Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Staszko

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2955 dnia: Lipca 05, 2012, 13:03:17 »
    Mam wersje 1.153.Zwykły warband chodzi znakomicie.Bez żadnych zacinek.A z tym spolszczeniem da się coś zrobić?

Offline Coper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2956 dnia: Lipca 05, 2012, 13:38:26 »
    Siema

Mam pewien problem z Modem... Po wybraniu umiejętności oraz wyglądu postaci wyskakuje mi ten oto błąd:
    Microsoft Visual C++ Runtime Library

Runtime Error!

Program: E:\G...  (nie wyświetliło mi reszty komunikatu)

This application has requested the Runtime to termintae it in an unusual way.

Wersje gry mam prawidłową czyli: Mount & Blade Warband 1.143
    Dwa pytanka: jaka wersja florisa i czy zastosowałeś się do faq.

Offline Staszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2957 dnia: Lipca 05, 2012, 14:06:15 »
    Floris Mod.Pack 2.4.Oglądałem filmik na youtube gdzie gościu pokazywał instalacje.

Offline Boger

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2958 dnia: Lipca 05, 2012, 15:34:52 »
    Witam, mam problem z Florisem. Otóż podczas walki, wchodzenia na arenę itp. Gra przycina się, nie zawsze ale dość często. Zacięcie to jest bardzo podobne do migania. Stosowałem się do FAQ, lecz miałem problem z jednym punktem, gdzie należało zeedytować plik boot.ini, wkleiłem co trzeba i po restarcie zachowywał się jakbym nie miał sterowników do karty graficznej(mam namyśli tutaj np. scrollowanie w dół lub zamykanie różnych okienek z przycinkami). A ponadto nie mogłem uruchomić gry gdzie pokazywał się błąd : Nothing will be rendered... Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Sprzęcik:
    Windows XP Home Edition SP3
    AMD A4-3300 APU 2.50GHz
    AMD Radeon HD 6410D
    RAM 3GB+1GB

Offline xKiriasx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2959 dnia: Lipca 05, 2012, 23:34:54 »
    -wersja moda to 2.5
    -nie czytałem (nie wiem gdzie się ono znajduje ...)

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2960 dnia: Lipca 06, 2012, 00:04:04 »
    -wersja moda to 2.5
    -nie czytałem (nie wiem gdzie się ono znajduje ...)
    -Basic,Gameplay czy Expanded?
    -Na pierwszej stronie/podpis adamk23/
    Zastosuj się najpierw do faq...95% problemów jest tam rozwiązanych albo przeczytaj pierwsze 100 stron owego wątku.

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2961 dnia: Lipca 06, 2012, 00:45:37 »
    Witam, mam problem z Florisem. Otóż podczas walki, wchodzenia na arenę itp. Gra przycina się, nie zawsze ale dość często. Zacięcie to jest bardzo podobne do migania. Stosowałem się do FAQ, lecz miałem problem z jednym punktem, gdzie należało zeedytować plik boot.ini, wkleiłem co trzeba i po restarcie zachowywał się jakbym nie miał sterowników do karty graficznej(mam namyśli tutaj np. scrollowanie w dół lub zamykanie różnych okienek z przycinkami). A ponadto nie mogłem uruchomić gry gdzie pokazywał się błąd : Nothing will be rendered... Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Sprzęcik:
    Windows XP Home Edition SP3
    AMD A4-3300 APU 2.50GHz
    AMD Radeon HD 6410D
    RAM 3GB+1GB
    Na to migotanie jak to nazwałeś pomagała zmiana pamięci wirtualnej oraz edycja boot.ini...ale po edycji system ci klęka...pamiętam że gdzies tutaj czytałem o podobnym problemie kogoś komu również system zaczął "kaszleć" po zmianie wpisu w boot.ini i problem  został rozwiązany (to tylko 198 stron do przeczytania ;) ) wracając do migotania:alt,ctrl,del wychodzisz do pulpitu i wracasz...gra działa normalnie ale to usunie skutek a nie przyczynę...
    Przepraszam za Double posting i proszę o scalenie wiadomości.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2012, 00:49:17 wysłana przez Coper »

Offline Boger

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2962 dnia: Lipca 06, 2012, 09:13:32 »
    Na to migotanie jak to nazwałeś pomagała zmiana pamięci wirtualnej oraz edycja boot.ini...ale po edycji system ci klęka...pamiętam że gdzies tutaj czytałem o podobnym problemie kogoś komu również system zaczął "kaszleć" po zmianie wpisu w boot.ini i problem  został rozwiązany (to tylko 198 stron do przeczytania ;) ) wracając do migotania:alt,ctrl,del wychodzisz do pulpitu i wracasz...gra działa normalnie ale to usunie skutek a nie przyczynę...
    Przepraszam za Double posting i proszę o scalenie wiadomości.
    Miałeś rację tylko 198 stron razem z funkcją CTRL+F to było tylko 15 minut. Niestety nie było w nich odpowiedzi. Postanowiłem zrobić wszystko od początku. Okazało się że jestem idiotą i nie potrafię czytać ze zrozumieniem, przez co źle policzyłem te zmiany w plikach stronnicowania. Najwidoczniej te dwie opcje są od siebie zależne bo edycja pliku boot.ini po poprawie zmian w plikach stonnicowania poszła bez problemów.
    Dla tych co mają ten sam problem polecam użycie kalkulatora.
    PS. Opcje z Alt+Ctrl+Del odkryłem już przy pierwszej ścince :D

Offline Staszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2963 dnia: Lipca 06, 2012, 10:06:35 »
    Boger.Znam ten sposób.Tylko jest bardzo wkurzający i po jakimś 15 ścince gra się wyłącza.

Offline VenshiR

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Obsesyjny Gothicowiec i Warbandowiec.
    « Odpowiedź #2964 dnia: Lipca 06, 2012, 10:17:21 »
    Jak byście mogli to dodajcie ten bank co był w wersji 2.4 - 2.41a bardzo bym prosił.

Proszę o odpowiedź.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2965 dnia: Lipca 06, 2012, 14:11:57 »
    Jak byście mogli to dodajcie ten bank co był w wersji 2.4 - 2.41a bardzo bym prosił.

Proszę o odpowiedź.
    Oj kolego akurat tego nie możemy zrobić z prostej przyczyny: otóż to nie my robimy tego moda! Bank skasowali twórcy bo gracze zbyt szybko zdobywali ogromne majątki :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline VenshiR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2966 dnia: Lipca 06, 2012, 14:17:44 »
    Szkoda ;/ Ciężko będzie uzbierać z minimum 300 tys. denarów ma własne państwo :D

Trudno przerzucam się na wersję 2.4 :dd
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2012, 14:46:47 wysłana przez VenshiR »

Offline Zolwiol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2967 dnia: Lipca 06, 2012, 16:36:35 »
    Szkoda ;/ Ciężko będzie uzbierać z minimum 300 tys. denarów ma własne państwo :D

Trudno przerzucam się na wersję 2.4 :dd

Dla mnie te banki były tak łatwym zarobkiem jak wczytanie postaci milionera. Jeżeli tak Ci się łatwy zarobek podobał to równie dobrze możesz zrobić właśnie tak.

Offline VenshiR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2968 dnia: Lipca 06, 2012, 17:43:20 »
    Nie to że podobał tylko odpowiadał. Na wersji 2.5 po prostu nie mam już pomysłu na szybki zarobek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2969 dnia: Lipca 06, 2012, 19:57:32 »
    Szybko zarobić można na łupieniu bandytów tyle że tych dobrych :) Gdy uzbiera się ze 40 chłopa niezłego wojska to spokojnie załatwi się przeciętną bandę morskich łupieżców a oni mają niezły sprzęt. W taki sposób kilka ładnych tysięcy w tydzień można zarobić tym bardziej że  i jeńców da się zhandlować.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5