Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2610 dnia: Marca 23, 2012, 23:04:57 »
    @Adamk23: Widzisz. Rozumiesz o co mi cho... A czy jest możliwość wyłączenia tej opcij moda, i żeby oni zachowali te itemy, które im dałem?
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2611 dnia: Marca 24, 2012, 09:23:27 »
    Mod jest praktycznie niegrywalny. Nie dość że wywala przy próbie sprawdzenia nowo dodanych opcji (np. sprawdzanie obozu, ustawienia turnieju itd.) to w czasie bitwy po prostu gra się zawiesza co kilka sekund. Szkoda, bo ciekawie wyglądał.
    Spróbuję z wersją gameplay, może będzie stabilniejsza.
    Mod jest bardzo grywalny i bardzo stabilny... To, że ty masz zagraconego lub za słabego kompa to już nie wina modderów. Od początku gram w Expanded i nigdy nie miałem problemu, którego bym nie rozwiązał w 10-15min.
    Floris jest wręcz zajebiście zrobiony. Pokaż mi innego tak rozbudowanego moda, który nie rozpada się na każdym kroku. Po prostu trzeba mierzyć siły na zamiary i zamiast płakać, że floris expanded nie chodzi na słabszym kompie zainstalujcie którąś z lżejszych wersji.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2612 dnia: Marca 24, 2012, 10:45:27 »
    Mod jest bardzo grywalny i bardzo stabilny... To, że ty masz zagraconego lub za słabego kompa to już nie wina modderów. Od początku gram w Expanded i nigdy nie miałem problemu, którego bym nie rozwiązał w 10-15min.
    Floris jest wręcz zajebiście zrobiony. Pokaż mi innego tak rozbudowanego moda, który nie rozpada się na każdym kroku. Po prostu trzeba mierzyć siły na zamiary i zamiast płakać, że floris expanded nie chodzi na słabszym kompie zainstalujcie którąś z lżejszych wersji.
    Podłączam się do rozmowy, mi pomógł format. Może masz zaśmieconego kompa?
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Zibel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2613 dnia: Marca 24, 2012, 11:15:32 »
    Nie chodziło tu o to, że mam mało fps, tylko o to że gra z modem się zawieszała co parę minut... Ale i tak już nieważne, gram bez problemow w wersję gameplay.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2614 dnia: Marca 24, 2012, 12:08:04 »
    A ja Ciągle powtarzam, że zawsze można wykazać się odrobiną pomysłowości, i stworzyć mod Floris w wersji pomiędzy Expanded a Gameplay.Mam tu na myśli, Wprowadzenie ustawień graficznych z Gameplay do Expanded, i cieszyć się pełnym pakietem dostępnych modów...
    Wystarczy poszukać ;)

Pozdrawiam!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2615 dnia: Marca 24, 2012, 12:57:53 »
    @Adamk23: Widzisz. Rozumiesz o co mi cho... A czy jest możliwość wyłączenia tej opcij moda, i żeby oni zachowali te itemy, które im dałem?
    Chyba nie, a przynajmniej ja takiej opcji nie widziałem.

A ja Ciągle powtarzam, że zawsze można wykazać się odrobiną pomysłowości, i stworzyć mod Floris w wersji pomiędzy Expanded a Gameplay.Mam tu na myśli, Wprowadzenie ustawień graficznych z Gameplay do Expanded, i cieszyć się pełnym pakietem dostępnych modów...
    Wystarczy poszukać ;)

Pozdrawiam!
    Ałtsajder czy ty na pewno wiesz co piszesz ?! xD Pewnie Ci którym Floris śmiga i radzą sobie z problemami to by mogli tak zrobić ale reszta (zwłaszcza ci co nie są w stanie linków znaleźć nie mówiąc już o korzystaniu z FAQ czy twojej paczki) to już wątpię.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2616 dnia: Marca 24, 2012, 16:18:17 »
    Jak przeciągać lordów na swoją stronę? W 2.4 nie miałem z tym problemu bo wielu lordów było "zdenerwowanych" lub "niechętnych" dla swojego króla. W 2.5 mam 253 dzień a mimo licznych wojen wszyscy nadal są "lojalni" i "przychylni";/. Nawet w Sułtaniacie gdzie zostało 1 miasto i 2 zamki to wszyscy siedzą zadowoleni mimo, że nie mają żadnych lenn.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2617 dnia: Marca 24, 2012, 16:26:05 »
     J
    Nie chodziło tu o to, że mam mało fps, tylko o to że gra z modem się zawieszała co parę minut... Ale i tak już nieważne, gram bez problemow w wersję gameplay.
    Jak miałem zagraconego kompa to gra z modem mi się zawieszała co jakąś większą walkę, z raportem systemu "Program mb_warband przestał działać". Kiedy sformatowałem kompa i zmieniłem z visty na seven to ani laga a mam ustawione na rozmiar bitwy= 700 na Expanded, i nie piszcie że to nie możliwe, bo tylko komputery z pentagonu to wytrzymują bo ja wiem jak mam

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2618 dnia: Marca 24, 2012, 17:06:17 »
    Jak przeciągać lordów na swoją stronę? W 2.4 nie miałem z tym problemu bo wielu lordów było "zdenerwowanych" lub "niechętnych" dla swojego króla. W 2.5 mam 253 dzień a mimo licznych wojen wszyscy nadal są "lojalni" i "przychylni";/. Nawet w Sułtaniacie gdzie zostało 1 miasto i 2 zamki to wszyscy siedzą zadowoleni mimo, że nie mają żadnych lenn.
    No właśnie to jest największy problem że są za lojalni. U mnie tylko najwięksi pieniacze zdradzali swoich władców a przekonanie takiego honorowego graniczyło z cudem, zaledwie 4 mi się udało zwerbować:/

Jak miałem zagraconego kompa to gra z modem mi się zawieszała co jakąś większą walkę, z raportem systemu "Program mb_warband przestał działać". Kiedy sformatowałem kompa i zmieniłem z visty na seven to ani laga a mam ustawione na rozmiar bitwy= 700 na Expanded, i nie piszcie że to nie możliwe, bo tylko komputery z pentagonu to wytrzymują bo ja wiem jak mam
    Oj tam zaraz pentagon, przecież nigdy o tym nie pisaliśmy co najwyżej o sprzęcie NASA ;P

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2619 dnia: Marca 24, 2012, 17:40:23 »
    W takim razie jak mogę poróżnić króla i jego wasali? Poprawianie stosunków z lordami nie ma sensu bo nawet na 80+ stosunkach i tak nie dołączą do nas;/.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2620 dnia: Marca 24, 2012, 18:53:31 »
    Ciężko będzie to zrobić. Każdorazowe pokonanie lorda zmniejsza jego stosunki z królem o 1, jeśli też często oskarża on o zdrady innych wasali to też psuje trochę relacje (o ile nie miał z nim złych stosunków). Lordów którzy mają +40 i więcej to od razu można sobie darować bo nawet nie będą chcieli słuchać (ja w poprzedniej grze miałem takich po +100 mimo że im państwo upadało:/), tak więc radzę prać często tych ze stosunkami około +10 i liczyć na fart (mi raz się udało skaptować jednego co miał +20)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2621 dnia: Marca 24, 2012, 19:27:26 »
    A gdzie mogę sprawdzić dokładne stosunki lordów z królem?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2622 dnia: Marca 24, 2012, 21:02:16 »
    A gdzie mogę sprawdzić dokładne stosunki lordów z królem?
    W raportach tam gdzie są i nasze relacje z nimi (jak dla mnie ta opcja jest bardzo pomocna)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2623 dnia: Marca 24, 2012, 21:57:29 »
    To trochę nieuczciwe. Ja tracę relacje z wasalami za każdą pierdółkę... Przegrają walkę, ktoś im złupi wioskę, dostaną się do niewoli, nie mają lenna, ktoś inny dostał lenno, mają zgagę ;/... Może miało to utrudniać grę ale mnie osobiście tylko drażni.
    Czy ktoś wie jak sprawują się bohaterowie jako lordowie? Może zamiast walczyć z każdym lordem po 40 razy żeby zechciał chociaż mnie wysłuchać to przelecę się po wszystkich miastach, zbiorę npc i porobię z nich wasali?

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2624 dnia: Marca 24, 2012, 22:15:27 »

Oj tam zaraz pentagon, przecież nigdy o tym nie pisaliśmy co najwyżej o sprzęcie NASA ;P

Jaki fajny humorek w temacie ^^