Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2595 dnia: Marca 22, 2012, 14:31:44 »
    Ok, w takim razie pozostaje pożegnać się w z Hakimem i oddać lenna... z całymi garnizonami. Istnieje możliwość zabrania ze sobą  garnizonów i umieszczenia ich w nowo-zdobytej  twierdzy?
    Nie da się. Można zabrać tylko tylu co zmieści się w oddziale.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #2596 dnia: Marca 22, 2012, 14:49:01 »
    Przeszło 1200 chłopa mu nie zostawię...
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2597 dnia: Marca 22, 2012, 14:53:47 »
    Przeszło 1200 chłopa mu nie zostawię...
    I tak twoje garnizony przepadną. Zostawiłem tak około 300 ludzi w zamku i za dwa dni zostało z nich zaledwie połowa i to tych słabszych.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2598 dnia: Marca 22, 2012, 20:33:17 »
    Ja nawet myślałem, że jeżeli wyślę oddziały na patrol, to po opuszczeniu Króla nadal będą moje....?Niestety, po zwolnieniu z przysięgi moje patrole zdezerterowały...
    Jedyna opcja zebrania jakiś korzyści, z tych oddziałów, to przekazanie ich jakimś zaprzyjaźnionym lordom, których chcielibyśmy widzieć na swoim dworze....Za każde przekazane jednostki dostajemy punkty reputacji...

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2599 dnia: Marca 22, 2012, 22:07:01 »
    Ja nawet myślałem, że jeżeli wyślę oddziały na patrol, to po opuszczeniu Króla nadal będą moje....?Niestety, po zwolnieniu z przysięgi moje patrole zdezerterowały...
    Jedyna opcja zebrania jakiś korzyści, z tych oddziałów, to przekazanie ich jakimś zaprzyjaźnionym lordom, których chcielibyśmy widzieć na swoim dworze....Za każde przekazane jednostki dostajemy punkty reputacji...
    No nie za każde :/ Moi "przyjaciele" byli bardzo wybredni albo taki bug bo jeśli przekazywałem im rekrutów to nic nie dawało, jedynie jednostki na 3 poziomie podnosiły relacje a i to musiałem przekazać około 10 ludzi. Oczywiście jeśli dostali jakieś elitarne oddziały to humor im się poprawiał ale mi się to nie opłacało :)

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #2600 dnia: Marca 23, 2012, 08:15:11 »
    Rozumiem, że po zdradzie gracza  jego garnizony dezerterują (podobnie jak patrole)?
    Czy sprawa dezercji jednostek wygląda tak samo u innych lordów odchodzących od swego lennika?

Jest to bzdurne rozwiązanie. Oczywistą sprawą wydaje się być odpowiednie przygotowanie  przez gracza swojego backupu w postaci garnizonów do obrony włości po zdradzie.
    A tu okazuje się, że gracz prócz towarzyszącego mu oddziału zostaje sam. Z g... bata nie ukręcisz, jak mawiał klasyk.
    Widać, że łatwiej budować swoje państwo będąc świeżym przybyszem niż znanym i poważanym szlachcicem.
    Wkurzyłem się.

Pozdrawiam
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2601 dnia: Marca 23, 2012, 15:15:01 »
    Jedyną opcją na zachowanie garnizonów jest nasza zdrada gdy król daje zdobytą przez nas twierdzę innemu lordowi no ale jeśli mamy z nim dobre stosunki to najczęściej bywa tak że dostajemy wszystko o co prosimy i ze zdrady nici :/. Co prawda we florisie jest opcja wypowiedzenia przysięgi i w trakcie dialogu mamy możliwość sporu z królem o to czy oddamy swoje lenna ale gdy się na to zdecydujemy tracimy sporo honoru i relacji z danym władcą i oczywiście wojna gotowa. Szczerze mówiąc ta możliwość staje się opłacalna jedynie gdy mamy naprawdę dużo posiadłości i spory zapas honoru.

Offline Zibel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2602 dnia: Marca 23, 2012, 16:32:05 »
    Przy próbie wyjścia na ulice miasta ( a przy tym zrobieniu questa ) wywala błąd "runtime error". Jest na to jakaś rada?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2603 dnia: Marca 23, 2012, 17:43:30 »
    No nie za każde :/ Moi "przyjaciele" byli bardzo wybredni albo taki bug bo jeśli przekazywałem im rekrutów to nic nie dawało, jedynie jednostki na 3 poziomie podnosiły relacje a i to musiałem przekazać około 10 ludzi. Oczywiście jeśli dostali jakieś elitarne oddziały to humor im się poprawiał ale mi się to nie opłacało :)
    Za każde, z tym że im lepsze są relacje z lordem, któremu przekazać chcemy trochę wojska , na każdy punkt potrzebne są lepsze jednostki.Ma to w pewnym sensie swoją rację, bo w przypadku rekruta dającego jeden punkt, wystarczyło by ich setka aby zapewnić sobie oddanego przyjaciela...

Przy próbie wyjścia na ulice miasta ( a przy tym zrobieniu questa ) wywala błąd "runtime error". Jest na to jakaś rada?
    Patrz w FAQ, więcej nie poradzimy....

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2604 dnia: Marca 23, 2012, 19:23:35 »
    Za każde, z tym że im lepsze są relacje z lordem, któremu przekazać chcemy trochę wojska , na każdy punkt potrzebne są lepsze jednostki.Ma to w pewnym sensie swoją rację, bo w przypadku rekruta dającego jeden punkt, wystarczyło by ich setka aby zapewnić sobie oddanego przyjaciela...
    A no to już wiem dlaczego te dziady jedne tak marudziły :) Skoro miałem z nimi po 50-60 punktów relacji no to nic dziwnego że chcieli samych elitarnych wojaków.

Offline Zibel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2605 dnia: Marca 23, 2012, 20:20:47 »
    Patrz w FAQ, więcej nie poradzimy....

Podaj linka do tematu, bo się nie orientuję...

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2606 dnia: Marca 23, 2012, 20:47:00 »
    Czy tak cięzko zobaczyć podpis adamk23?
    Jak wyrobicie nerwowo z tym to biję pokłony :D
    A mod świetny, nie mam co prawda wystarczająco mocnego komputera aby ruszyła mi wersja expanded [FAQ tu nie pomoże], ale Gameplay chodzi bez żadnych ścinek czy wywalaniu błędów [no, może poza tym gdy po przegranej bitwie od razu wczytam grę, ale czasem nawet w native mi się tak robiło przez zbyt dużą ilość rzeczy do wczytania].
    Zaintalowałem także Wasze spolszczenie, które działa bardzo dobrze [tylko parę rzeczy np w historii postaci nie jest przetłumaczonych, ale jako, że to nie jest najważeniejsze oraz jest jednorazowe, więc w ogóle nie przeszkadza].
    Do tej pory zajmowałem się jedynie sprawdzeniem nowych możliwości, ogólnym wczuciu się w moda, zrozumieniu nowych systemów i tak dalej [diplomacy, freelancer itd], i niedługo zacznę grę od nowa, na 100% po stronie Swadii która w tym modzie najbardziej mi do gustu przypadła.     

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2607 dnia: Marca 23, 2012, 20:55:38 »
    @Adamk23 zabrałem już wszystko z ekwipunku i oni robią tak : Rolf po zabraniu zmienia na luk, miecz hełm i zbroje swadiańską, których w życiu bym mu nie dał, a to nie może być łup, bo ze swadianami nie toczę wojen a towarzysze sprzedają wszystko po wyjściu z lokacij
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2608 dnia: Marca 23, 2012, 21:41:26 »
    Czy tak cięzko zobaczyć podpis adamk23?
    Jak wyrobicie nerwowo z tym to biję pokłony :D...
    Niestety nie jest to pierwszy ani ostatni przypadek:/ A wyrobić jakoś trzeba :) Nie wiem jak inni ale ja mam zwyczajnie nerwy ze stali xD Takich pytań już było tyle że człowiek też się i przyzwyczaił.

A mod świetny, nie mam co prawda wystarczająco mocnego komputera aby ruszyła mi wersja expanded [FAQ tu nie pomoże], ale Gameplay chodzi bez żadnych ścinek czy wywalaniu błędów [no, może poza tym gdy po przegranej bitwie od razu wczytam grę, ale czasem nawet w native mi się tak robiło przez zbyt dużą ilość rzeczy do wczytania].
    Zaintalowałem także Wasze spolszczenie, które działa bardzo dobrze [tylko parę rzeczy np w historii postaci nie jest przetłumaczonych, ale jako, że to nie jest najważeniejsze oraz jest jednorazowe, więc w ogóle nie przeszkadza].
    Do tej pory zajmowałem się jedynie sprawdzeniem nowych możliwości, ogólnym wczuciu się w moda, zrozumieniu nowych systemów i tak dalej [diplomacy, freelancer itd], i niedługo zacznę grę od nowa, na 100% po stronie Swadii która w tym modzie najbardziej mi do gustu przypadła.     
    To tylko miłej gry życzyć :)
    Takich osób jak Ty które grają w moda, radzą sobie z problemami i nie narzekają to niestety tylko garstka jest ale może powoli się to zmieni (chociaż wątpię xD)

@Adamk23 zabrałem już wszystko z ekwipunku i oni robią tak : Rolf po zabraniu zmienia na luk, miecz hełm i zbroje swadiańską, których w życiu bym mu nie dał, a to nie może być łup, bo ze swadianami nie toczę wojen a towarzysze sprzedają wszystko po wyjściu z lokacij
    Wiesz co sam sprawdziłem jak to jest z tymi towarzyszami i szczerze się zdziwiłem. Wychodzi na to że po mianowaniu na wasala nasi towarzysze dostają jakiś komplet ekwipunku na który nie mamy wpływu. Zapewne to taka opcja moda.

Offline Zibel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2609 dnia: Marca 23, 2012, 22:22:44 »
    Mod jest praktycznie niegrywalny. Nie dość że wywala przy próbie sprawdzenia nowo dodanych opcji (np. sprawdzanie obozu, ustawienia turnieju itd.) to w czasie bitwy po prostu gra się zawiesza co kilka sekund. Szkoda, bo ciekawie wyglądał.
    Spróbuję z wersją gameplay, może będzie stabilniejsza.
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2012, 22:27:37 wysłana przez Zibel »