Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131276 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuleczka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2550 dnia: Marca 15, 2012, 20:38:33 »
    Bo ci co cię przetrzymywali zabrali ci ją?

Skoro im uciekłem to jakim prawem/cudem ? Może głupie pytanie, ale no troszkę tego nie ogarniam :(

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2551 dnia: Marca 15, 2012, 20:50:36 »
    Skoro im uciekłem to jakim prawem/cudem ? Może głupie pytanie, ale no troszkę tego nie ogarniam :(
    Bo ci wszystko zabrali jak cie zlapali a ty im uciekles bez niczego co wczesniej miales
    [Procesor-Intel E5200 (3.14Ghz)
    Pamiec- 2GB DDR2
    Karta graficzna- Radeon HD4850(1GB)
    Plyta glowna-Nazwa płyty głównej   Gigabyte GA-EP45-DS3L  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN)

Offline kuleczka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2552 dnia: Marca 15, 2012, 21:08:20 »
    To się nie zrozumieliśmy chyba, bo ogólnie jak im ucieka to mam sprzęt + hajs, a dopiero po paru dniach w grze, jak wyświetli się komunikat że moja postać została zwolniona , zabiera mi nie wiadomo skąd pieniążki .
    Chyba że tak działa ten system, nie wiem ;p

Offline JestemGrzesiek

• Użytkownik
    • Fan M&B
    « Odpowiedź #2553 dnia: Marca 16, 2012, 15:54:34 »
    Witam postępując według waszych instrukcji co do zmiany ilości ram w plikach bot wszystko było dobrze aż do dziś ...
    Postanowiłem zagrać w coś innego Warband się znudził .. No i odpalając grę wszystko klikam nowa gra a gra nie miłosiernie laguje przed zmianą w plikach było spoko da się to odkręcić czy raczej to nie od tego .. skoro Wb dobrze działa ?
    Lubię walić z maczugi :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2554 dnia: Marca 16, 2012, 16:01:25 »
    Witam postępując według waszych instrukcji co do zmiany ilości ram w plikach bot wszystko było dobrze aż do dziś ...
    Postanowiłem zagrać w coś innego Warband się znudził .. No i odpalając grę wszystko klikam nowa gra a gra nie miłosiernie laguje przed zmianą w plikach było spoko da się to odkręcić czy raczej to nie od tego .. skoro Wb dobrze działa ?
    Gdzieś na angielskim forum pisało że przy innych grach ta zmiana może przeszkadzać, ale nie ma się co martwić bo da się wszystko przywrócić. W FAQ jest napisane co trzeba wpisać przy viscie i 7 aby było tak jak wcześniej. Na XP wystarczy usunąć to co dodaliśmy.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2555 dnia: Marca 16, 2012, 19:39:22 »
    Jesli moj skrot w boot to
    (click to show/hide)
    to jak powino  tu u mnie wygladac?
    Pamiec- 2GB DDR2
    Plyta glowna-Nazwa płyty głównej   Gigabyte GA-EP45-DS3L  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2556 dnia: Marca 16, 2012, 19:54:40 »
    Tak jak podałeś to powinien wyglądać ten wpis przed zmianami (no u mnie była ta różnica że nie miałem dużych liter)
    A tak wygląda wpis z FAQ (przed zmianą
    (click to show/hide)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2557 dnia: Marca 16, 2012, 19:57:35 »
    Wiem wlasnie dlatego jak ktos moze to zeby dopisal mi do tego moje jak to powinno wygladac
    Pamiec- 2GB DDR2

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2558 dnia: Marca 16, 2012, 20:05:31 »
    Wiem wlasnie dlatego jak ktos moze to zeby dopisal mi do tego moje jak to powinno wygladac
    Masz zapewne win XP więc jeśli nie chcesz mieć nic zmienione to zostaw tak jak jest.
    Wpis w boot.ini obejmował tylko dodanie "/3GB /USERVA=2990" na końcu. Jeżeli jest to dodane to wystarczy usunąć i wracamy do poprzedniego ustawienia. Wygląd takich wpisów u każdego może być trochę inny ale i tak to nic nie zmienia bo każdy musiał na końcu dodać tylko "/3GB /USERVA=2990" .

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2559 dnia: Marca 16, 2012, 20:17:06 »
    W jakim stopniu dodanie /3GB /USERVA=2990 polepsza dzialanie moda?bo mam problem np gdy chce wziac udzial w turnieju albo porozmiawaic z mistrzem gildi badz podczas oblezenia to gra przestaje dzialac wyskakuje albo program przestal dzialac albo RGL ERROR.Unable lock graphic buffer
    Pamiec- 2GB DDR2

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2560 dnia: Marca 16, 2012, 20:28:56 »
    W jakim stopniu dodanie /3GB /USERVA=2990 polepsza dzialanie moda?bo mam problem np gdy chce wziac udzial w turnieju albo porozmiawaic z mistrzem gildi badz podczas oblezenia to gra przestaje dzialac wyskakuje albo program przestal dzialac albo RGL ERROR.Unable lock graphic buffer
    Najprościej mówiąc to ten wpis w systemach 32 bitowych pozwala na przyznanie 3 Gb pamięci dla jednego procesu tak więc mod teoretycznie powinien się mniej przycinać ale w praktyce zależy to i od pamięci wirtualnej, sterowników, porządku na dysku itp.

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2561 dnia: Marca 16, 2012, 21:55:05 »
    Moze ktos mi poradzi cos na Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error
    Instalowalem juz nowe sterowniki podmienialem pliki z faq dalem wszystko na najnizsze gra dzila plynnie bez zacinki tylko te problemy gdy chce np zrobic inspekcje obozu,oblegac zamek,zapisac sie na turniej itp
    Pamiec- 2GB DDR2

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2562 dnia: Marca 16, 2012, 23:27:27 »
    Instalowalem juz nowe sterowniki podmienialem pliki z faq dalem wszystko na najnizsze

ale nie instalowałeś najnowszego Microsoft Visual C++ Redistrubutable :)

Offline JestemGrzesiek

• Użytkownik
    • Fan M&B
    « Odpowiedź #2563 dnia: Marca 16, 2012, 23:36:56 »
    Tak jak podałeś to powinien wyglądać ten wpis przed zmianami (no u mnie była ta różnica że nie miałem dużych liter)
    A tak wygląda wpis z FAQ (przed zmianą
    (click to show/hide)

Dziękuje bardzo mi pomogłeś :D
    Lubię walić z maczugi :D

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2564 dnia: Marca 16, 2012, 23:39:23 »
    Instalowalem juz nowe sterowniki podmienialem pliki z faq dalem wszystko na najnizsze

ale nie instalowałeś najnowszego Microsoft Visual C++ Redistrubutable :)
    Instalowalem:)
    Pamiec- 2GB DDR2