Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1133955 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szaikan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2760 dnia: Kwietnia 23, 2012, 17:28:17 »
    Mam pytanie ;) nie wiem czy już to było bo 180 stron trochę mi się nie chce czytać xD Jak zmniejszyć obrażenia? w turnieju dostane 2 ciosy i już lezę niekiedy nawet po 1. dodam ze w ustawieniach mam najniższe

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2761 dnia: Kwietnia 23, 2012, 18:22:10 »
    To już mniejszych nie da się ustawić. Jedynie możesz sobie wybrać na turnieju lepszą zbroję tam gdzie ustawiasz ekwipunek (jest 2x lepsza niż standardowa)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Bearhug

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2762 dnia: Kwietnia 23, 2012, 18:40:38 »
    Witam

Mam problem z modem Floris i mam nadzieję, że ktoś z was mi pomoże. Warbanda mam w wersji 1.143 a mod w wersji 2.52 expanded i wszystko działa pięknie oprócz trybu "custom battle", próbując się tam dostać gra za każdym razem dostaje "crash'a" z komunikatem "Program Mount and Blade Warband przestał działać". Próbowałem zmniejszać ustawienia graficzne itp., posiłkując się FAQ użytkownika Adamk23, ale nic z tego. Nigdzie nie udało mi się niestety znaleźć rozwiązania tego problemu.

Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam

Offline szaikan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2763 dnia: Kwietnia 23, 2012, 19:05:00 »
    W tym problem ze mam tylko 1 zbroje: "turniejowa tunika" i zmienić nie mogę

Edit:
    Dobra nie ważne nie wiedziałem ze można zjechać w dół;D dzięki za informacje ;)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2764 dnia: Kwietnia 23, 2012, 19:15:14 »
    ...wszystko działa pięknie oprócz trybu "custom battle", próbując się tam dostać gra za każdym razem dostaje "crash'a" z komunikatem "Program Mount and Blade Warband przestał działać". ...
    Rzeczywiście coś z tym trybem jest nie tak. Pewnie coś w nowym patchu jest źle ale zapewne niedługo będzie to poprawione (chociaż szczerze mi to wisi bo i tak nie gram w ten tryb xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline MagicznyKacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2765 dnia: Kwietnia 25, 2012, 01:34:15 »
    Witam.Jestem tu nowy i ciekawi mnie ten mod :D, więc mam kilka pytań tego że dotyczących.
    1)Mam Warbanda na steamie i mam najnowszą wersje gry (1.151) i czy ten mod będzie z moja wersją gry działał.
    2)Z tego co wiem to na steamie jakoś inaczej instaluje mody ponieważ nie ma tych plików "modules" jeśli są to gdzie, a jeżeli nie ma to jak zainstalować tego moda...

Z góry wielkie THX :D

Offline AlphaX79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2766 dnia: Kwietnia 25, 2012, 06:07:06 »
    @MagicznyKacper
    1)Tak mam zainstalowane na 1.151 i działa
    2)Też mam na steam, zainstaluj w folderze Steam/steamapps/common/mountblade warband/Modules

Ja też mam pytanie, czy jest możliwość utworzenia serwera multiplayer na tym modzie? Mam z przyjacielem hamachi, wyszukujemy się na lanie, ale jest błąd kodu autoryzacji, co na to poradzić?

Offline MagicznyKacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2767 dnia: Kwietnia 25, 2012, 08:42:11 »
    Alpha... wielkie dzięki! ;))

Offline MagicznyKacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2768 dnia: Kwietnia 25, 2012, 22:34:40 »
    Witam ponownie...otóż już nie wyrabiam,gdy w końcu po długim oczekiwaniu włączył mi się mod (ja oczywiście z zacieszem)
    no i tu pojawia się problem ponieważ gdy "stworzyłem" sobie historie (wiecie tam gdzie się wybiera kim był twój ojciec itp...)
    wybieram:dalej(czy cos w tym stylu) i na pół sek pojawia mi się okno wyboru sztandaru (mimo iż nie wybierałem ze jestem szlachcicem)
    do tego krotki dźwięk jak wpływa mi kasa i wtedy dosłowne "Egipskie ciemności" cały ekran na czarno tylko kursor taki jak w grze (nawet sie nie zacina kursor, ale ten czarny ekran nie pozwala grac dalej...
    Może ktoś wie co zrobić?...

PS.(może to już było w tym temacie ale przegladac ponad 185 str...błagam zlitujcie się)

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2769 dnia: Kwietnia 25, 2012, 22:38:18 »
    Prawdopodobnie twoja wersja warbanda to 1.151, a mod potrzebuje 1.143. Więc musiałbyć przeinstalować grę.

Offline MagicznyKacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2770 dnia: Kwietnia 25, 2012, 22:53:44 »
    AlphaX79 ma taką wersje jak ja i mu działa dobrze (na steamie CHYBA nie da się wersji gry "zpaczować" do poprzedniej...
    Nie wiem może coś źle zainstalowałem (w co wątpie)...

Jeśli jednak to może by mi ktoś mógł podac dokladniej co gdzie wkleić bo jestem w tym kompletnie zielony

(Jagoda coś pisała na podajże 1 stronie że trzeba zmienić (czy dopisać coś w jakiejś linijce)..Może to przez to
    Ja tego nie robiłem  (bo nie wiedziałem gdzie i jak) tylko zainstalowałem wkleiłem spolszczenie odpaliłem moda i gram (chciałem grać).
    Oczywiście że spolszczenie działa wszystko po polsku tylko ten błąd (jeśli to można nazwać błędem)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2012, 23:18:12 wysłana przez MagicznyKacper »

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2771 dnia: Kwietnia 26, 2012, 07:45:32 »
    Dwie strony temu pisałem o takim samym problemie.

Spróbuj uruchomić non-steamową wersję gry (http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,30381.0.html), tam wklej moda i graj.

Offline MagicznyKacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2772 dnia: Kwietnia 26, 2012, 08:08:12 »
    ok, dzięki zobaczymy może pomoże

EDIT: zapomniałem napisać wcześniej że pomogło i mogę teraz grać...

Ale może ktoś wie jak usunąć te litery i liczby przed nazwa jednostki np:I4 piechurka?:D
    Da się z tym grać ale trochę wkurza :D
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2012, 15:58:59 wysłana przez MagicznyKacper »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2773 dnia: Kwietnia 27, 2012, 11:18:46 »
    ...Ale może ktoś wie jak usunąć te litery i liczby przed nazwa jednostki np:I4 piechurka?:D
    Da się z tym grać ale trochę wkurza :D
    Te literki i cyfry to oznaczenie jednostki : I - infantry (piechota) A- archers (łucznicy) C- cavalry (jazda) H- cav. archers (łucznicy konni) a cyferki to poziom rozwoju (nie doświadczenia) od 1 do 7.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2774 dnia: Kwietnia 27, 2012, 17:07:52 »
    Usuwasz je w spolszczeniu.