Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3270 dnia: Września 10, 2012, 20:51:42 »
    Mam pytanie z jakiego moda jest cesarska zbroja smocze nagoletki cesarskie rękawice?

Ooo Pierwszy na stronie ;D
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3271 dnia: Września 11, 2012, 11:28:15 »
    Głowy nie daję ale chyba w Sword of Damocles swego czasu coś podobnego widziałem.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3272 dnia: Września 11, 2012, 14:21:39 »
    A dzięki.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #3273 dnia: Września 12, 2012, 10:13:49 »
    Co do tych crashy w pierwszej misji z kupcem, to w folderze tekstures brakuje chyba tych plików, już nie pamiętam

ext_itm_armor_khe_nob_nomadrobe_a.dds
    ext_itm_armor_khe_nob_nomadrobe_b.dds
    ext_itm_armor_khe_nob_nomadrobe_c.dds

należy zainstalować floris dev mod tam są wszystkie brakujące pliki i skopiować je do expanded czy gameplaya, u mnie pomogło i problem misji z kupcem i crashy przy wejściu do khergickich miast zniknął
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3274 dnia: Września 12, 2012, 11:52:54 »
    Właśnie dostałem wiadomość od monnikje (gdyby ktoś nie kojarzył to jest on współtwórcą Florisa). Chłopaki wydali moda w wersji 2.54 z możliwością wybrania polskiej instalacji. Jeśli są jacyś chętni do pobrania nowego instalatora i przetestowania polskiej wersji językowej to będę bardzo wdzięczny ;)

Link do pobrania https://dl.dropbox.com/u/8543119/Floris254.exe

PS. Jeśli ktoś się zdecyduje pobrać nowy instalator i znajdzie jakieś rażące błędy (tłumaczenie, menu moda itp) to zgłaszajcie do mnie a ja postaram się przekazać je do monnikje. Chociaż szczerze wątpię by coś się znalazło bo spolszczenie już przeszło sprawdzian ;)

PS2. monnikje planuje udostępnić instalator na stronie moda w ten weekend i zależy mu głównie na sprawdzeniu tłumaczenia instalatora więc naprawdę jeśli ktoś ma szybki internet to niech ściągnie i odpali przynajmniej samą instalację.
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2012, 13:00:06 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3275 dnia: Września 12, 2012, 13:09:16 »
    A fajnie zaraz pobiorę :)

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3276 dnia: Września 12, 2012, 13:59:29 »
    Kurcze, teraz pomagam HUtHowi w tłumaczeniu PoP-a i trochę nieczasowy jestem, ale też się postaram zassać i przetestować.

EDIT:
    Przy wybieraniu komponentów do zainstalowania jest mniej-więcej tak:

Floris Expanded Mod Pack
    !
    !
    !----- Pełna instalacja
    !
    !----- Native zamiast Floris części
           !
           !
           !----- Native animacje
           !
           !----- Native Cząstki pyłu

(i podobnie przy wyborze pozostałych komponentów)

Nie pasuje mi wyraz "części" na końcu w/w opcji oraz duże "C" w "Native Cząstki pyłu"
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2012, 15:12:33 wysłana przez Zero »

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3277 dnia: Września 12, 2012, 17:53:58 »
    Czy save'y z Florisa 2.53, będą kompatybilne z wersją 2.54?
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3278 dnia: Września 12, 2012, 18:59:39 »
    cząstki pyłu to chyba 'efekty cząsteczkowe' się "profesjonalnie" nazywa?

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3279 dnia: Września 12, 2012, 19:38:51 »
    Piotr dobre pytanie nie chciałbym stracić paru save

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3280 dnia: Września 12, 2012, 20:32:49 »
    cząstki pyłu to chyba 'efekty cząsteczkowe' się "profesjonalnie" nazywa?

Good point.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3281 dnia: Września 13, 2012, 12:24:21 »
    Czy save'y z Florisa 2.53, będą kompatybilne z wersją 2.54?
    Myślę że tak ale na 100% będzie wiadomo jak instalator będzie już ogólnie dostępny na stronce moda.

....Nie pasuje mi wyraz "części" na końcu w/w opcji oraz duże "C" w "Native Cząstki pyłu"
    Zero najlepiej by było jakbyś zrobił zrzut ekranu tego co Ci najbardziej nie pasuje i wtedy łatwiej by było wytłumaczyć monnikje co by potrzeba zmienić. Chociaż jak tak patrzę na twój schemat to można by sobie darować bo i tak co bardziej rozgarnięci (tacy jak my xD) sobie poradzą a reszta i tak nawet przy "łopatolgicznym" tłumaczeniu coś popieprzy ;)

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3282 dnia: Września 13, 2012, 14:46:42 »
    Voila :) http://imageshack.us/photo/my-images/706/floris254.jpg/

Zamienił bym "Native zamiast Floris części" na "Komponenty Native zamiast Floris" + to, co HUtH zauważył: "Native Cząsteczki pyłu" na "Native efekty cząsteczkowe".

Oczywiście, dla graczy mających jakieś podstawy w temacie, opcje są jasne nawet w postaci, jak na zdjęciu. Tyle tylko, że wygląda to trochę nieprofesjonalnie.

Offline WooT

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3283 dnia: Września 13, 2012, 15:00:23 »
    Witam śledzę ten temat od dłuższego czasu ,gdyż widziałem game play z tego moda jakiś czas temu. I naszło mnie na pobranie i instalacje. Wszystko zrobiłem tak jak w instrukcji ,i do pewnego momentu wszystko "śmiga" a potem wyskakuje błąd. Mianowicie chodzi mi o pierwszy quest. Po rozmowie z kupcem zbieram 5 ludzi do pomocy po czym wracam do kupca. Oczywiście mam odnaleźć bandytów co z resztą robie. I tu pojawia się problem , w momencie gdy odnajduje bandytów i zaczynam dialog ,gra po prostu przestaje odpowiadać i wyskakuje bodajże RGL Error. W faq czytałem ,że to może być wina sterowników czy biblioteki C++ lecz wszystko mam zaktualizowane do najnowszej postaci. Proszę o szybką pomoc gdyż jestem zafascynowany tą grą a póki co wszystko staje przeciw mnie...

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3284 dnia: Września 13, 2012, 16:53:30 »
    Voila :) http://imageshack.us/photo/my-images/706/floris254.jpg/

Zamienił bym "Native zamiast Floris części" na "Komponenty Native zamiast Floris" + to, co HUtH zauważył: "Native Cząsteczki pyłu" na "Native efekty cząsteczkowe".

Oczywiście, dla graczy mających jakieś podstawy w temacie, opcje są jasne nawet w postaci, jak na zdjęciu. Tyle tylko, że wygląda to trochę nieprofesjonalnie.
    Dobra przesłałem monnikje twoje zdjęcie (pozwoliłem sobie je trochę pokolorować xD) z propozycją zmian i zobaczymy co będzie.

Witam śledzę ten temat od dłuższego czasu ,gdyż widziałem game play z tego moda jakiś czas temu. I naszło mnie na pobranie i instalacje. Wszystko zrobiłem tak jak w instrukcji ,i do pewnego momentu wszystko "śmiga" a potem wyskakuje błąd. Mianowicie chodzi mi o pierwszy quest. Po rozmowie z kupcem zbieram 5 ludzi do pomocy po czym wracam do kupca. Oczywiście mam odnaleźć bandytów co z resztą robie. I tu pojawia się problem , w momencie gdy odnajduje bandytów i zaczynam dialog ,gra po prostu przestaje odpowiadać i wyskakuje bodajże RGL Error. W faq czytałem ,że to może być wina sterowników czy biblioteki C++ lecz wszystko mam zaktualizowane do najnowszej postaci. Proszę o szybką pomoc gdyż jestem zafascynowany tą grą a póki co wszystko staje przeciw mnie...
    Cóż jak na razie raczej nie doszło do rozwiązania tego problemu ale możesz spróbować tego:
    Co do tych crashy w pierwszej misji z kupcem, to w folderze tekstures brakuje chyba tych plików, już nie pamiętam

ext_itm_armor_khe_nob_nomadrobe_a.dds
    ext_itm_armor_khe_nob_nomadrobe_b.dds
    ext_itm_armor_khe_nob_nomadrobe_c.dds

należy zainstalować floris dev mod tam są wszystkie brakujące pliki i skopiować je do expanded czy gameplaya, u mnie pomogło i problem misji z kupcem i crashy przy wejściu do khergickich miast zniknął