Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3240 dnia: Września 06, 2012, 18:34:13 »
    Wpadłem na coś innego...  pobierz z innej strony jak wtedy to nie wiem.
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline Rajter

• Użytkownik
    • Piwa: -11
    « Odpowiedź #3241 dnia: Września 06, 2012, 20:39:25 »
    Dalej wywala błąd RLG a zrobiłem wszystko jak trzeba :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3242 dnia: Września 06, 2012, 22:51:50 »
    Na pewno wszystko dokładnie tak jak w FAQ ?! Nie żebym wątpił ale zdarza się że czasem coś się przeoczy ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3243 dnia: Września 07, 2012, 00:36:15 »
    Mam pytanie zawsze mnie to ciekawiło. Przed nazwą jednoski jest np. C4 Co to oznacza ?

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3244 dnia: Września 07, 2012, 10:10:48 »
    Z uwagi na skomplikowane drzewka rozwoju jednostek wprowadzono zunifikowany system ich nazewnictwa, żeby gracz wiedział jaki jest typ jednostki i jej poziom.

C - kawaleria
    A - łucznicy piesi
    I - piechota
    H - łucznicy konni
    "cyfra" - określa poziom jednostki (im większa tym wyższy poziom jednostki w drzewku rozwoju)

Offline Coper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3245 dnia: Września 07, 2012, 10:11:20 »
    Mam pytanie zawsze mnie to ciekawiło. Przed nazwą jednoski jest np. C4 Co to oznacza ?

Kawaleria lvl 4...I2 np. piechota lvl 2 itd.
    edit: zero byłeś szybszy :)

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3246 dnia: Września 07, 2012, 12:46:14 »
    Bardzo dziękuje :)

Mogłem sam na to wpaść ;D
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2012, 14:57:43 wysłana przez Taaj »

Offline seba172

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3247 dnia: Września 07, 2012, 14:00:40 »
    Już działą chodziło o wrsje warbanda :) ale czasem jak wpadne na bandytow daje zaatakuj wroga to gra sie scina i wylacza :/ le to rzadko da sie grac :)

Offline seba172

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3248 dnia: Września 08, 2012, 09:23:36 »
    znów prosze o pomoc gdy wlacze wicej przeciwnikow np 100 na mapce to mi sie bagje i gra sie wylacza :( i gdy proboje dolaczyc do turnieju to wylacza sie z błędem :/

Offline Horwend

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3249 dnia: Września 08, 2012, 10:56:12 »
    Mam problem a więc gdy wybieram pochodzenie mojego bohatera i zatwierdzam pokazuje się czarny ekran i kursor myszy i muzyka gra i nic więcej.Prosiłbym o pomoc!dzięki

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3250 dnia: Września 08, 2012, 12:07:13 »
    znów prosze o pomoc gdy wlacze wicej przeciwnikow np 100 na mapce to mi sie bagje i gra sie wylacza :( i gdy proboje dolaczyc do turnieju to wylacza sie z błędem :/
    To nie ustawiaj więcej niż 100, a co do turnieju to w ustawieniach moda (zakładka "obóz") zmień na te z native i będzie działać .

Mam problem a więc gdy wybieram pochodzenie mojego bohatera i zatwierdzam pokazuje się czarny ekran i kursor myszy i muzyka gra i nic więcej.Prosiłbym o pomoc!dzięki
    To powszechny problem który polega na tym że przy ustawieniu szlacheckiego pochodzenia dochodzi do błędu gdy ma być wybierany sztandar. Wystarczy wybrać inne pochodzenie i gra pójdzie dalej.

PS. Błędy ze sztandarem i turniejami stały się tak powszechne że dodałem je do FAQ ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2012, 12:28:37 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Simur

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3251 dnia: Września 08, 2012, 13:56:16 »
    przepraszam ale wie ktoś może jak mogę wyłączyć mgłę spowodowaną jazdą na koniu ?

Offline seba172

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3252 dnia: Września 08, 2012, 14:46:14 »
    To nie ustawiaj więcej niż 100, a co do turnieju to w ustawieniach moda (zakładka "obóz") zmień na te z native i będzie działać .
    To powszechny problem który polega na tym że przy ustawieniu szlacheckiego pochodzenia dochodzi do błędu gdy ma być wybierany sztandar. Wystarczy wybrać inne pochodzenie i gra pójdzie dalej.

PS. Błędy ze sztandarem i turniejami stały się tak powszechne że dodałem je do FAQ ;)
    kiedy ja niechce walczyc gdy ja mam 300 wojska przeciwnik 200 a walka 15vs15 :/ prosze masz jakies inne rozwiazanie?
    EDIT
    powyzej 30 sie wylacza
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2012, 15:34:04 wysłana przez seba172 »

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3253 dnia: Września 08, 2012, 15:44:45 »
    przepraszam ale wie ktoś może jak mogę wyłączyć mgłę spowodowaną jazdą na koniu ?

W opcjach wyłącz "system cząsteczek", ale znikną Ci także dymy nad plądrowanymi wsiami.

kiedy ja niechce walczyc gdy ja mam 300 wojska przeciwnik 200 a walka 15vs15 :/ prosze masz jakies inne rozwiazanie?
    EDIT
    powyzej 30 sie wylacza

Zmodernizuj sprzęt - musi być wydajniejszy.
    Możesz spróbować zjechać inne ustawienia graficzne na minimum, może wtedy pociągnie Ci większe bitwy.

Offline seba172

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3254 dnia: Września 08, 2012, 16:03:58 »

Zmodernizuj sprzęt - musi być wydajniejszy.
    Możesz spróbować zjechać inne ustawienia graficzne na minimum, może wtedy pociągnie Ci większe bitwy.
    [/quote]
    Ej ale mi sprzed dziala okey na normalnym idzie nawet do 1000 na battle sizer a tu niechce wicej niz 30 a teraz sie tekstury nie wczytują :/ znaczy jak jest bitwa to trawa jest czarniutka :(