Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trollfest

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3105 dnia: Sierpnia 11, 2012, 16:27:50 »
    @Xsardas333
    proc: AMD Phenom II X2 550 3.1GHz
    grafa: NVIDIA GeForce GTS 250 512Mb
    ram: OCZ 3GB

może po prostu postawię od nowa windowsa to zwykle pomaga na różne problemy:)

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #3106 dnia: Sierpnia 11, 2012, 16:34:20 »
    No to ja poddaję się... naprawdę nie wiem czyja to wina. xD
    Możesz jeszcze raz spr. skopiować folder warbanda i usunąć grę amen. Coś jeszcze ew. w rejestrze jak zostanie, i od nowa zainstalować wszystko.
    Oczywiście zawsze są takie wyjścia jak format i reinstal Windka ;P

Offline fafarafa2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3107 dnia: Sierpnia 11, 2012, 19:42:21 »
    Ja mam wersję warbanda 1.153 i do tego  Floris Expanded Mod Pack 2.53. Tylko jak np. chcę dołączyć do turnieju w jakimś mieście to wywala mnie do pulpitu z komunikatem:" Wystąpiły problemy i aplikacja M&B Warband musi zostać zamknięta".
    Wiecie co poradzić w takiej sytuacji? Robiłem reinstal, wgrywałem jakieś tam patche (choć niewiem czy dobre :D ) no i bez skutku.
    Proszę pomóżcie

Offline wincelo194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3108 dnia: Sierpnia 11, 2012, 19:58:11 »
    Ja mam wersję warbanda 1.153 i do tego  Floris Expanded Mod Pack 2.53. Tylko jak np. chcę dołączyć do turnieju w jakimś mieście to wywala mnie do pulpitu z komunikatem:" Wystąpiły problemy i aplikacja M&B Warband musi zostać zamknięta".
    Wiecie co poradzić w takiej sytuacji? Robiłem reinstal, wgrywałem jakieś tam patche (choć niewiem czy dobre :D ) no i bez skutku.
    Proszę pomóżcie
    Musisz wejść do obozu i tam do opcji moda, wyłączyć turnieje, żeby były normalne te z Native. Na razie nikt nie wpadł jak inaczej temu zaradzić

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3109 dnia: Sierpnia 12, 2012, 11:08:21 »
    Tym którym wychodzi do windowsa podczas bitew proponuję zaktualizowanie sterowników graficznych, instalację najnowszych (odpowiednich dla systemu) bibliotek visual C++ oraz defragmentację dysku która czasem może zdziałać cuda ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3110 dnia: Sierpnia 12, 2012, 16:35:16 »
    Wow ta modyfikacja rządzi ale mi się strasznie tnie wie ktoś dlaczego średnio mam 11 fps

Offline wincelo194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3111 dnia: Sierpnia 12, 2012, 18:36:46 »
    Może za słaby komp?

@EDIT
     "Rozmawiając z uczestnikami uczty, gracz zyskuje +1 do relacji nawet po przekroczeniu poziomu relacji +9 (max. limit to 50)."
    Chodzi o uczty które sami robimy czy takie na które nas zapraszają?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2012, 20:10:31 wysłana przez wincelo194 »

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3112 dnia: Sierpnia 13, 2012, 08:36:55 »
    @fafarafa2000, @wincelo194, @trollfest:

Przeczytałem Wasze posty i proponuję następujące działania, żeby ustalić jakąś bazę:
    1) zassać jeszcze raz moda w wersji spakowanej (nie instalera) stąd http://www.moddb.com/mods/floris-mod-pack/downloads/floris-mod-pack-253-packed
    2) wykonać (jeśli jeszcze ich nie wykonaliście) podstawowe kroki opisane w FAQ tzn. najnowsze biblioteki C++, stery do karty graficznej, optymalizację pliku wymiany, defragmentaryzację HDD.
    3) wywalić poprzedniego i wrzucić zassanego moda
    4) ustawić wszystkie opcje wpływające na wydajność na minimum (wielkość bitew, grafika), a muzykę wyłączyć.
    5) potem włączycie nową rozgrywkę i piszecie co i jak
    6) jeśli jest wszystko OK podnoście powoli opcje do góry - pojedynczo, żeby wykryć problem.

Dalsze działania będą zależeć od tego, co napiszecie.

Jeszcze jedno: sprawdźcie wcześniej, czy w systemowych opcjach graficznych macie ustawione "wodotryski" na "kontrolowane przez aplikację" (chodzi o to, żeby nie było tam wymuszania ustawień). Nie było by głupie ustawienie grafiki na "max. wydajność" jeśli macie taką możliwość w opcjach sterownika.

Czekam na wyniki i życzę powodzenia.

@EDIT
     "Rozmawiając z uczestnikami uczty, gracz zyskuje +1 do relacji nawet po przekroczeniu poziomu relacji +9 (max. limit to 50)."
    Chodzi o uczty które sami robimy czy takie na które nas zapraszają?

Możliwa moja pomyłka w tłumaczeniu. Prawdopodobnie chodzi tylko o gospodarza uczty (tzn. dostajemy +1 rozmawiając z gospodarzem uczty). Zobaczymy niebawem, a za ewentualny błąd przepraszam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 08:46:09 wysłana przez Zero »

Offline trollfest

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3113 dnia: Sierpnia 13, 2012, 12:11:32 »
    @Zero zainstalowałem ponownie warbanda i patch 1.143(już 5 raz w ciągu dwóch dni) ściągnąłem ponownie wersję 2.5 i... mam już 152 dzień w grze i rozegranych kilkadziesiąt bitew na razie wyrzuciło mnie tylko RAZ wiec jest dobrze, czasem okrutnie zatnie podczas bitew ale da się przeżyć. Niestety w wersji 2.53 nadal ląduje na pulpicie przy rozmowie z bandytami gdy mają nam wskazać ich kryjówkę i podczas dołączanie do rozszerzonego turnieju, w turnieju z native nie ma tego błędu. Pobrałem wersje spakowaną, biblioteki C++ miałem aktualne tak samo jak stery do karty defragmentuję dysk średnio raz na 2 tygodnie. Więc jestem zmuszony grać na wersji 2.5

Offline wincelo194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3114 dnia: Sierpnia 13, 2012, 16:43:36 »
    Możliwa moja pomyłka w tłumaczeniu. Prawdopodobnie chodzi tylko o gospodarza uczty (tzn. dostajemy +1 rozmawiając z gospodarzem uczty). Zobaczymy niebawem, a za ewentualny błąd przepraszam.
    Też nie nie daje, może chodzi o uczty które sami wyprawiamy.

@EDIT
    Jeszcze jedna sprawa, jak wysłać lordowi podarunek? Pytam się o to takiego typa to on mówi że najlpepiej 150 piw, win albo oleju, ale gdzie to kupić, bo mówi że nie ma w magazynie?

@A o co chodzi z tym, że stajemy się czlonkami czyjegoś rodu, nie chodzi o małżeństwa.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 17:35:37 wysłana przez wincelo194 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3115 dnia: Sierpnia 14, 2012, 10:58:19 »
    ...@EDIT
    Jeszcze jedna sprawa, jak wysłać lordowi podarunek? Pytam się o to takiego typa to on mówi że najlpepiej 150 piw, win albo oleju, ale gdzie to kupić, bo mówi że nie ma w magazynie?

@A o co chodzi z tym, że stajemy się czlonkami czyjegoś rodu, nie chodzi o małżeństwa.
    Trzeba kupić w sklepie te wina lub inne rzeczy i umieścić je w ekwipunku tego ministra wtedy będzie można wysłać prezent.

Gdy zostajemy przyjęci do danego rodu to automatycznie poprawiają się nam relacje z każdym członkiem rodziny oraz pogarszają z wrogami tego rodu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3116 dnia: Sierpnia 14, 2012, 17:05:53 »
    Witam! Ostatnio wyposażyłem się w Warband'a i chciałem wypróbować tego moda, jednak nie wiem którą wersję wybrać z moim obecnym, średnim sprzętem:
    Procesor:Intel Dual Core E2180 2x2Ghz
    Grafika: Geforce 9600 (512MB)
    RAM: 2GB

A także chciałem spytać tych co już grali, jakie są największe różnice między kolejnymi odsłonami moda do pobrania (Basic, Gameplay, Expanded), i jakie główne różnice dzielą Native od najbardziej podstawowego Basic
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2012, 18:25:39 wysłana przez Piotr246 »
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline Kijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3117 dnia: Sierpnia 14, 2012, 22:04:53 »
    Witam!

Mam pewien problem, otóż pogrywam sobie w dodatek Floris 2.5 w Expanded Pack'u i jest pewna rzecz, która strasznie mnie irytuje. Przedstawię to na przykładzie. Jest sobie lord jakiejś frakcji i nazywa się powiedzmy "Jarl-Współpracujący Harald" czy "Jarl-Zdenerwowany Reamald" zamiast po prostu "Jarl Harald" czy "Jarl Reamald". Kiedy spojrzałem do katalogu z grą i chciałem zmienić to w którymś pliku tekstowym w katalogu "languages" to zastałem tam normalne nazwy postaci, takie które mnie zadowalają. Nie wiem w czym tkwi problem i czy da się to jakoś zmienić, usunąć te zbędne wtrącenia typu: "Współpracujący", "Życzliwy" itd.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3118 dnia: Sierpnia 15, 2012, 12:40:49 »
    Witam! Ostatnio wyposażyłem się w Warband'a i chciałem wypróbować tego moda, jednak nie wiem którą wersję wybrać z moim obecnym, średnim sprzętem:
    Procesor:Intel Dual Core E2180 2x2Ghz
    Grafika: Geforce 9600 (512MB)
    RAM: 2GB

A także chciałem spytać tych co już grali, jakie są największe różnice między kolejnymi odsłonami moda do pobrania (Basic, Gameplay, Expanded), i jakie główne różnice dzielą Native od najbardziej podstawowego Basic
    Przy odrobinie szczęścia to i Expanded powinien pójść (mi na gorszym sprzęcie chodził).
    Co do różnic to wiadomo Expanded posiada wszystkie dodatki Gameplay- to taki expanded bez dodatków graficznych oraz z mniejszą ilością przedmiotów a natomiast Basic to trochę lepsze native wzbogacone o parę skryptów.

Witam!

Mam pewien problem, otóż pogrywam sobie w dodatek Floris 2.5 w Expanded Pack'u i jest pewna rzecz, która strasznie mnie irytuje. Przedstawię to na przykładzie. Jest sobie lord jakiejś frakcji i nazywa się powiedzmy "Jarl-Współpracujący Harald" czy "Jarl-Zdenerwowany Reamald" zamiast po prostu "Jarl Harald" czy "Jarl Reamald". Kiedy spojrzałem do katalogu z grą i chciałem zmienić to w którymś pliku tekstowym w katalogu "languages" to zastałem tam normalne nazwy postaci, takie które mnie zadowalają. Nie wiem w czym tkwi problem i czy da się to jakoś zmienić, usunąć te zbędne wtrącenia typu: "Współpracujący", "Życzliwy" itd.
    Cóż te "przydomki" mają pomóc nam w rozeznaniu stosunków danego lorda z władcą. Zapewne dało by się to zmienić ale wymagało by to usunięcia paru linijek w plikach językowych. Jednak ja nie proponowałbym tego ponieważ takie zmiany mogą spowodować późniejsze błędy spolszczenia.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3119 dnia: Sierpnia 15, 2012, 14:17:36 »
    Przy odrobinie szczęścia to i Expanded powinien pójść (mi na gorszym sprzęcie chodził).
    Co do różnic to wiadomo Expanded posiada wszystkie dodatki Gameplay- to taki expanded bez dodatków graficznych oraz z mniejszą ilością przedmiotów a natomiast Basic to trochę lepsze native wzbogacone o parę skryptów.

Wielki dzięki za odp. zdecydowałem, że spróbuję pograć na Expanded. Ładnie chodzi nawet menu szybko się wczytuje, mapa świata nie zamula, lecz mam 2 problemy.
    1. Otóż, wykonuję misję-samouczek  w Praven (Swadia) i jestem na etapie gdzie od grupki bandytów mam się dowiedzieć gdzie przetrzymywany jest brat zleceniodawcy. Gdy wchodzę z tą grupką bandytów w interakcję craschuje mi grę. Z normalnymi bandytami mogę walczyć
    2. Druga rzecz to brak możliwości rozegrania w turnieju. Postanowiłem olać tamto zadanie (chwilowo) i udałem się na turniej do Jelkali,  gdy wybieram w menu miasta że chce brać udział w turnieju, wyłącza się obraz, jakiś czas leci muzyczka i jest czarny ekran, a potem wywala mnie z błędem.

Czy coś się da zrobić?
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)