Ja też mam pytanie odnośnie kasy - jak zminimalizować nieskuteczne podatki? Kiedyś jak miałem ze trzy miasta (świeżo zdobyte) to dostawałem od nich ze 25000 denarów tygodniowo, a teraz jak mam 7 miast to dostaje 11000 bo z nieskuteczne podatki zabierają mi aż 18 000 denarów! Ktoś wie jak temu zapobiec? Bo tak, to tracę więcej niż zyskuje.
Sprawdź ustawienie wysokości podatków w miastach. Jeśli masz niżej niż "normalne" to prawdopodobnie dlatego tracisz kasę z nieskutecznych podatków. Pamiętam, zgarniałem 100% pieniędzy u siebie, ale było tego mało, bo miasta były zrujnowane, a z normalnymi podatkami się nie bogaciły, więc ustawiłem we wszysttkich na "bardzo niskie", teraz moje miasta są "bardzo bogate" no i zarabiam tyle samo choć tracę ok. 50% pieniędzy z podatków :P
I tak btw. mam pytanie, czy miasta stają się bogatsze w nieskończoność, czy tylko do pewnej granicy? Jeśli jest taka granica to w czym się ją określa, ponieważ obecnie nie zmieniam podatków z tych "bardzo niskich" z myślą że miasto ciągle się bogaci, ale w bilansie tygodniowym ciągle wychodzę na minus. Bez wojen i turniejów bym nie wyżył...
No i załóżmy że już miasto osiągnęło by swój limit to jakie podatki go nie zubażają? (podejrzewam, ze normalne ale warto spytać)