Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131322 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2835 dnia: Maja 30, 2012, 11:03:50 »
    Hey guys,

I want to let you know that we've just released a new version: 2.53. Of course you can find it over here, but to make this easier, here are the links:
    (click to show/hide)
    Once again we've managed to reduce the size :).

Many thanks for all the good work you guys do over here!

Best,
    Monnikje
    Good to see you again and again thanks for the good words :) I see that work goes to you very quickly. We are very grateful to you for that.
    (click to show/hide)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #2836 dnia: Maja 30, 2012, 11:39:32 »
    Zawsze po utworzeniu postaci kampania nie uruchamia się i ekran miga na czarno. Wiele osób pisało, że to przez wybranie baneru wcześniej i że nie należy tego robić na początku gry by uniknąć tego błędu, ale..u mnie i tak ten błąd występuje! Moja karta graficzna nie należy do słabych.
    Co może być nie tak? Wersję Warbanda mam dobrą pod ten mod. Wiem, że jeszcze nie działa pod 1,153 ( mam dwie, steam'ową i ściągniętą z telewords zainstalowaną gdzie indziej).

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2837 dnia: Maja 30, 2012, 18:12:58 »
    Jest już wersja na 1.153 (linki te same więc nie ma problemu ze znalezieniem). Jakby aktualizacja nic nie dała to poczytaj FAQ.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2838 dnia: Maja 30, 2012, 22:16:34 »
    Mam pytanie (offtopic) czy nasz lubiany przez wszystkich monnikje pojawia się tu z okazji każdej wersji moda?

Offline DemonDragon15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2839 dnia: Maja 31, 2012, 11:42:42 »
    Mam cały czas taki sam problem! Kiedy włączam grę z zainstalowanym modem Floris'a 2.5 kiedy naciskam TAB, żeby wyjść po raz pierwszy z miasta wyskakuje mi jakiś błąd: postFX.fx. Treści nie mogę przeczytać, ponieważ muszę resetować komputer. Proszę o szybką i wyrozumiałą pomoc!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2840 dnia: Maja 31, 2012, 12:01:30 »
    Mam pytanie (offtopic) czy nasz lubiany przez wszystkich monnikje pojawia się tu z okazji każdej wersji moda?
    Nie, czasem są to zwyczajne wizyty towarzyskie xD

Mam cały czas taki sam problem! Kiedy włączam grę z zainstalowanym modem Floris'a 2.5 kiedy naciskam TAB, żeby wyjść po raz pierwszy z miasta wyskakuje mi jakiś błąd: postFX.fx. Treści nie mogę przeczytać, ponieważ muszę resetować komputer. Proszę o szybką i wyrozumiałą pomoc!
    To twój pierwszy post jak widzę więc witaj na forum.
    W moim podpisie jest link do FAQ moda, zajrzyj tam, poczytaj, wypróbuj różne sposoby a być może błąd zniknie.

Offline DemonDragon15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2841 dnia: Maja 31, 2012, 13:16:32 »
    Mam kolejny problem! Kiedy odwołałem się do FAQ dotyczącego wersji 2.5 po włączeniu gry i wyjściu z miasta na mapę miałem jakieś dziwne błędy tekstur (czarna woda, pustynia Saranidów też czarna). Dałem nawet grafikę na detale 10 i jakość grafiki niska i po 1 minucie gra się wyłącza. Nie wiem już co mam robić. Pomocy.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2842 dnia: Maja 31, 2012, 20:12:23 »
    Tych co jeszcze sie nie obudzili, uprzejmie informuję, że wyszla już wersja moda pod najnowszą wersje warbanda

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2843 dnia: Maja 31, 2012, 22:25:19 »
    Tych co jeszcze sie nie obudzili, uprzejmie informuję, że wyszla już wersja moda pod najnowszą wersje warbanda
    Kilka postów wyżej już o tym pisałem i nikt nie zauważył więc szkoda klawiatury ;) W FAQ też jest taka informacja co prawda na pierwszej stronie jej nie ma no ale Jagoda rzadko zagląda więc nie ma czasu na zmiany (ale co tam skoro i tak nikt nie czyta ani FAQ ani pierwszej strony)

Offline DemonDragon15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2844 dnia: Czerwca 01, 2012, 13:12:54 »
    Ten w ogóle nie chce mi działać. Cały czas takie same błędy jakie są wypisywane na forum, FAQ też nie pomaga, ani żadne programy wspomagające, ani też obniżenie grafiki.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2845 dnia: Czerwca 01, 2012, 14:37:58 »
    Domyślam się że masz kartę ATI (ponoć są z nimi jakieś problemy ale ja takich nie uświadczyłem) może aktualizacja sterowników coś da, także jeśli masz "bałagan" w folderze gry to małe porządki nie zaszkodzą (czasem zbyt duża ilość modów u niektórych powodowała dziwne zdarzenia)

A jeśli nic już nie pomoże i nie działa Ci wersja expanded to zainstaluj basic albo gameplay (jak to mówią lepszy rydz niż nic xD)

Offline DemonDragon15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2846 dnia: Czerwca 01, 2012, 15:33:00 »
    Kartę mam G-Force'a, a jeśli chodzi o mody to mam tylko Floris'a, ale zobaczę czy będzie dobrze na Gameplay lub basic.

Offline DemonDragon15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2847 dnia: Czerwca 01, 2012, 15:50:59 »
    Mam jeszcze 1 pytanie: więcej modów jest w wersji Gameplay czy Basic ??

Offline DemonDragon15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2848 dnia: Czerwca 01, 2012, 15:57:18 »
    Sprawdziłem tak, jak mi radziłeś i wychodzi na to, że Basic mi działa, a przy Gameplay wychodzi mi problem RLG Warning.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2849 dnia: Czerwca 01, 2012, 17:18:40 »
    WOW! triple pooosssttttttttt...

Co do porządku, proponuje zainstalować od nowa Warbanda, czasem niektóre mody wychodzą poza Modules i ich usunięcie nie kasuje zmian w plikach gry.

Tak swoją drogą dziwne jest to, że karty AMD (dawniej ati) mają problem. Możliwe jest takie pisanie skryptów aby karty ati miały problem? Prędzej coś z silnikiem jest ale podczas zwykłej gry tego nie widać.