Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3195 dnia: Sierpnia 29, 2012, 21:43:18 »
    Sanjar Khan dobre pytanie. A ja mam własne.Jak sie rekrutuje czarnych khergickich  jezdzców?
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3196 dnia: Sierpnia 30, 2012, 08:32:49 »
    Nie!Tu masz błąd.Akurat pliki tekstowe nie ingerują w plik save, a co za tym idzie, nie powinno być problemów...Ale jako jeden z współtwórców spolszczenia, sugerowałbym podrzucenia ewentualnych niedociągnięć ekipie, która mogłaby wprowadzić je do następnej wersji.
    Pozdrawiam!
    To najwyżej to naprawili, bo jeszcze na 2.4 próbowałem coś pozmieniać i nie działało na moim save.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3197 dnia: Sierpnia 30, 2012, 10:57:03 »
    A ja tak z ciekawości pytam.Kiedy będzie nowa wersja Frolisa?
    Tego to najstarsi górale nie przewidzą ;)

Sanjar Khan dobre pytanie. A ja mam własne.Jak sie rekrutuje czarnych khergickich  jezdzców?
    Jedynie po uwolnieniu ich z niewoli albo jeśli są naszymi jeńcami.

EditVV
    Witam

Ktoś wie może czy jest możliwość dodania bank of calradia do najnowszego Florisa? Czy to by śmigało? Mam te skrypty potrzebne do zmodyfikowania gry ale jestem noga w modyfikowaniu (moje umiejętności sprowadzają się do ctrl+c i ctrl+v).
    Zapewne da się ale skoro sam piszesz że masz nikłą wiedzę o takich rzeczach to szczerze odradzam wykonywanie takich operacji.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline TheMortes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3198 dnia: Sierpnia 30, 2012, 11:00:35 »
    Witam

Ktoś wie może czy jest możliwość dodania bank of calradia do najnowszego Florisa? Czy to by śmigało? Mam te skrypty potrzebne do zmodyfikowania gry ale jestem noga w modyfikowaniu (moje umiejętności sprowadzają się do ctrl+c i ctrl+v).

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3199 dnia: Sierpnia 30, 2012, 12:03:33 »
    Adamk tak też myślałem ale dzięki.
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline TheMortes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3200 dnia: Sierpnia 30, 2012, 12:44:12 »
    A czy ktoś z tutaj obecnych użytkowników potrafiłby to zrobić?

Offline voik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3201 dnia: Sierpnia 30, 2012, 15:18:00 »
    Mam problem ze spolszczeniem.  Ponieważ w folderze z modem nie ma folderu languages.Gdy dodam go do folderu z modem w konfiguracji wgl nie ma  polskiego. Lecz gdy dodam do głównego folderu z gra w konfiguracji jest polski tyle, że wszedzie zamiast tkestu jest napisane coś takiego:
    Przykład:
    STR_NOT_FOUND_uni_enable (i to zalezy co twohanded sword) i tak dalej wszystko jest tak napisane. Wszystkie bronie, podczas bitwy kto zginal to samo. Ogólnie mowiac wszystko oprocz dialogow z npc.

Prosze o pomoc!

Może Do złego folderu wrzucilem albo cos :)

Offline kobor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3202 dnia: Sierpnia 30, 2012, 17:27:09 »
    Mam problem, gdy chce wejść na turniej (ten konny) wywala mnie do pulpitu i error wystąpił błąd...blabla
    No i 2 problem z początkowym questem jak złapie rozbójnik rlg error.
    Wie ktoś jak to naprawić?
    Porady adamk23 nie działają.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3203 dnia: Sierpnia 30, 2012, 18:13:38 »
    voik zapewne masz niespolszczoną grę. Poszukaj gdzieś na forum spolszczenia do WB a dopiero potem wrzucaj spolszczenie do florisa.

Mam problem, gdy chce wejść na turniej (ten konny) wywala mnie do pulpitu i error wystąpił błąd...blabla
    No i 2 problem z początkowym questem jak złapie rozbójnik rlg error.
    Wie ktoś jak to naprawić?
    Porady adamk23 nie działają.
    Co do turnieju to w opcjach moda wystarczy zmienić turnieje na te z native (szukaj w zakładce "obóz")
    Twój drugi problem powinien FAQ rozwiązać ale skoro piszesz że nic nie pomogło no to ja nie mam więcej pomysłów.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline hassar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3204 dnia: Sierpnia 30, 2012, 18:18:32 »
    Ja natomiast mam problem następujący: podczas bitwy na terenie śnieżnym po jakimś czasie gra mi się zawiesza, muzyka chwile gra i również się ścina po czym wyrzuca mnie do pulpitu z komunikatem że wystąpił problem, szukanie rozwiązania blabla... Na innych terenach nie miałem takiego problemu. Co mogę z tym zrobić?

edit//: sprawdziłem jeszcze raz i okazało się że na każdym terenie nie tylko śnieżnym. Oto mój sprzęt:

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7500  @ 2.93GHz (2 CPUs), ~2.9GHz
                 Memory: 2048MB RAM
    Available OS Memory: 2048MB RAM
      DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
       User DPI Setting: Using System DPI
     System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
        DWM DPI Scaling: Disabled
         DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
    Card name: NVIDIA GeForce 9800 GT 
           Manufacturer: NVIDIA
              Chip type: GeForce 9800 GT
               DAC type: Integrated RAMDAC
    Monitor Name: SyncMaster 2043NW/2043NWX
          Monitor Model: W2234
             Monitor Id: GSM56B8
            Native Mode: 1680 x 1050(p) (59.883Hz)
            Output Type: HD15
            Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
    Driver File Version: 8.17.0013.0142 (English)
         Driver Version: 8.17.13.142
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2012, 00:34:12 wysłana przez hassar »

Offline kobor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3205 dnia: Sierpnia 30, 2012, 18:24:29 »
    voik zapewne masz niespolszczoną grę. Poszukaj gdzieś na forum spolszczenia do WB a dopiero potem wrzucaj spolszczenie do florisa.
    Co do turnieju to w opcjach moda wystarczy zmienić turnieje na te z native (szukaj w zakładce "obóz")
    Twój drugi problem powinien FAQ rozwiązać ale skoro piszesz że nic nie pomogło no to ja nie mam więcej pomysłów.

Dzięki za pomoc ! ;D

@EDIT: Nie ma nadal jakiegoś sposobu, aby turniej działał? Adamk brałem towje pomysły z faq i jedynie co to C++ pomogło bo wyskoczyły mi nowe opcje Florisa.

@UP: Mi na DirectX9 wszystko śmiga.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2012, 09:03:15 wysłana przez kobor »

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3206 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:55:32 »
    Ja natomiast mam problem następujący: podczas bitwy na terenie śnieżnym po jakimś czasie gra mi się zawiesza, muzyka chwile gra i również się ścina po czym wyrzuca mnie do pulpitu z komunikatem że wystąpił problem, szukanie rozwiązania blabla... Na innych terenach nie miałem takiego problemu. Co mogę z tym zrobić?

edit//: sprawdziłem jeszcze raz i okazało się że na każdym terenie nie tylko śnieżnym. Oto mój sprzęt:

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7500  @ 2.93GHz (2 CPUs), ~2.9GHz
                 Memory: 2048MB RAM
    Available OS Memory: 2048MB RAM
      DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
       User DPI Setting: Using System DPI
     System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
        DWM DPI Scaling: Disabled
         DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
    Card name: NVIDIA GeForce 9800 GT 
           Manufacturer: NVIDIA
              Chip type: GeForce 9800 GT
               DAC type: Integrated RAMDAC
    Monitor Name: SyncMaster 2043NW/2043NWX
          Monitor Model: W2234
             Monitor Id: GSM56B8
            Native Mode: 1680 x 1050(p) (59.883Hz)
            Output Type: HD15
            Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
    Driver File Version: 8.17.0013.0142 (English)
         Driver Version: 8.17.13.142

Jak na Windows7, to RAMu nie masz za wiele. W pierwszej kolejności zastosuj się do procedury opisanej w FAQ (zwiększenie pamięci wirtualnej, sterowniki, aktualne biblioteki C++ i inne tam opisane). Jeśli to nie pomoże lub jeśli już wykonałeś te kroki, problemem mogą być zbyt agresywne ustawienia grafiki w stosunku do zasobów Twojego sprzętu. Sugeruję zmniejszenie wszystkich ustawień graficznych gry (także DX9 na DX7 oraz ilości jednostek w bitwie) do minimum i sprawdzenie działania. Jeśli problemy nie będą występowały, to będziesz podnosił po 1 ustawieniu i sprawdzał w grze, czy dalej jest OK. Ważne, żebyś nie wykonywał więcej niż 1 kroku na raz bo się pogubisz. Napisz, czy są jakieś efekty.

@EDIT: Nie ma nadal jakiegoś sposobu, aby turniej działał? Adamk brałem towje pomysły z faq i jedynie co to C++ pomogło bo wyskoczyły mi nowe opcje Florisa.

Dużo graczy cierpi z podobnych powodów. Niestety nie znaleźliśmy jeszcze 100%-ej i jednoznacznej przyczyny tego zjawiska :(
    Apro po, masz wersję oryginalną? Pytam bez jakiejkolwiek ofensywy, ale gdzieś ktoś kiedyś rzucił hasło, że takie problemy pojawiają się na wersji oryginalnej inaczej.

Offline kobor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3207 dnia: Sierpnia 31, 2012, 13:10:17 »
    Dużo graczy cierpi z podobnych powodów. Niestety nie znaleźliśmy jeszcze 100%-ej i jednoznacznej przyczyny tego zjawiska :(
    Apro po, masz wersję oryginalną? Pytam bez jakiejkolwiek ofensywy, ale gdzieś ktoś kiedyś rzucił hasło, że takie problemy pojawiają się na wersji oryginalnej inaczej.

Ok nie jestem oszustem przyznam się mam pirata. I proszę mi nie pisać odpowiedzi typu kup oryginał, ponieważ przez neta nie mogę kupić, a mieszkam w małej wioseczce i rzadko jadę do sklepu typu Tesco, a powiem wam szczerze, że ciężko jest dostać Warbanda.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3208 dnia: Sierpnia 31, 2012, 13:42:05 »
    Jak wspominałem, spytałem TYLKO po to, żeby ewentualnie znaleźć rozwiązanie bardzo często pojawiającego się na forum problemu. Nic więcej. Daleki jestem od potępiania, wręcz przeciwnie: jestem pełen podziwu dla Ciebie za odwagę i szczerość. Szacunek.

Offline voik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3209 dnia: Września 01, 2012, 09:25:36 »
    Witam. Czy może mi ktoś powiedziec jak w Foris modzie szybko zarobić pieniądze? Mam jeszcze jedno pytanie jak dotąd pieniądze do depozytu tak aby rosło o 10%