Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131346 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2565 dnia: Marca 16, 2012, 23:58:42 »
    no to coś dalej jest nie tak :P Uninstall wszystkich Visuali i instalacja najnowszego może pomoże? W każdym razie w tym tkwi problem jak widać....

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2566 dnia: Marca 17, 2012, 00:45:25 »
    Odinstalowalem i znowu zainstalowalem ale nic to nie dalo
    [Procesor-Intel E5200 (3.14Ghz)
    Pamiec- 2GB DDR2
    Karta graficzna- Radeon HD4850(1GB)
    Plyta glowna-Nazwa płyty głównej   Gigabyte GA-EP45-DS3L  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2567 dnia: Marca 17, 2012, 12:00:31 »
    Dziękuje bardzo mi pomogłeś :D
    Nie ma sprawy :)

Odinstalowalem i znowu zainstalowalem ale nic to nie dalo
    A może instalujesz nie te co potrzeba. Masz chyba system 32 bitowy więc zainstaluj te http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5555
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2568 dnia: Marca 17, 2012, 15:08:36 »
    Te wlasnie instalowalem
    wrsja G i B tez mi nie dziala jak sie wczytuje to wyskkauje ze nie mozna jakiegos pliku wczytac tak samo bylo z wersja E ale jak zmienilem ustawneiana na najnizsze to przy E juz nie wyskakuje
    Pamiec- 2GB DDR2
    Plyta glowna-Nazwa płyty głównej   Gigabyte GA-EP45-DS3L  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN)

Offline JestemGrzesiek

• Użytkownik
    • Fan M&B
    « Odpowiedź #2569 dnia: Marca 17, 2012, 21:33:20 »
    Te wlasnie instalowalem
    wrsja G i B tez mi nie dziala jak sie wczytuje to wyskkauje ze nie mozna jakiegos pliku wczytac tak samo bylo z wersja E ale jak zmienilem ustawneiana na najnizsze to przy E juz nie wyskakuje

Hmm Przypuszczam że problem leży w sterownikach .. bo ja mam słabszą maszynę a na średnich mi chodzi bez problemu.
    Lubię walić z maczugi :D

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2570 dnia: Marca 17, 2012, 21:59:56 »
    Hmm Przypuszczam że problem leży w sterownikach .. bo ja mam słabszą maszynę a na średnich mi chodzi bez problemu.
    Sterowniki mam najnowsze do karty graficznej
    A mozesz napisac co instalowalem zeby gra dzialala czy robiles cos z Faq

Ps.Gra juz dziala normlanie wystarczylo zaznaczyc w opcjach zeby wymusic wczytywanie tekstur
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2012, 22:48:32 wysłana przez mlody1991pl »
    Pamiec- 2GB DDR2

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2571 dnia: Marca 18, 2012, 12:20:56 »
    Da się zaktualizować 2.4 do 2.5 czy trzeba pobierać całe 2.5 (3gb :/)? Muszę pobrać ponownie florisa a 2.4 mam na dysku zewnętrznym więc wolał bym zassać tylko jakiegoś niedużego patha ;].

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2572 dnia: Marca 18, 2012, 12:30:57 »
    Da się zaktualizować 2.4 do 2.5 czy trzeba pobierać całe 2.5 (3gb :/)? Muszę pobrać ponownie florisa a 2.4 mam na dysku zewnętrznym więc wolał bym zassać tylko jakiegoś niedużego patha ;].
    2.4 a 2.5 to co innego, tak więc musisz pobrać całą grę...Nawet nie wiem, czy przy 2.5beta są jakieś upgrade'y do 2.5, ale szczerze w to wątpię.
    Ps.Gra juz dziala normlanie wystarczylo zaznaczyc w opcjach zeby wymusic wczytywanie tekstur

Powiem CI, że w większości przypadków bierzemy pod uwagę, to, że gracz mający problemy tą opcję ma zaznaczoną(to chyba nawet opcja domyślna M&B)...No ale co zrobić...nie wszystko da się przewidzieć:p
    Poza tym, na przyszłość podaj treść błędu, nie zaszkodzi a pomoże :p

Adamk23!
    To chyba kolejna rzecz istotna do wrzucenia do FAQ.Kto by pomyślał, że z tym będzie problem :p

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2573 dnia: Marca 18, 2012, 12:40:06 »
    ...Adamk23!
    To chyba kolejna rzecz istotna do wrzucenia do FAQ.Kto by pomyślał, że z tym będzie problem :p
    Jak widać nadal są rzeczy które nawet filozofom się nie śniły :/
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2574 dnia: Marca 18, 2012, 18:05:28 »
    Więc tak udało mi się rozwiązać problem ale tylko chwilowo. Zacząłem nową grę i wszystko było w porządku. Gdy moi kusznicy dobili do poziomu kapitana (szóstego) Znów przestali expić, tak samo jak nordowie. Pomożecie mi z tym, czy znów mnie zignorujecie, już wszystkiego próbowałem...

Offline Thekrycha4578

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2575 dnia: Marca 18, 2012, 18:24:41 »

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2576 dnia: Marca 18, 2012, 19:31:31 »
    Siemka to znowu ja z następnym pytaniem, Otóż gdy mianuję towarzyszy lordami, oni zmieniają wyposażenie, czy da się to wyłączyć?
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline kuleczka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2577 dnia: Marca 18, 2012, 20:12:06 »
    Mam kolejne pytanie, jak ustawić wielkość bitew >150 ? Mam ustawione w opcjach gry 150 a moda (te opcje które można zmieniać podczas odpoczynku w obozie) na 1000, lecz to nic nie daje.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #2578 dnia: Marca 18, 2012, 20:24:40 »
    Witam,

Mam pewien problem z najnowszą wersją moda. Mianowicie od czasu do czasu łucznicy nie strzelają tylko wyjmują strzałę i koniec animacji i tak w kółko, aż do losowego momentu kiedy zaczną normalnie strzelać. Jest na to jakaś rada?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2579 dnia: Marca 18, 2012, 21:01:14 »
    Siemka to znowu ja z następnym pytaniem, Otóż gdy mianuję towarzyszy lordami, oni zmieniają wyposażenie, czy da się to wyłączyć?
    Jak zmieniają? Na jakieś losowe? Sprawdź czy nie mają jakichś przedmiotów w inwentarzu.

Mam kolejne pytanie, jak ustawić wielkość bitew >150 ? Mam ustawione w opcjach gry 150 a moda (te opcje które można zmieniać podczas odpoczynku w obozie) na 1000, lecz to nic nie daje.
    Pobierz "battlesizer" do WB. Link znajdziesz gdzieś na forum.

Witam,

Mam pewien problem z najnowszą wersją moda. Mianowicie od czasu do czasu łucznicy nie strzelają tylko wyjmują strzałę i koniec animacji i tak w kółko, aż do losowego momentu kiedy zaczną normalnie strzelać. Jest na to jakaś rada?
    A wydanie rozkazu "strzelać bez rozkazu" nic nie daje. Można też spróbować najpierw wydać rozkaz wstrzymania ostrzału.