Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1138385 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Asamir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2775 dnia: Kwietnia 29, 2012, 18:17:16 »
    Mam pytanie. Ma ktos wiedze na temat tego czy sa prowadzone jakiekolwiek prace aby ten mod byl kompatybilny z ta najnowsza wersja (Warbandda 1.152 chyba) tak zeby mozna bylo sobie na steamowej wersji pograc?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2776 dnia: Kwietnia 29, 2012, 18:27:39 »
    Niedawno wyszła wersja 2.52, więc gdy wyjdzie nowsza, być może będzie portowana pod 1.152.

Offline MagicznyKacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2777 dnia: Kwietnia 30, 2012, 22:23:16 »
    Wiecie może czy cieżko wyszkolić Baron Klasy niższej?
    Mam elite łuczników a z tych rycerzy do baronów nie mogę przez długi okres czasu

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2778 dnia: Maja 01, 2012, 18:21:57 »
    Z tego co pamiętam to baron był przedostatnim etapem rozwoju swadiańskiego rycerza? Bardzo ciężko ich wyszkolić ale warto. Po ok 600 dniach gdy do podbicia zostały mi resztki Vaegirów miałem dosłownie kilku na maxa rozwiniętych rycerzy i ok 70-80 przedostatnich(nie pamiętam już tych nazw;d). Drodzy jak cholera ale taki oddział wspierany mocną piechotą był praktycznie nieśmiertelny. Nie licząc ziem Rhodoków bo tam każda kawaleria(nie ważne jak mocna) jest bezużyteczna;].

Offline mishel24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2779 dnia: Maja 02, 2012, 00:07:01 »
    Tak się zastanawiam.. Może to pytanie już padło, ale przeszukiwanie tego byłoby samobójstwem.
    Czy jeśli dostałem się do rodziny królewskiej, jest szansa, że w przyszłości będę miał w rękach Swadię? :P

Offline MagicznyKacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2780 dnia: Maja 02, 2012, 17:00:46 »
    Nie raczej nie, chyba że Swadię podbiją wrogowie (ciężko by było ponieważ swadia na równinach swoją jazdą zmiata wroga ;D, a w zamkach ma dobrych łuczników) a gdy Swadia ogłosi upadek założysz Nowe Królestwo Swadii (W tym modzie można chyba nawet wybrać kulturę królestwa że np:W zamkach i miastach będziesz mógł werbować jednostki Swadii).
    Było by to fajną kontynuacją królestwa, taka odbudowa państwa i w dodatku mozna by bylo zmienić swoją nazwę na Król Heraklus II
    nie wiem czy dokładnie Heraklus (napisałem tak jak ja to czytam) nie pamietam jak mu tam dokładnie :D

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2781 dnia: Maja 02, 2012, 19:16:10 »
    Mam problem.Podobnie jak parę osób,podczas rozpoczęcia gry,gdy wychodzę z pierwszej tawerny - czarny ekran - tylko kursor i wyskakuje okienko,że błąd.(na 1.143 teraz mam 1.152).Próbowałem zrobić zmianę wpisu boot.ini,ale gdy uruchamiam cmd(mam win7) pisze,ze odmowa dostępu. Ściągnąłem wersję non-steam,i podczas ładowania danych plików wyskakuje okienko,że błąd Warband 1.143.exe.Ma ktoś może jakaś poradę?

Offline marcinjuve

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2782 dnia: Maja 04, 2012, 07:25:20 »
    witam, mam pewien problem graficzny co do tego moda.
    zaczynając grę u mojego bohatera widać tylko głowę ręce i nogi, a u przeciwnika tylko ręce i nogi, poza tym moja postać na mapie jest jakimś małym zameczkiem, następnie państwa na mapie są pomieszane np. Prawen należy do Nordów a Suno już do Sułtana, na koniec kiedy wchodzę do tawerny gra wyrzuca mnie do pulpitu i wyłącza się.
    nie wiem co mam z tym zrobić długo próbowałem zamieścić moda bo potrzebowałem nowości w grze a tu taki niewypał.
    pomożecie??

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2783 dnia: Maja 05, 2012, 21:31:51 »
    Wiadomo może czy już wyszła wersja pod najnowszą wersje WB?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2784 dnia: Maja 05, 2012, 21:38:39 »
    Jakiś czas temu wyszła nowa wersja 2.52, ale mimo to mod nadal jest pod 1.143.

Offline pini84

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2785 dnia: Maja 05, 2012, 23:26:19 »
    Pierwszy post więc witam wszystkich.
    Ma ktoś może rozpiskę npc do drużyny (staty+like/dislike)?
    Z native mam, a z florisa nie mogę znaleźć

Offline patyson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2786 dnia: Maja 06, 2012, 08:44:27 »
    Witam,
    Mam pewien problem z tym modem. Nie mogłem znaleźć rozwiązania więc piszę tutaj. Otóż gdy walczę z dezerterami, lub wpadam w zasadzkę w mieście to wyłącza mi gre, lecz nie wyskakuje błąd rgl czy coś w tym stylu tylko wywala mnie z gry i już. W innych walkach jest wszystko dobrze.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2787 dnia: Maja 06, 2012, 10:47:12 »
    Przeczytaj faq adamk23, może tam znajdziesz rozwiązanie problemu : http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2788 dnia: Maja 06, 2012, 11:38:36 »
    Pierwszy post więc witam wszystkich.
    Ma ktoś może rozpiskę npc do drużyny (staty+like/dislike)?
    Z native mam, a z florisa nie mogę znaleźć
    Statystyki to można w trakcie gry w zakładce "obóz" sprawdzić, tam gdzieś jest taka opcja. A co do stosunków między nimi to starzy NPC'y są bez zmian a tych kilku nowych to nie wiem ale gdzieś na stronce moda coś takiego widziałem no i w FAQ jest link do Wiki moda więc tam coś może będzie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline patyson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2789 dnia: Maja 06, 2012, 12:28:29 »
    Niestety nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc w FAQ. Szkoda :/ mod jest zajebi... Będę musiał uważać na dezerterów i zapisywać przed wejściem do miasta.
    Nazwa błędu to: BEX. Może coś jednak wie jak go zlikwidować bo szukałem w google i znalazłem niby jeden sposób co kilku osobom pomógł, lecz jak i większości tak i mi nie pomógł.
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2012, 12:48:17 wysłana przez patyson »