Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131358 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2745 dnia: Kwietnia 21, 2012, 18:35:56 »
    Ok ale cd key ze steam'a nie wejdzie do takiej wersji. Trzeba wejść tu http://www.taleworlds.com/main.aspx?dir=convertserial.aspx i wklepać swój kod aby otrzymać nowy w innym formacie(steamowy jest chyba w formacie 5x5 a trzeba 4x4)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Malson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2746 dnia: Kwietnia 21, 2012, 19:20:51 »
    U mnie - nie musiałem podawać klucza. Podobnie miało kilka osób z forum cRPG. Nie wiem jak dokładnie to działa.

Sprawdziłem swój steam'owy klucz - jest w formacie 4x4.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2747 dnia: Kwietnia 22, 2012, 10:52:22 »
    A jak tam ze spolszczeniem na nowej wersji?Dużo zmian?
    W razie czego pisać!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2748 dnia: Kwietnia 22, 2012, 11:41:39 »
    U mnie - nie musiałem podawać klucza. Podobnie miało kilka osób z forum cRPG. Nie wiem jak dokładnie to działa.

Sprawdziłem swój steam'owy klucz - jest w formacie 4x4.
    No nie wiem ja tam ze stema'a nie korzystam (właściwie staram się nie korzystać za często xD) i mogę się mylić ale jeśli ktoś będzie miał problem z kluczem to tamten link pomorze.

A jak tam ze spolszczeniem na nowej wersji?Dużo zmian?
    W razie czego pisać!
    Gram w oryginale ale zmian w dialogach i w opcjach nie zauważyłem. Nowości raczej polegają na zmianach w skryptach, trochę w texturach i umiejętnościach jednostek (trochę nordowie przypakowali ;) a z tego co wyczytałem to czarni jeźdźcy są ciut słabsi) No w turniejach na głównym ekranie jest dodana info o naszych punktach i pozycji w rankingu ale to dość drobna zmiana.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Asamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2749 dnia: Kwietnia 22, 2012, 13:32:51 »
    Witam. mam pytanie gdzie mozna o ile wogole mozna pobrac spolszczenie do tego moda?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2750 dnia: Kwietnia 22, 2012, 14:08:12 »
    Witam. mam pytanie gdzie mozna o ile wogole mozna pobrac spolszczenie do tego moda?
    Trzymajcie mnie bo nie wytrzymam!!! Trzy linki są na tej stronie (teraz już 4) jak byk pogrubioną czcionką. W każdej wiadomości mojej i ałtsajdera są linki w podpisach (czyli na całym forum jest ponad 1,5 tys. odnośników)

Offline Asamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2751 dnia: Kwietnia 22, 2012, 14:33:05 »
    ok dobra dzieki jum mam. Po prostu nie ogarniam bo instalowalem ta wersje non steam bo steam sie bugowala. A mozna by jescze prosic spolszczenie do zwyklego M&BWarband?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2752 dnia: Kwietnia 22, 2012, 14:58:51 »

Offline piwcun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2753 dnia: Kwietnia 22, 2012, 15:52:46 »
    Mam problem gdy wybieram nową  grę pierwszy i drugi ekran bez zarzutów lecz potem gdy czas wybrać sztandar ekran zaczyna wariować i zacina się jak rozwiązać ten problem? Postaram się załączyć screeny.

http://steamcommunity.com/profiles/76561198026861862/screenshot/595842621570277298?tab=public tu może tego nie widać ale jeden ekran zamazuje drugi i wychodzi efekt "zacinki" muzyka gra dalej a ja nie mogę nic robić
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2012, 16:39:14 wysłana przez piwcun »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2754 dnia: Kwietnia 22, 2012, 18:05:46 »
    To wina nowego patcha do gry. Gdybyś chociaż poprzednią stronę przeczytał to wiedziałbyś że ten problem już wystąpił i jak można go ominąć.

Offline piwcun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2755 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:17:29 »
    Dzięki trochę zniechęciła mnie liczba stron xD

Jest jakiś patch lub kiedy będzie na najnowsza wersję?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2012, 20:40:06 wysłana przez piwcun »

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2756 dnia: Kwietnia 23, 2012, 08:24:48 »
    Patrząc po ilości stron, można odnieść wrażenie iż to właśnie najleposzy "mod". pytanie do grajacych, czy jest duża różnica/dużo zmian w porówananiu do PoPa?
    Zastanawiam się czy warto się przesiadać.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2757 dnia: Kwietnia 23, 2012, 11:40:18 »
    Patrząc po ilości stron, można odnieść wrażenie iż to właśnie najleposzy "mod". pytanie do grajacych, czy jest duża różnica/dużo zmian w porówananiu do PoPa?
    Zastanawiam się czy warto się przesiadać.
    Czy warto się przesiadać to nie wiem bo każdy ma inny gust. Jak dla mnie oda mody są świetne ale każdy prezentuje całkowicie co innego. Floris jest właściwie tym czym warband powinien być od początku. Zawiera w sobie całą rzeszę innych modów i skryptów (to tak jakby do starego poloneza zamontować silnik z lamborgini xD). Moim zdaniem nie bardzo można porównywać oba mody (PoP jest w klimacie fantasy a Floris bardziej przypomina czyste średniowiecze). Sam musisz spróbować i ocenić czy warto :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2012, 11:48:36 wysłana przez adamk23 »

Offline Chomik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2758 dnia: Kwietnia 23, 2012, 15:40:52 »
    Kontynuując pytanie kolegi:

Czy Floris ma na tyle contentu by nie nudzić? Bo np. w v.2.4 gdy był ok. 1000 dzień to zamki niektóre miały 2,5k obrońców i oblegało się je dce godziny co w końcu nudziło. Chodzi mi konkretnie o to, czy będę mógł robić coś ZAJMUJĄCEGO poza walką, czy w end game pozostaje tylko walka ?

Czy PoP ma na tyle klimatu by nie nudzić? Bo kiedy grałem w niego(rok? Dwa lata temu) to mimo, że wyglądał na świetnego to mnie w końcu znudził.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2759 dnia: Kwietnia 23, 2012, 17:00:30 »
    Miałem zapisy gry po 400-500 dni warbandowych i zamków z taką ilością wojska nigdy nie spotkałem (na wersji 2.5). Szczerze mówiąc nie wiem co można robić w M&B poza walką w końcu to z założenia ta gra się na tym opiera. Można bawić się w kupca, jest freelancer który umożliwia wcielenie się w zwykłego wojaka no ale to też opiera się na walce.
    A czy Floris lub PoP Cię nie znudzi to nie wiem w końcu każda gra prędzej czy później zaczyna być coraz mniej wciągająca (to tak jak z jedzeniem choćbyś nie wiem jak coś lubił to po kilku miesiącach ciągłego wcinania w końcu się znudzi xD)