Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131261 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diamo92

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2880 dnia: Czerwca 17, 2012, 01:04:11 »
    Jakie są zasadnicze różnice pomiędzy:
    1. Floris Basic mod pack.
    2. Floris Dev Suite
    3. Floris expanded mod pack
    4. Floris gameplay mod ?

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2881 dnia: Czerwca 17, 2012, 01:29:18 »
    1 basic to takie małe rozwinięcie Native
    2. dev suite tego nie jestem pewny ale to chyba wersja pod modderów
    3. Expanded to pełny folirs zawierający mody zmieniające grafikę, rozgrywkę i animacje
    4. Gameplay to okrojony z graficznych bajerów expanded

Offline gorgonista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2882 dnia: Czerwca 18, 2012, 09:30:34 »
    Co mam zrobić jeśli wszyscy bohaterowie zostali moimi wasalami a potrzebuję gońca? Mogę któregoś zwolnić, by znowu został moim towarzyszem, bądź zwerbować kogoś innego?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2883 dnia: Czerwca 18, 2012, 11:47:06 »
    No to będzie problem bo jako tako zwolnić się nie da z wasalstwa. Jedynie możesz wygnać delikwenta ale to spowoduje że przejdzie do innej frakcji. Szczerze mówiąc to na co Ci było tylu wasali ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2884 dnia: Czerwca 18, 2012, 20:25:03 »
    Jak grasz  facetem to możesz na forum taleworlds poszukać tematu jak dołączyć zonę do drużyny u mnie działo też na teściową :P.

Offline Kwapin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2885 dnia: Czerwca 20, 2012, 08:21:16 »
    Mam problem przy tworzeniu nowej gry wybieram swoją historie, pochodzenie itd. klikam gotowe i mam czarny ekran, no więc czekam 10 minut 15 a tu dalej nic. Proszę o pomoc.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2886 dnia: Czerwca 20, 2012, 11:14:15 »
    Nie wiem czy to jest przyczyną ale zdarzało się że przy wybieraniu sztandaru przy tworzeniu postaci były takie błędy. Jeśli wybierasz szlacheckie pochodzenie spróbuj innej opcji .
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline rav12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2887 dnia: Czerwca 20, 2012, 13:21:08 »
    witam. Mam dość głupie pytanie, co mam pobrać żeby móc zainstalować wersję GAMEPLAY?

Bo kiedyś pobierałem normalnie wersje 2.3 to podczas instalacji nie było możliwości wyboru wersji. tylko instalował się expanded. a w tedy z kompa miałem wielkiego muła.

Offline Chatrik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2888 dnia: Czerwca 20, 2012, 16:15:39 »
    Witam. Mam taki problem że jak stworze postać to wyskakuje mi wount & blade przestał działać

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2889 dnia: Czerwca 20, 2012, 21:02:19 »
    witam. Mam dość głupie pytanie, co mam pobrać żeby móc zainstalować wersję GAMEPLAY?

Bo kiedyś pobierałem normalnie wersje 2.3 to podczas instalacji nie było możliwości wyboru wersji. tylko instalował się expanded. a w tedy z kompa miałem wielkiego muła.
    Pobierz normalnie instalator i w czasie instalacji będzie możliwość wyboru wersji.

Witam. Mam taki problem że jak stworze postać to wyskakuje mi wount & blade przestał działać
    Może w FAQ'u coś znajdziesz. Link w moim podpisie, jak nic nie pomoże to pisz znowu ;)

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2890 dnia: Czerwca 21, 2012, 09:49:38 »
    ja mam problem z tym że kupiłem statek i nie mogę nim wypłynąć bo wyskakuje mi że nie jestem właścicielem statku albo przekroczyłem  limit załogi
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2012, 09:00:30 wysłana przez mk1 »

Offline merkel1055

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2891 dnia: Czerwca 21, 2012, 17:21:59 »
    Witam, mam pytanie dotyczące zawierania pokoju w tym świetnym modzie, jak wysyłać emisariuszy żeby np. zawrzeć pokój z innym królestwem? szukałem tego wszędzie lecz bez skutku. Drugie pytanie to jak oddać lenno które należy do mnie innemu wasalowi w moim królestwie?

@Edit Mam dziwny problem z grą, gram już na jednym świecie jakiś czas, zrobiłem swoje królestwo, mam dużą armię i od jakiegoś czasu jak gram to gra się tak jakby "przycina" np. jadę koniem, nagle lekka przycinka i jestem jakieś 5 metrów dalej,nawet na mapie strategicznej mam takie ścinki lub można nawet powiedzieć "opóźnienia" np. Klikam na jakieś pole na mapie żeby tam jechać moją postacią ale postać przemieszcza się tam dopiero po jakiejś 1s (tak jakbym miał wysoki ping w grach strategicznych na multiplayer) Wie ktoś czego to jest wina, przez ten problem mam niechęć do gry proszę o pomoc : /
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2012, 22:05:23 wysłana przez merkel1055 »

Offline Chatrik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2892 dnia: Czerwca 21, 2012, 19:36:22 »
    Niestety nadal wyskakuje ten błąd i jeszcze mam taki problem że jak jestem na bitwie to gra mi sie od czasu do czasu zacina
    I jeszcze mi cały czas wyskakuje error C++
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2012, 22:00:10 wysłana przez Chatrik »

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2893 dnia: Czerwca 21, 2012, 22:12:04 »
    Do merkel`a1055 i Chatrik`a:
    Patrzcie na pierwszy punkt w FAQ do florisa (wersji polskiej) link do niego macie w podpisie użytkownika adamk23 (który jest najbardziej aktywną osobą w tym temacie więc za "nie chce mi się czytać  sto iluś stron tego tematu" można by was powiesić).

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2894 dnia: Czerwca 22, 2012, 09:15:32 »
    Witam, mam pytanie dotyczące zawierania pokoju w tym świetnym modzie, jak wysyłać emisariuszy żeby np. zawrzeć pokój z innym królestwem? szukałem tego wszędzie lecz bez skutku. Drugie pytanie to jak oddać lenno które należy do mnie innemu wasalowi w moim królestwie?

@Edit Mam dziwny problem z grą, gram już na jednym świecie jakiś czas, zrobiłem swoje królestwo, mam dużą armię i od jakiegoś czasu jak gram to gra się tak jakby "przycina" np. jadę koniem, nagle lekka przycinka i jestem jakieś 5 metrów dalej,nawet na mapie strategicznej mam takie ścinki lub można nawet powiedzieć "opóźnienia" np. Klikam na jakieś pole na mapie żeby tam jechać moją postacią ale postać przemieszcza się tam dopiero po jakiejś 1s (tak jakbym miał wysoki ping w grach strategicznych na multiplayer) Wie ktoś czego to jest wina, przez ten problem mam niechęć do gry proszę o pomoc : /

pkt1. opcje te znajdziesz u ministra ale musi być nim towarzysz lub żona/teściowa bo ten najęty z możnych mało się zna:P
    pkt2. czyściłem partycje systemową ze śmieci które generuje system? Defragmentowałeś partycję z grą? Jeśli nie to spróbuj.

"ja mam problem z tym że kupiłem statek i nie mogę nim wypłynąć bo wyskakuje mi że nie jestem właścicielem statku albo przekroczyłem  limit załogi "
    Jak dobrze pamiętam trzeba w menu statku wybrać jedną z opcji w dole menu i chyba zredukować liczebność swej załogi. Nie mam aktualnie zainstalowanego florisa więc nie sprawdzę ale może ktoś mnie skoryguje.