Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WooT

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3285 dnia: Września 14, 2012, 07:58:08 »
    Adamk23 zadziałało dzięki serdeczne za pomoc :). Zaś teraz mam pytanie odnośnie samej rozgrywki. Mianowicie przyłączyłem się do Armii jednego z Khergickich władców i dostałem już 3 promocje za usługi jestem teraz łucznikiem konnym 3 poziomu H3 nie pamiętam nazwy. I tu pojawia się problem ,gdyż znowu po czasie dostaje promocje na H4 i mam do wyboru 2 jednostki ale obie na szaro i muszę kliknąć "poczekaj do następnego tygodnia" i tak w kółko bo co tydzień jest to samo.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3286 dnia: Września 14, 2012, 10:26:10 »
    Niestety nie bawiłem się w grze w te klocki, ale prawdopodobnie nie spełniasz wymagać do awansu. Jako, że jesteś łucznikiem konnym, prawdopodobnie chodzi o którąś z tych umiejętności: jeździectwo konne, łucznictwo konne (strzelanie z siodła), potężny naciąg.

EDIT: Zapomniałem dodać.
    Powinieneś mieć komunikat w dzienniku gry, o jaki stat/skill chodzi. Oprócz powyższych możesz np. nie mieć wystarczającej siły do założenia zbroi, którą dostajesz po awansie na H4 - wtedy awans będzie zablokowany.
    Czasem zdarza się, że nie ma komunikatu. Wtedy zrób sobie save przy awansie swojej postaci (chodzi o awans poziomu nie rangi w armii) i metodą prób i błędów podnoś poszczególne skile/staty sprawdzając, czy odblokują Ci awans. W razie czego load.

Adamk23:
    Wygląda, że jest wyjaśnienie dotyczące CTD przy queście startowym :) Mam przynajmniej taką nadzieję.
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2012, 10:44:51 wysłana przez Zero »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3287 dnia: Września 14, 2012, 11:14:20 »
    Co do awansu to Zero wyjaśnił ze 100% dokładnością o co chodzi więc ja sobie daruję ;)

...Adamk23:
    Wygląda, że jest wyjaśnienie dotyczące CTD przy queście startowym :) Mam przynajmniej taką nadzieję.
    Też tak myślę. Czekałem na potwierdzenie skuteczności tej metody i teraz mogę dodać ją do FAQ.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Simur

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3288 dnia: Września 15, 2012, 13:55:50 »
    mam pytanie ktoś wie o co chodzi ? gdy naciskam (backspace) mam normalny hud dowodzenia tylko nie widze co się dzieje ponieważ tło mi zasłania. Dziękuje z góry za odp.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #3289 dnia: Września 15, 2012, 17:17:37 »
    ja mam problem z spolszczeniem moda wgrałem pliki do folderu warbanda languages pl tak jak pisze tylko że w modules i w folderze moda extended ( czy coś ) nie było folderu language więc zrobiłem go a w nim zrobiłem folder pl i tam wgrałem pliki i mam po polsko angielsku

ok działa na gameplay a wersja rozszerzona wygląda graficznie obrzydliwie ;/
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2012, 18:19:18 wysłana przez bezlitosny »
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline monnikje

• Użytkownik
    • Dev of the Floris Mod Pack
    « Odpowiedź #3290 dnia: Września 16, 2012, 22:41:08 »
    Hi guys! Finally, pfew, 2.54 is out. And many thanks to you guys for bringing the Polish translatrion, and helping me out translate the installer. From now on you can install Floris in Polish. Hurray!

Floris Mod Pack
    Version: 2.54
    Compatibility: 1.153
    Download size for:
    Installer: 1.10 GB
    7zip Package: 0.97 GB
    Installed Size for:
    Basic: 2.06 GB
    Gameplay: 1.24 GB
    Expanded: 2.33 GB
    Dev Suite: 2.49 GB
    Total size when all versions are installed: 8.13 GB

Download mirrors
    You can download the full installer from:
    ModDB, Nexus
    Or you can download the torrent!

You can download the 7zip package from:
    ModDB, Nexus

If you have installed previously version 2.5, 2.51, 2.52 or 2.53, you can also download a patch and update the mod to the latest version:
    ModDB, Nexus

More info can be found over here.

Here's the list with changes we've made:
    (click to show/hide)

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #3291 dnia: Września 17, 2012, 07:40:22 »
    mam problem gdy chcę uczestniczyć w turnieju po kliknięciu dołącz wyłącza się gra z hukiem jakiś błąd, wiecie o co chodzi?

nie wiem czy monikje potrafi nasz trudny i zapomniany język :)

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3292 dnia: Września 17, 2012, 08:22:29 »
    Gdyby znał j. polski, napisał by w nim.

Jeśli chodzi o błąd, to nie mamy definitywnego rozwiązania. Jeśli wyczerpałeś wszelkie możliwości zawarte w FAQ i nic nie pomaga, to wyłącz rozszerzone turnieje w opcjach moda (zakładka "obóz").

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #3293 dnia: Września 17, 2012, 09:10:49 »
    spróbuje, najnowsza wersja moda mi nie działa wgrywam właśnie wersje .53, 54 nie działa wyskakuje błąd na win 7 że program przestał działać.

ok nie straszę was, zesrało mi się całe mount&blade warband nawet native nie działa a grałem wczoraj cały dzień

@edit 2 przy próbie pominięcia początkowych filmików czy tam log firmy wyskakuje błąd ale jak się poczeka gra działa więc sorry za mały offtopic
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2012, 11:38:35 wysłana przez bezlitosny »

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3294 dnia: Września 18, 2012, 17:57:12 »
    Jak tam wersja 2,54 ludzie? Są duże zmiany jakieś, save'y są kompatybilne z 2.53, turnieje zaawansowane już działają dobrze?
    No i pytanko czy żeby naprawić na tip top swojego Florisa mogę ściągnąć tylko łatkę i narzucić na zainstalowanego Florisa, czy warto zrobić ogólny reinstall?
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3295 dnia: Września 18, 2012, 18:44:08 »
    W temacie moda na TW podano że save'y nie są kompatybilne więc trudno :/. Co do zmian to nie wiem czy są duże ale pewnie coś tam dodano ;)

...No i pytanko czy żeby naprawić na tip top swojego Florisa mogę ściągnąć tylko łatkę i narzucić na zainstalowanego Florisa, czy warto zrobić ogólny reinstall?
    Myślę że warto pobrać od nowa.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3296 dnia: Września 18, 2012, 23:59:06 »
    Co nowego w nowej wersji?
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3297 dnia: Września 19, 2012, 11:53:18 »
    Co nowego w nowej wersji?
    Nie chce mi się tłumaczyć :P, zajrzyj do spoilera z posta monnikje na tej stronie.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3298 dnia: Września 19, 2012, 13:23:03 »
    Ok dzięki :D
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline wyjec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3299 dnia: Września 19, 2012, 16:03:47 »
    Witam mam problem przy dołączaniu do turnieju. Gdy klikam "dołącz do turnieju" gra crashuje. Program M&B... przestał działać. Jakieś rady?