Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qarel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2790 dnia: Maja 06, 2012, 19:42:41 »
    Witam, chciał bym się dowiedzieć czy jest możliwość przeniesienia save z Native do Floris Packa?
    Na początku tematu był ten wątek poruszany jednak ściągnięty ze znalezionego tam linku plik odnosi się do wersji 2.3 floris paczki, z racji tego wolałem nie ryzykować i was zapytać o nowszy.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2791 dnia: Maja 06, 2012, 21:07:33 »
    Oj po co sobie głowę zawracać z przenoszeniem zapisu, nie lepiej zwyczajnie postać z native wyeksportować i wczytać w Florisie :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Qarel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2792 dnia: Maja 06, 2012, 23:31:51 »
    Prowadziłem grę w Native i po prostu chciał bym ja kontynuować we Florisie, dlatego tez istotna jest dla mnie sytuacja polityczna, posiadane zamki, relacje z lordami itp :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2793 dnia: Maja 07, 2012, 11:49:54 »
    W takim razie pewnie cię rozczaruję ale na stronie moda pisze że ta wersja nie jest kompatybilna z save'ami z native ani z poprzednich wersji moda.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline maciejjo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2794 dnia: Maja 08, 2012, 10:48:17 »
    Siema, właśnie pobieram tego moda, który wydaje się być naprawdę dobry. Mam pytanie możecie dać kilka wskazówek, bo grałem tylko w nativa, a taki rozbudowany mod to wyzwanie :d

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2795 dnia: Maja 08, 2012, 11:28:38 »
    Na początek zaciągnij się do armii jakiegoś lorda (najlepiej z takiej frakcji która prowadzi wojnę) tam zdobędziesz trochę doświadczenia i darmowy ekwipunek. Jak już mamy trochę złota i dobre wyposażenie to standardowo zbieramy ekipę i łupimy bandytów. Ja każdy odłożony denar inwestowałem w ziemię, na początek jest drogo ale po pewnym czasie koszty się zwracają a dochód z takich posiadłości jest naliczany nawet gdy miasto jest w posiadaniu wroga.

Offline GotikoPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2796 dnia: Maja 09, 2012, 01:04:29 »
    Chciałbym wiedzieć kiedy będę mógł się spodziewać tego moda na wersję steamową bo chciałbym mieć tyle możliwości

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2797 dnia: Maja 09, 2012, 11:59:07 »
    Chciałbym wiedzieć kiedy będę mógł się spodziewać tego moda na wersję steamową bo chciałbym mieć tyle możliwości
    Tego to pewnie i najstarsi górale nie przewidzą :P
    Jeśli ktokolwiek miałby wiedzieć to tylko twórcy Florisa którzy zazwyczaj urzędują na forum TW (TaleWorlds) , można się tam zarejestrować i zapytać jak ktoś chce.

Offline ARHIZ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2798 dnia: Maja 10, 2012, 01:12:11 »
    Czy istnieje jakiś link, za pomocą którego mona pobrać tylko Floris Expanded Mod Pack 2.5 Gameplay? Bo znalazłem jedynie link ze wszystkimi typami w jednej paczce. Poza tym, czy wersja gameplay jest okrojona tylko graficznie, czy ma także mniej w np. w dyplomacji, zarządzaniu itd.?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2799 dnia: Maja 10, 2012, 11:50:08 »
     Podczas instalacji tego co pobrałeś masz wybór czy chcesz zainstalować wersję gameplay.

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2800 dnia: Maja 10, 2012, 12:20:21 »
    Wersja Gameplay oprócz grafiki jest też okrojona z paru modów, głównie przedmiotów, bo ma ich ponad 2x mniej od wersji Expanded. Najlepiej wszystko sprawdzić na Taleworlds, aktualnie nie pamiętam z których dokładnie modów jest to okrojone.

BTW: Arhiz, czy ja Cię przypadkiem nie kojarzę z pewnego forum o TES? ;)

Offline ARHIZ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2801 dnia: Maja 10, 2012, 21:41:47 »
    Podczas instalacji tego co pobrałeś masz wybór czy chcesz zainstalować wersję gameplay.
    No właśnie na razie nie pobrałem, bo chciałbym pobrać tylko samą wersję gameplay, bez pozostałych.

Wersja Gameplay oprócz grafiki jest też okrojona z paru modów, głównie przedmiotów, bo ma ich ponad 2x mniej od wersji Expanded. Najlepiej wszystko sprawdzić na Taleworlds, aktualnie nie pamiętam z których dokładnie modów jest to okrojone.
    Hmm, ogólnie normalna wersja strasznie długo mi się ładuje, bez przedmiotów powinno być szybciej :)

BTW: Arhiz, czy ja Cię przypadkiem nie kojarzę z pewnego forum o TES? ;)
    Może przypadkiem...

Offline RaV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2802 dnia: Maja 12, 2012, 01:02:24 »
    Witam, zassałem z jednego z podanych w temacie (na 1 sztonie ) pacha w całości, lecz nie był to spakowany plik a tylko plik instalacyjny setup i przez to też nie mam plików tekstowych takich jak 'add to module ini.txt' i 'add to item_kinds1.txt '. Przez to właśnie wydaje mi się ze wywala mi błąd RGL i nie mogę uruchomić gry. Czy mógł bym kogoś prosić o udostępnienie tych plików ewentualnie rady dlaczego tak się dzieje ? ( najnowsze stery do grafiki zainstalowane )

Ps. Wyskakuje mi błąd :
    unable to open file: commonRes\ui_server_filter.brf
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2012, 01:10:31 wysłana przez RaV »

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2803 dnia: Maja 13, 2012, 09:42:54 »
    Jak myślicie - da radę usunąć itemki, które dodaje Gameplay? Chciałbym po prostu pograć na tych nowych skryptach, a itemki strasznie spowalniają mi komputer, do tego niektóre są całe białe/brązowe/czarne.

Offline Silv3r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2804 dnia: Maja 13, 2012, 15:23:22 »
    Mam problem z modem. Mianowicie błąd "Visual C++ runtime error".

Próbowałem wielu metod naprawienia problemu, lecz nadal nic. Jakieś porady?

Błąd wyskakuje podczas uruchamiania nowej gry - tzn. gdy klikam ok i mam pojawić się w mieście będąc zaatakowanym przez złodzieja.

PS: Mam Vistę, wersja 1.143, mod 2.5

Najczęściej pomaga ta opcja z grzebaniem w wierszu poleceń, jednak u mnie wyskakuje coś takiego:

"Microsoft Windows [Wersja 6.0.6002]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Windows\system32>bcdedit /set IncraseUserVA 2990
    Określony typ elementu danych jest nierozpoznany lub nie ma zastosowania
    względem określonego wpisu.
    Uruchom polecenie bcdedit /?, aby wyświetlić pomoc wiersza polecenia."

Jako że jestem słaby w takich sprawach prosiłbym o waszą pomoc ;]

Edit:
    Zmieniłem w opcjach z directX 9 na 7 i gra się uruchomiła. Jednak większość budynków, przedmiotów, woda itp. maja biały kolor, a chcąc kogoś zaatakować znów wyskakuje błąd visual c++
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2012, 17:06:45 wysłana przez Silv3r »