Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2970 dnia: Lipca 06, 2012, 20:06:29 »
    Jak jest ze stabilnością i spolszczeniem? Spolszczenie w 100% poprawne? Opłaca się pobierać?

Offline VenshiR

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Obsesyjny Gothicowiec i Warbandowiec.
    « Odpowiedź #2971 dnia: Lipca 07, 2012, 09:35:20 »
    Czy wersja "Gameplay" jest okrojona tylko z efektów graficznych czy też innych modyfikacji?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2972 dnia: Lipca 07, 2012, 12:14:15 »
    Jak jest ze stabilnością i spolszczeniem? Spolszczenie w 100% poprawne? Opłaca się pobierać?
    Stabilność raczej jest dobra także spolszczenie powinno być w pełni kompatybilne bo raczej nowych dialogów nie dodano.

Czy wersja "Gameplay" jest okrojona tylko z efektów graficznych czy też innych modyfikacji?
    Głowy nie dam bo tej wersji nie instalowałem ale raczej tylko elementy graficzne zostały usunięte.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Selevan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2973 dnia: Lipca 07, 2012, 15:00:53 »
    Witam. Da radę jakoś wrócić do natywnego wyglądu strzał i bełtów? Nie podoba mi się to, że są one praktycznie niewidoczne w trakcie walki.

Offline Staszko

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2974 dnia: Lipca 08, 2012, 13:49:45 »
    Czli problemem ścinania jest spolszczenie.Czyli muszę grać po angliku czy nowe jakieś ściągnąć.

Offline Kalev

• Użytkownik
    • Jestem mieczem w ciemności, strażnikiem na murach.
    « Odpowiedź #2975 dnia: Lipca 09, 2012, 17:04:50 »
    jaka jest najnowsza wersja, 2.5?
    Nadchodzi noc i zaczyna się moja warta. Zakończy ja tylko śmierć.

Znany także jako Zeremir

Offline Andrew_McPivot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2976 dnia: Lipca 09, 2012, 23:08:31 »
    Witam. Mam prośbę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Otóż nie mogę poradzić sobie z wgraniem spolszczenia do tego moda. Wydaje mi się, że robię wszystko zgodnie z instrukcją. Kopiuję zawartość pobranej paczki do folderu z modem. Po uruchomieniu gry oczywiście włącza się ekran ładowania, później jednak wywala grę do windowsa z takim odo problemem: "Unable to find face mesh: warga". Gdybam, że może mam niepokrywające się wersje spolszczenia i moda. Jednak dla pewności je wypiszę.
    Wersja gry: 1.153
    Wersja moda: 2.5
    Wersja polonizacji zgodna z wersją instalacji Gameplay.
    Aby nie pozostawić wątpliwości- tak instalowałem TYLKO wersję Gameplay; TAK, działa w oryginalnej wersji.
    Byłbym wdzięczny za pomoc i z góry za nią dziękuję. Pozdrawiam gorąco w te ciepłe dni wszystkich forumowiczów.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2977 dnia: Lipca 10, 2012, 11:00:10 »
    Andrew_McPivot szczerze dziwi mnie taki problem bo chyba pierwszy raz coś takiego widzę. Rozumiem że spolszczenie instalujesz do folderu "languages" i poszczególne pliki spolszczenia są w folderze "pl". W lunczerze wybierasz oczywiście język polski ?! Może gra nie jest spolszczona ale to raczej nie powinno wywalać błędu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Andrew_McPivot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2978 dnia: Lipca 10, 2012, 22:59:38 »
    Wybaczcie ton wczorajszej wypowiedzi, ale byłem delikatnie (mało powiedziane) poirytowany wgrywaniem tej polonizacji. Hmm... Tą polonizację powinienem wkleić do folderu "languages" w folderze z grą (samym Mount&Blade Warband)? bo myślałem że chodzi tu o wklejenie jej w miejscu gdzie jest zainstalowany mod. Pytam bo nie widzę folderu "languages" w folderze z modem. Zaraz sam sprawdzę, ale każda odpowiedź, nawet potwierdzająca moje przemyślenia nie będzie zbędna. :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2979 dnia: Lipca 11, 2012, 10:18:35 »
    Spolszczenie ma być wklejone do moda. Jeśli nie ma w nim folderu "languages" to go trzeba stworzyć i tam wkleić spolszczenie.

Offline Roodrin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2980 dnia: Lipca 11, 2012, 13:01:34 »
    Witam, prosiłbym o pomoc, gdyż mod chodzi mi dobrze, bez zarzutów, ale nie mogę wybrać sztandaru bo gdy wchodzi okienko wyboru sztandaru to mam czarny ekran i nic nie można zrobić.

Prosiłbym o pomoc co mam z tym fantem zrobić

Offline Johny8888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2981 dnia: Lipca 11, 2012, 13:04:42 »

Witam!

Po długiej nieobecności, zakupie nowej skrzynki, i dużej ilości czasu wolnego po testowałem nasze spolszczenie do Florisa, widząc parę błędów chwyciłem za ołówek i zeszyt notując wszystko i na bieżąco poprawiając. Po wyjściu patcha 1.153 i Florisa w ver. 2.53 zacząłem i jego tłumaczyć. Dzisiaj wrzucam pliki tejże spolszczonej wersji na chomika.  Jeśli by się komuś przydało to podaje link do chomika. Zaczynałem od wersji spolszczenia "0.95 beta". Przetłumaczone zostało praktycznie wszystko, poprawiłem błędy pierwszej wersji spolszczenia (literówki, braki znaków, błędy płci i wiele innych).

Floris Expanded Mod Pack 2.53 PL

Floris Expanded Mod Pack 2.53 PL

-Pliki "uimain.csv", "ui.csv", "hints.csv" wklejamy do folderu "Mount&Blade Warband\languages\pl".

-Pliki z "Floris Mod Pack 2.5" wklejamy do folderu "Mount&Blade Warband\Modules\Floris ***** Mod Pack 2.5\languages\pl".

W miejsce "*****" wstawiamy "Basic", "Dev", "Expanded", "Gameplay" zależnie od wersji.

Twórcy spolszczenia: adamk23, ałtsajder, jaromirjagr i przyjaciele, RairakkuRey i ja (Johny8888)

Z mojej strony mała korekta i tłumaczenie nowych linijek pod wersje 2.53.

Kompatybilne z Warband ver. 1.53 Floris Mod Pack 2.53.

Testowane na wersji Expanded.

Pozdrawiam!

« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2012, 13:47:46 wysłana przez Johny8888 »
    Kto nas pęta i kto ma klucz do naszej wolności? To ty! Masz wszelką potrzebną ci broń a teraz walcz!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2982 dnia: Lipca 11, 2012, 18:16:46 »
    Johny8888 znowu odwalił kawał dobrej roboty. Link będzie w moim podpisie i w FAQ, na pierwszej stronie nie da rady nic zmienić bo niestety naszą Jagódkę wcięło na razie :/

Offline Adi8780

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2983 dnia: Lipca 11, 2012, 20:49:30 »
    siemka. Grałem w tego moda chyba z 5 miesięcy temu, zostały dodane jakieś nowe rzeczy do moda przez ten czas ? 

Offline Kolonizator III

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2984 dnia: Lipca 11, 2012, 22:35:29 »
    Witam wszystkich !

Mam na imię Łukasz i jestem nowy na forum.

Roodrin miałem ten sam problem (przy wyborze sztandaru pojawiał się czarny ekran), u mnie podziałała aktualizacja moda z wersji 2.5 do 2.53. Poczytaj o tym w FAQ forumowicza adamk23.