Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131295 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2820 dnia: Maja 23, 2012, 11:48:23 »
    Ja mam pytanko czym sie różni np expanded od gameplaya ?
    Czytanie nie boli
    2. Czym różnią się wersje które można zainstalować? Poniżej wyjaśnienie Jagody które jest także na pierwszej stronie :

•Basic: Podstawowa wersja, która w zasadzie nie różni sie niczym od Native poza dodanymi ścieżkami dźwiękowymi, efektami specjalnymi i przedmiotami. Tak więc skoro interesuje kogoś lekko rozszerzona wersja Nativa ta opcja jest właśnie dla niego.
    •Gameplay: To zminimalizowana wersja rozszerzonej kompilacji modów. Idealna dla mało wydajnego sprzętu. Ta wersja mimo iż nie jest tak ogromna jak wersja rozszerzona to nadal ma się czym pochwalić i ucieszyć gracza.
    •Expanded: Rozszerzona wersja Florisa, która posiada w sobie dosłownie wszystko. Jeżeli posiadasz naprawdę mocny sprzęt to jest to czego tak naprawdę szukałeś!
    •Dev Suite: Jesteś moderem? Ta opcja jest w sam raz dla ciebie. Tutaj znajdziesz wszelkie źródła i pliki aby móc stworzyć odpowiednią dla siebie wersje Florisa.

Działa wszystko, tylko mam problem, a mianowicie:

bronie, ubrania dosłownie wszystkie rzeczy jakie zostaly dodane są CZARNE. Nie widać ich.
    W każdym mieście, zamiast nieba, są tekstury jakiś broni, hełmów, i kij wie czego. Help.
    Pozwolę sobie zacytować sam siebie:
    Tak zaraz odpalę swoją szklaną kulę i wszystkiego się dowiem :P
    Podałbyś chociaż minimum informacji o grze i modzie (o wersję mi chodzi), także treść błędu w postaci "nie ładuje czegoś tam"  nie ułatwia sprawy.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Bush

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2821 dnia: Maja 23, 2012, 20:41:52 »
    adamk23

to jakie w takim razie info mam podać? :P może filmik nagram i na YT wrzucę, to zobaczysz...

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2822 dnia: Maja 23, 2012, 20:54:55 »
    adamk23

to jakie w takim razie info mam podać? :P może filmik nagram i na YT wrzucę, to zobaczysz...
    Skoro dasz rade nagrać filmik to i z tym sobie poradzisz :P

A tak na serio to napisał byś wersję gry i moda oraz jaki on jest (basic, expanded czy gameplay), jaką masz kartę (podobno na readon'ach czasem są kłopoty z grafiką).
    Poczytaj FAQ, zrób porządek na dysku, sprawdź czy masz zaznaczone w opcjach "load textures on demand" i nie oczekuj że ktoś będzie kombinował za Ciebie, wiem że wątek jest pokaźny ale to właśnie przez podobne posty jak twój.
    Piszcie przynajmniej te minimum informacji w postaci wersji gry i moda oraz jego rodzaju i zaglądajcie do FAQ bo większość problemów da się rozwiązać stosując się do rad tam podanych.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Bush

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2823 dnia: Maja 25, 2012, 16:23:52 »
    Wersja gry 1.143, wersja expanded, floris mod pack wersja 2.52 ( na 2.5 też ten sam błąd ) karta ATI HD 4800 Series. Tekstury na żądanie mam zaznaczone. Błąd jest taki - zbroje są całe czarne ( te na nowo dodane, jak i bronie i inne przedmioty) oraz gdy wejdę do miasta/tawerny lub jakiejś lokacji, zamiast tekstur ścian czy czegoś, to są porozciągane tekstury broni, zbroi i różnych innych itemów.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2824 dnia: Maja 25, 2012, 16:56:32 »
    Zobacz czy na Dx 7 też są błędy z teksturami. Gdzieś w FAQ HUTH'a z PoP była porada na błędy z kartami ATI. Może też przy ściąganiu coś się zwaliło, spróbuj ściągnąć jeszcze raz z innego linka.

Offline Bush

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2825 dnia: Maja 25, 2012, 19:37:54 »
    Ściągnąłem z innych linków, nie działa, ściągnąłem DX7 - zbroje są białe. ;o

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #2826 dnia: Maja 25, 2012, 20:06:02 »
    mam basic,gameplay i exhenced czy cuś rozszerzonego mam wersje 1.143 podczas ładowania pasek stoi w miejscu wciskam enter i wywala do windowsa bez grama błędów :(

dobra...eee 2 posty wyżej była odpowiedź na moje pytanie a ja idiota przeszukałem 50 stron tego tematu... niech to szlag!

w każdym razie adamk23 dzięki za sygnaturkę czasem błąd wyskoczy runtime ale tylko autor moda trawy nawalił krzaków że się nie dziwie :) krzak na krzaku potem to zmienie

Bush ja miałem tylko krzaki białe zmień na dx9 to będzie oki

wgram spolszczenie i heya pozdrawiam

i dupa nie heya niektóre zbroje oraz inne tekstury są w eq niewidoczne po założeniu są biało czarne lub czarne np bandyci wyglądają jak niggusy cali czarni oprócz głowy ;/

natrafiłem też na kwadratowe białe krzaki ale to nie przeszkadza te zbroje uniemożliwiają mi granie gram na wersji Extended
    « Ostatnia zmiana: Maja 25, 2012, 22:08:23 wysłana przez bezlitosny »
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Bush

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2827 dnia: Maja 25, 2012, 22:40:52 »
    up# mam tak samo, dx9 mam ... nawet przeinstalowanie gry i florisa nie pomaga, oraz pobranie z innych źródeł. :|

wyskakuje mi taki błąd ;o

postFX shaders

blabblabla

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #2828 dnia: Maja 25, 2012, 22:51:11 »
    no to lipa mam wersje 2.5 ściągłem z strony ale jest wersja 2.52 http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3565500.html#msg3565500 także ściągam ją może to coś da jutro napisze czy działa dziś nie mam nerwów wszystkie mody nie działają poprawnie a jak działają są po engliszowemu

dobra pieprzyć to teraz się w ogóle nie chce gówno włączyć kto wie może ktoś miły wstawi całego warbanda z wgranym modem na chomikuj czy coś narazie PoP i floris basic musi mnie nacieszyć
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2012, 11:04:49 wysłana przez bezlitosny »
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2829 dnia: Maja 26, 2012, 14:47:01 »
    Diabli wiedzą co tam u was chłopaki się pierdzieli z tymi teksturami. Ściągnijcie to http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,219241.0.html (do wersji expanded chyba tylko) w paczce są tekstury pancerzy więc być może coś pomoże :)
    Może jeszcze zaktualizujcie stery do kart grafiki.

PS. Bush Dx nie ściągaj tylko w ustawieniach gry zmień (jeśli to już zrobiłeś to wybacz xD)

Offline Faflon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2830 dnia: Maja 26, 2012, 18:09:00 »
    mam pytanie, gdy mam swoje miasto, moge wynajac zarządce wojsk, który może między innymi szkolić żołnierzy zgromadzonych w tym mieście. I tu mam pytanie, czy poza dwoma dostępnymi opcjami ( "Na dystens" i "W zwarciu" ) można jakoś modyfikować ścieżkę tego szkolenia? Bo chciałbym żeby z Swadian robiłe np. Baronów, a nie to co robi teraz.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2831 dnia: Maja 26, 2012, 20:01:22 »
    Dostępne są tylko te dwie opcje i nic więcej a tak poza tym to ten pan szkoli wojaków tylko do 3 poziomu więc o baronach można zapomnieć :P

Offline Faflon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2832 dnia: Maja 28, 2012, 17:32:06 »
    Tak, zauważyłem, ale wojsko rhodockie chcę szkolić docelowo do i7- Rodocki Kondolier, podczas gdy mój koleś szkoli na początek Rhodockich Nowicjuszy, a nie Rekrótów co uniemozliwia ulepszenie ich potem na to i7 co chcę. Nie wie nikt czy to m,oże gdzis w plikach da się pogrzebać?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2833 dnia: Maja 29, 2012, 13:19:39 »
    Może i da się gdzieś pozmieniać ale pewnie trzeba by w skryptach grzebać a nie polecam tego jeżeli nie ma się pewności co i jak. Co do szkolenia to osobiście rzadko korzystałem z tych opcji, wolę zostawić wysoko poziomowych wojaków w zamku/mieście i z rekrutów w ciągu 2-3 dni spokojnie robię żołnierzy na 3 poziomie. Z wysokim skillem szkolenia można w ciągu jednego wieczoru awansować wszystkich "świeżaków" do drugiego poziomu :)

Offline monnikje

• Użytkownik
    • Dev of the Floris Mod Pack
    « Odpowiedź #2834 dnia: Maja 30, 2012, 05:13:35 »
    Hey guys,

I want to let you know that we've just released a new version: 2.53. Of course you can find it over here, but to make this easier, here are the links:
    (click to show/hide)
    Once again we've managed to reduce the size :).

Many thanks for all the good work you guys do over here!

Best,
    Monnikje