Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Selevan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3045 dnia: Lipca 31, 2012, 17:45:23 »
    Mam jeszcze jedno pytanie.

Da radę jakoś "dołożyć" róznego rodzaju sprzętu typu broń, zbroje itd, do tego moda?

Gram w Gameplay, jako że mój komp jest dosyć cienki, ale ta wersja jest nieco zbyt uboga w ilość koni, łuków, broni, itd.

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3046 dnia: Lipca 31, 2012, 18:38:03 »
    a ja mam pytanie na temat szkolenia rekrutów, bo na forum można przeczytać sprzeczne informacje. Jak to jest z tą cechą szkolenie? czy sumuje się tylko cecha szkolenie głównej postaci + towarzysza o najwyższym szkoleniu (tak jak w przypadku znajdywania drogi, handlu czy pierwszej pomocy) czy może każdy towarzysz bierze udział w szkoleniu rekrutów, w związku z czym warto każdemu towarzyszowi inwestować w cechę szkolenie?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3047 dnia: Lipca 31, 2012, 19:58:28 »
    Mam jeszcze jedno pytanie.

Da radę jakoś "dołożyć" róznego rodzaju sprzętu typu broń, zbroje itd, do tego moda?

Gram w Gameplay, jako że mój komp jest dosyć cienki, ale ta wersja jest nieco zbyt uboga w ilość koni, łuków, broni, itd.
    Tak da radę. Sam kiedyś dodałem parę mieczy do wersji 2.4. Znalazłem paczkę gotowych przedmiotów, wrzuciłem tekstury, dodałem wpisy w "itemkinds" i tyle. Z resztą na forum są poradniki co i jak dodawać :)

a ja mam pytanie na temat szkolenia rekrutów, bo na forum można przeczytać sprzeczne informacje. Jak to jest z tą cechą szkolenie? czy sumuje się tylko cecha szkolenie głównej postaci + towarzysza o najwyższym szkoleniu (tak jak w przypadku znajdywania drogi, handlu czy pierwszej pomocy) czy może każdy towarzysz bierze udział w szkoleniu rekrutów, w związku z czym warto każdemu towarzyszowi inwestować w cechę szkolenie?
    Każdy kto ma jakiś punkt w szkolenie dodaje doświadczenia ale wiadomo tylko tym co mają niższy poziom.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline kiper1

• Użytkownik
    • Warto walczyć nawet w przegranej sytuacji.
    « Odpowiedź #3048 dnia: Lipca 31, 2012, 20:48:25 »
    Witam!

Mam dość nietypowy problem, otóż po ściągnięciu wersji 2.53, zainstalowaniu jej chciałem ją spolszczyć niestety nie wiem jak to zrobić, ponieważ pliki do spolszczenia z chomikuj nic nie dają, wklejam je w odpowiedni folder i nic się nie dzieje. Proszę o jakąś pomoc albo radę, może to przez to że na chomikuj są pliki csv, a w folderze modyfikacji są po prostu dokumenty tekstowe?

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3049 dnia: Lipca 31, 2012, 23:00:32 »
    dziękuję za porady, ogólnie umiem korzystać z szukajki ;) więc ten FAQ przeczytałem kilka razy i nawet zastosowałem go w większości... problem jak się okazało, leżał w (tak jak Zero zauważył) w za wysokich ustawieniach graficznych, teraz mając wszystko na minimum tylko rozdziałkę na 1024x768 32bit problem ten nie występuje.

Jednak mam problem z białymi teksturami traw i drzew...tak jakby się nie wczytały...
    Da radę wyłączyć/odinstalować/usunąć tego moda co zmienia grafikę terenów (Polish ladn...cośtam)?

Offline Selevan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3050 dnia: Lipca 31, 2012, 23:26:30 »
    Wszystko fajnie, ale czy dało by radę przenieść powiedzmy, wszystkie przedmioty z wersji expanded, do wersji gameplay? (Tylko przedmioty. Bez nowych tekstur otoczenia, itd).

W jakiś sensowny sposób, przeniesienie całego foldera, czy coś. Bo nie uśmiecha mi się kopiowanie każdego przedmiotu pojedynczo.. :)

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3051 dnia: Sierpnia 01, 2012, 09:49:01 »
    juraszka:
    Domyślam się, że ustawiłeś DX7. Jeśli tak ,to na TW piszą o problemie z "udźwignięciem" przez tą platformę dużej ilości tekstur, jaką ma Floris.
    Zastanawiałeś się nad przejściem na wersję Gameplay? Ona nie ma tak rozbudowanych modyfikacji graficznych.

Jeśli chciałbyś pozostać przy wersji Expanded to daję link z objaśnieniem jak usunąć "polished trees" (szukaj w poście "Removing or changing Mods from the pack") http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148144.0.html

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3052 dnia: Sierpnia 01, 2012, 10:06:58 »
    Witam!

Mam dość nietypowy problem, otóż po ściągnięciu wersji 2.53, zainstalowaniu jej chciałem ją spolszczyć niestety nie wiem jak to zrobić, ponieważ pliki do spolszczenia z chomikuj nic nie dają, wklejam je w odpowiedni folder i nic się nie dzieje. Proszę o jakąś pomoc albo radę, może to przez to że na chomikuj są pliki csv, a w folderze modyfikacji są po prostu dokumenty tekstowe?

Zauważ, że chomik pisze o wstawieniu konkretnych plików w 2 różne foldery. Czy tak to robisz?

Kurcze, sorki za podwójny post :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3053 dnia: Sierpnia 01, 2012, 11:53:50 »
    Witam!

Jak ściągniesz pliki to zrób tak :

1. Stwórz folder 'languages"
    2. W tym folderze z punktu 1 stwórz kolejny "pl"
    3.Do folderu "pl" wklej wszystkie pliki z chomika.
    4. Całość przenieś do folderu moda i w ustawieniach gry zmień na język polski.

Wszystko fajnie, ale czy dało by radę przenieść powiedzmy, wszystkie przedmioty z wersji expanded, do wersji gameplay? (Tylko przedmioty. Bez nowych tekstur otoczenia, itd).

W jakiś sensowny sposób, przeniesienie całego foldera, czy coś. Bo nie uśmiecha mi się kopiowanie każdego przedmiotu pojedynczo.. :)
    Pewnie by się dało ale ja nie wiem jak :P W dziale modding na pewno coś o przenoszeniu przedmiotów będzie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3054 dnia: Sierpnia 01, 2012, 12:27:56 »
    dzięki za odpowiedź w sprawie szkolenia. Tylko że teraz żal mi przyznawać punkty umiejętności towarzyszy na charyzmę, a bez charyzmy moi przyszli lordowie będą mieli małe niegroźne armie. Chyba że mieliby odpowiednio dużo renomy, zdobytej na przykład w turniejach, w których będę sterował ich postaciami lub dużych bitwach, w których mianuję ich dowodzącym. Dobrze myślę? Renoma w przypadku lordów zrobionych z towarzyszy ma wpływ na wielkość ich oddziału?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3055 dnia: Sierpnia 01, 2012, 16:08:28 »
    Kiedyś zrobiłem sobie paru wasali z towarzyszy i z tego co pamiętam to ilość charyzmy nie bardzo miła wpływ na wielkość ich oddziałów. Jeśli miałbym już określić co było przyczyną różnic liczebności wojsk to raczej były to lenna. Ci wasale którzy mieli tylko wioskę mieli najmniej wojska tak około 90 natomiast lordowie z większą ilością włości latali z armiami po 100-120 chłopa. Taka zależność występowała u mnie tylko u wasali z towarzyszy bo normalni lordowie to już mają różnie :)

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3056 dnia: Sierpnia 01, 2012, 16:33:23 »
    oj, to rozczarowałeś mnie bardzo... możliwe żeby występowało takie niedopracowanie w grze? to w takim razie ciekawe czy istnieje jakaś zależność pomiędzy cechą "szkolenie" u towarzysza-lorda a szybkością awansu jego jednostek?

Offline Imperator_Edi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3057 dnia: Sierpnia 01, 2012, 19:26:02 »
    Gdy atakuję, rozmawiam lub przeglądam relacje z khreglitami wyskakuje mi błąd: Couldn't load 'Textures/min_itm_armor_khe_nob_kazakhrobe_normal.dds i gra się wyłącza. Ma ktoś może rozwiązanie tego problemu? Może ma ktoś ten plik?

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3058 dnia: Sierpnia 02, 2012, 08:06:55 »
    Nie dam rady teraz sprawdzić u siebie, ale "na szybko" możesz skopiować inny plik (też jakąś zbroje Khergitów) i zmienić mu nazwę na wyżej wymienioną - cały czas poruszasz się oczywiście w podkatalogu Textures.

Potem możesz szukać pliku. Możliwy błąd przy instalacji. Jeśli używasz np. wersji Expanded, możesz poszukać pliku w katalogu wersji Gameplay.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2012, 08:12:54 wysłana przez Zero »

Offline kiper1

• Użytkownik
    • Warto walczyć nawet w przegranej sytuacji.
    « Odpowiedź #3059 dnia: Sierpnia 02, 2012, 11:59:14 »
    Dzięki wielkie za pomoc adamk23 ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2012, 12:05:03 wysłana przez kiper1 »