Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BLyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2700 dnia: Kwietnia 07, 2012, 16:58:21 »
    Czy wersje Basic i Gameplay mają w sobie mod Diplomacy?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2701 dnia: Kwietnia 07, 2012, 19:11:32 »
    Brytenwalda, tam przy włączonych wszystkich opcjach gra w pierwszej linii to hardcore, szczególnie że można się wyrżnąć przez kamyk :p

adamk - masz jeszcze siłę?:p ja sobie odpuściłem :]

Z resztą na razie czas...Co do spolszczenia, to wszelkie błędy proszę zgłaszać, nadal będzie uaktualniane...

Pozdrawiam!
    Fakt o Brytenwaldzie zapomniałem ;)

Siłę do czego?! Na odpisywanie to jeszcze mam w końcu wiosna przyszła xD Co do spolszczenia to ostatnio gram sporadycznie więc nie mam możliwości sprawdzania (a i tak gram po angielsku ;D)

Czy wersje Basic i Gameplay mają w sobie mod Diplomacy?
    O ile pamiętam to tak.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline BezimiennyBohater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2702 dnia: Kwietnia 07, 2012, 22:18:01 »
    Jaka najlepsza jest polityka wewnętrzna?

Offline BLyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2703 dnia: Kwietnia 08, 2012, 01:22:06 »
    Nie wiem jak w innych ale w wersji Gameplay jest ogromny bug. Za każdym razem gdy próbuje wejść do tawerny w Tuldze lub Ichamur(chyba to była Tulga) to wyłącza mi grę. Nawet w wersji beta nie miałem takich pierdół

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2704 dnia: Kwietnia 08, 2012, 22:42:53 »
    Witam, mam pewne pytanie dot. wersji moda. Otóż albo przeoczyłem, albo nie jest napisane jak dokładniej ściąga się poszczególne wersje. Pytam się, ponieważ nawet mod, nawet podzielony na części bardzo długo mi się ściąga, a nie wiem czy ściągam wszystkie wersje i wybieram jedną przy instalacji, czy jedną, ale nie wiem którą. Jeśli ktoś po przeczytaniu nie rozumie o co mi chodzi, przepraszam, ale inaczej napisać nie mogłem.

Offline BLyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2705 dnia: Kwietnia 09, 2012, 11:29:33 »
    Ściągasz jeden plik w którym są wszystkie wersje i podczas instalacji wybierasz wersje. Więc nie ma osobnych wersji do ściągnięcia; każdy plik ma wszystkie wersje. Byłbym wdzięczny gdybyś sprawdził wersje Gameplay i poszedł do tawerny Tulgi i Ichamur sprawdzając czy Cie nie wyłączy. Pozdrawiam

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2706 dnia: Kwietnia 09, 2012, 11:42:53 »
    No nic, dzięki. No to zaczynamy 4 dniowe ściąganie moda...Przepraszam, części pierwszej -.-

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2707 dnia: Kwietnia 09, 2012, 12:20:01 »
    Przecież jest tyle mirrorów, że nie powinno być problemu... nawet torrent jest.

Offline Zibel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2708 dnia: Kwietnia 09, 2012, 16:45:44 »
    Zostałem wasalem Swadii i jestem nim już jakiś czas, wybuchają wojny, zdobywam zamki, ogólnie się bujam a nagle ni z gruchy mi się zaczęły pogarszać relacje z lordami. Tak bez niczego, wyskakuje rząd czerwonych komunikatów i relacje spadają o jeden punkt z niektórymi lordami. Dlaczego tak się dzieje?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2709 dnia: Kwietnia 09, 2012, 17:58:40 »
    Zostałem wasalem Swadii i jestem nim już jakiś czas, wybuchają wojny, zdobywam zamki, ogólnie się bujam a nagle ni z gruchy mi się zaczęły pogarszać relacje z lordami. Tak bez niczego, wyskakuje rząd czerwonych komunikatów i relacje spadają o jeden punkt z niektórymi lordami. Dlaczego tak się dzieje?
    Może masz sporo "kontrowersji", nie wiem też czy przy honorze na minusie nie spadają relacje z tymi honorowymi lordami. We Florisie jest też (a przynajmniej wcześniej była) opcja przyjęcia nas do rodziny danego lorda co skutkowało pogorszeniem relacji z lordami wrogo nastawionymi do takiej rodzinki.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2710 dnia: Kwietnia 14, 2012, 15:43:12 »
    Mógłby mi ktoś wrzucić sam plik music.txt z Basic? Chcę sobie wgrać tylko piosenki, a nie wiem czemu w folderze Basic mam oryginalny plik music.txt

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2711 dnia: Kwietnia 14, 2012, 16:54:50 »

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2712 dnia: Kwietnia 14, 2012, 17:27:27 »
    Dzięki wielkie. :)

EDIT: Hej, to nie jest to oryginalne music.txt? Bo miałem dokładnie to samo i byłem pewien że po prostu przez przypadek je podmieniłem. Na tym pliku muzyczki w grze nie działają :<

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2713 dnia: Kwietnia 14, 2012, 18:54:21 »
    Wyciągnięte z Basica, może po prostu ta wersja nie oferuje nowej muzyki? (gram na Gameplay więc nie wiem)

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2714 dnia: Kwietnia 14, 2012, 19:28:11 »
    Właśnie Basic ma prawie 500mb piosenek w folderze "Music", a Gameplay ma zaledwie 260mb. Szkoda, że ten plik jest zepsuty - cóż, będę musiał się zadowolić ścieżką z Gameplay.