012, 12:50:51 »
    Witam! Otóż mam parę pytań.

Obecnie mam dzień ~150 i jestem wasalem Królestwa Nordów. Mam też dobre stosunki z Królem Ragnarem.

I teraz mam pytania:
    1. Czy mogę w jakiś sposób zdobyć tron Królestwa Nordów (wszystkie ich ziemie należą do mnie, a ja zostaje nowym królem)?
    2. Znacie dobry sposób na zarabianie pieniędzy poza turniejami oraz handlowaniem?
    3. Ma ktoś dobry sposób na ogłuszanie przeciwników w bitwach by brać ich do niewoli?

Z góry dziękuję za odpowiedzi! :)

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3321 dnia: Września 23, 2012, 13:34:29 »
    Witam! Otóż mam parę pytań.

Obecnie mam dzień ~150 i jestem wasalem Królestwa Nordów. Mam też dobre stosunki z Królem Ragnarem.

I teraz mam pytania:
    1. Czy mogę w jakiś sposób zdobyć tron Królestwa Nordów (wszystkie ich ziemie należą do mnie, a ja zostaje nowym królem)?
    2. Znacie dobry sposób na zarabianie pieniędzy poza turniejami oraz handlowaniem?
    3. Ma ktoś dobry sposób na ogłuszanie przeciwników w bitwach by brać ich do niewoli?

Z góry dziękuję za odpowiedzi! :)

1 Odłączyć sie a następnie podbić ich i stworzyć niezależne królestwo,wasali podczas wojny możesz przekonywać do swoich racji.
    2.Zakladać własne faktorie nie mam innych pomysłów. ;)
    3.Kupić sobie np.buławy i inne lub stratować ich koniami :D
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2012, 16:07:07 wysłana przez Taaj »

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3322 dnia: Września 23, 2012, 14:33:34 »
    Okej, dzięki. Trochę szkoda bo z Ragnarem mam stosunki + 80, a innymi wasalmi to albo -13 albo +20 :)

#Edit:

Gdzie mogę kupić dobrą broń obuchową? Obecnie mam albioński miecz mistrzowskiej reki, ale to daje insta-kill a potrzebuje jednak tych jeńców :)

#Edit2:

Przejąłem jeden zamek i dostałem razem z nim wioskę. Ale teraz mam pytanie - gdzie jest moja żona? Tak jak wcześniej miałem zamek jako lenno to tam właśnie sobie siedziała, a teraz nie mogę jej znaleźć.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2012, 15:09:21 wysłana przez Luzak30 »

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3323 dnia: Września 23, 2012, 16:06:02 »
    Okej, dzięki. Trochę szkoda bo z Ragnarem mam stosunki + 80, a innymi wasalmi to albo -13 albo +20 :)

#Edit:

Gdzie mogę kupić dobrą broń obuchową? Obecnie mam albioński miecz mistrzowskiej reki, ale to daje insta-kill a potrzebuje jednak tych jeńców :)

#Edit2:

Przejąłem jeden zamek i dostałem razem z nim wioskę. Ale teraz mam pytanie - gdzie jest moja żona? Tak jak wcześniej miałem zamek jako lenno to tam właśnie sobie siedziała, a teraz nie mogę jej znaleźć.

1.Teraz dokładnie nie wiem ale stawiam na ziemie Sarranidów oni chyba mieli takie dwuręczne Buławy.A jak nie to w opcjach modyfikacji masz na samym dole włącz oszutwa i tam masz znajdź przedmiot kase uczciwie weźmie więc praktycznie nie jest to kod.

2.Odłączyłeś się od Nordów i podbiłeś zamek?Jeśli tak to twoja wybranka powinna  być właśnie w tym zamku a jeśli nie to nie wiem bo nie miałem takiej sytuacji ja od początku robiłem własne państwo :)

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #3324 dnia: Września 23, 2012, 17:46:03 »
    Może mi ktoś podać link aktywny do tego moda
    Liczba postów przeniesiona na konto: Vizioner.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3325 dnia: Września 23, 2012, 18:19:35 »
    Może mi ktoś podać link aktywny do tego moda
    Weź nie żartuj, linków jest aż za dużo. W FAQ i na pierwszej stronie.

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3326 dnia: Września 23, 2012, 18:21:09 »
    Dzięki Taaj. Dałbym Ci piwo, ale nie wiem jak ; _ ;.

Tak przy okazji to wiesz może jak przekonać wasali z innego królestwa by przeszli na moje? Bo obecnie muszę sam tłuc nordów i veigir'ów, gdzie nordowie cały czas mnie bardzo lubią.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3327 dnia: Września 23, 2012, 19:55:23 »
    Dzięki Taaj. Dałbym Ci piwo, ale nie wiem jak ; _ ;.

Tak przy okazji to wiesz może jak przekonać wasali z innego królestwa by przeszli na moje? Bo obecnie muszę sam tłuc nordów i veigir'ów, gdzie nordowie cały czas mnie bardzo lubią.
    Dzięki ;)
    Sprawa jest tak naprawdę łatwa musisz mieć przynajmniej 5 perswazji a także musisz mieć z nim przynajmniej +15 jeśli masz  (najlepiej sobie zapisz)
    to podjedź do lorda i daj porozmawiajmy na osobności następie:''Co myślisz o Królu Ragnarze''(czasami może być niech nam długo żyje)jeśli nie to czy poprzesz mnie jako króla czy jakoś tak.I dajesz jedną opcje jak strzelisz właściwą przyłączy sie jeśli nie wczytujesz próbujesz inną do skutku :).

Ja w Frolis po wielu bitwach podbiłem wszystkie miasta i zamki Nordów i Vaegirów także miałem wszystkich poddanych od  tych dwóch krajów Więc Nazwałem Królestwo Nordycko-Vaegirskie. :)

Edit:Możesz także dawać lenno Gościom z Karczem Nnp.Lezalit robisz tak:idziesz do niego lub do kogoś innego ''kupujesz go'' w oknie oddziału klikasz rozmawiaj z nim i go pytasz czy nie byłbyś zainteresowany lennem (zawsze sie zgadza) po paru dniach będzie jeździć po miapie jako lord.Przed tym najlepiej kup mu jakiś dobry ewipunek bo potem będzie w tym łazić.

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3328 dnia: Września 23, 2012, 20:21:44 »
    Dzięki. :)

To z karczmą wiedziałem i wywaliłem w taki sposób Borche z odziału bo wszystkich wkurzał i biega teraz sobie po mapie. ^.^

Wgl. wcześniej miałeś avatar Veigara i tak sobie myślę podczas bitwy z Veigirami o LoLu i taki brech jak pokojarzyłem fakty :D

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3329 dnia: Września 23, 2012, 20:43:40 »
    Dzięki. :)

To z karczmą wiedziałem i wywaliłem w taki sposób Borche z odziału bo wszystkich wkurzał i biega teraz sobie po mapie. ^.^

Wgl. wcześniej miałeś avatar Veigara i tak sobie myślę podczas bitwy z Veigirami o LoLu i taki brech jak pokojarzyłem fakty :D

Wole styl Wuju ;) A pozatem pisze SIĘ Vaeigrami.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2012, 23:33:57 wysłana przez Taaj »