Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131270 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Aka Marnid
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2535 dnia: Marca 14, 2012, 17:07:50 »
    Mod świetny, ale ja gram na 2.4, bo to taki lepszy gameplay, a expanded mi ni chce chodzić.
    Niedawno toczyła się dyskusja nt. czarnych jeźdźców. To przecie lamusy, 32 takich zniszczyłem 50 veagirskimi łucznikami( ew. mistrzami łuku ;d ). Rhodokowie są trochę op. W górach wytłuką każdego, a grając na najmniejszych obrażeniach dostałem heada w great helmie za 25, czyli na normalnych dostałbym 100, bez hełmu  155.
    Aha, pikinierzy dziwnie działają. Bo lekko musną konia piką z drzewca, i juz 60 dod. obrażen. Wiem, że przy rozpędzie można bez problemu dźgnięciem zabić ciężkiego konia, ale to małe przegięcie.
    PS. Polecam zdobycie 100 swadiańskich renomowanych, wygrana z każdym zapewniona:)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2536 dnia: Marca 14, 2012, 17:25:06 »
    A łupy dostajesz? Przeczytaj ostatnie posty. Może masz ten sam problem co ja.
    Łupy dostaje, expa dostaje. Jednostki mimo zabijania setek przeciwników nie awansują (jak się ustawi 30 kuszników na przeciw dwustu bandytów z tajgi to ekran zielony się robi). A i jeszcze lepiej czasem nie awansuje od razu jednostek tylko poczekam aż wszyscy będą mogli awansować i co? Cztery razy, kiedy mogłem awansować siedemdziesiąt procent kuszników, zresetowali mi się oni. (Ten plusik zniknął i odnowa musiałem ich expić.)

Pomoże ktoś?! Nie chcę odnowa zaczynać, tym bardziej, że to może się powtórzyć...

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2537 dnia: Marca 14, 2012, 18:22:00 »
    Witam mam problem z Floris Expanded po stworzeniu postaci powinienem wlaczyc z kilkoma bandytami ale mam czarny ekran i po chwili wyskakuje mi RGL ERROR.Unable lock graphic buffer. Mam ustawione wszystko na najnizsze
    Moj komputer to
    [Procesor-Intel E5200 (3.14Ghz)
    Pamiec- 2GB DDR2
    Karta graficzna- Radeon HD4850(1GB)
    Plyta glowna-Nazwa płyty głównej   Gigabyte GA-EP45-DS3L  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN)
    Pamiec- 2GB DDR2
    Plyta glowna-Nazwa płyty głównej   Gigabyte GA-EP45-DS3L  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2538 dnia: Marca 14, 2012, 18:24:34 »
    Zajrzyj do FAQ

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2539 dnia: Marca 14, 2012, 20:01:16 »
    Mod świetny, ale ja gram na 2.4, bo to taki lepszy gameplay, a expanded mi ni chce chodzić.
    Niedawno toczyła się dyskusja nt. czarnych jeźdźców. To przecie lamusy, 32 takich zniszczyłem 50 veagirskimi łucznikami( ew. mistrzami łuku ;d ). Rhodokowie są trochę op. W górach wytłuką każdego, a grając na najmniejszych obrażeniach dostałem heada w great helmie za 25, czyli na normalnych dostałbym 100, bez hełmu  155.
    Aha, pikinierzy dziwnie działają. Bo lekko musną konia piką z drzewca, i juz 60 dod. obrażen. Wiem, że przy rozpędzie można bez problemu dźgnięciem zabić ciężkiego konia, ale to małe przegięcie.
    PS. Polecam zdobycie 100 swadiańskich renomowanych, wygrana z każdym zapewniona:)

Aha...A przed napisaniem posta nie brałeś pod uwagę, że statystyki jednostek w 2.4 a w 2.5beta, oraz 2.5 mogą się różnić?Nie?No to szkoda, bo ja grając we wszystkie, nawet jeszcze wcześniejszą - 2.3, zauważyłem ogromną różnicę w balansie gry....

100 Swadiańskich renomowanych, tzn.?Swadiańska jazda(jeżeli o jazdę Ci chodziło), jest dość obszerna(jak na M&B).
    Jeżeli zaś miałeś na myśli stworzenie armii najlepszych swadiańskich jednostek, to mogę Cię zapewnić, że przy normalnej grze w 2.5 jest bardzo ciężkie(nawet, bym powiedział, że niemożliwe).
    Jeżeli nie zginą w bitwach, to zeżrą Twoje finanse - w 2.5 nie ma durnego banku, który nieważne skąd,ale zawsze daje nam nieograniczone fundusze....

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2540 dnia: Marca 15, 2012, 01:04:12 »
    Mam pytanie... (ja tylko zadaje pytania... no ale szczegół :P) jaką kompilacje florisa mogę ściągnąć na mój sprzęt?

Procek:Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
    Ram:2GB
    Karta graficzna:GeForce 8600 GT

Jak trzeba coś jeszcze to napiszcie ;P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2541 dnia: Marca 15, 2012, 06:59:25 »
    Mam pytanie... (ja tylko zadaje pytania... no ale szczegół :P) jaką kompilacje florisa mogę ściągnąć na mój sprzęt?

Procek:Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
    Ram:2GB
    Karta graficzna:GeForce 8600 GT

Jak trzeba coś jeszcze to napiszcie ;P

Ściągnąć zawsze możesz, ale Czy ci ruszy expanded?To jest pytanie.... ;)

Musiałbyś skorzystać z kilku paczuszek na obniżenie wymagań, w pełni zastosować się do FAQ, albo zainstalować wersję Basic, z którą nie powinieneś mieć problemów.
    Pozdrawiam!

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2542 dnia: Marca 15, 2012, 13:52:56 »
    Grałem trochę w 2.4 i przycinało trochę na minimalnych :P ale dało się wytrzymać... najgorsze były błędy.....

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #2543 dnia: Marca 15, 2012, 14:04:13 »
    Witam.
    Czy ktoś zechciałby odpowiedzieć na niemożebnie frapujące mnie pytanie?
    Otóż grając jako monarszyni w rozmowie  z kanclerzem natrafiłem na opcję wybierz kulturę frakcji (rozwiązała się sprawa, która była problemem mojego ostatniego postu) i tam spośród trzech do wyboru (sarranidzi, khergitowie) była także frakcja gracza. Czymże jest frakcja gracza? Chodzi o stworzenie własnego drzewka rozwoju łącznie z nazywaniem jednostek, dobieraniem uzbrojenia? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2544 dnia: Marca 15, 2012, 14:26:04 »
    Witam.
    Czy ktoś zechciałby odpowiedzieć na niemożebnie frapujące mnie pytanie?
    Otóż grając jako monarszyni w rozmowie  z kanclerzem natrafiłem na opcję wybierz kulturę frakcji (rozwiązała się sprawa, która była problemem mojego ostatniego postu) i tam spośród trzech do wyboru (sarranidzi, khergitowie) była także frakcja gracza. Czymże jest frakcja gracza? Chodzi o stworzenie własnego drzewka rozwoju łącznie z nazywaniem jednostek, dobieraniem uzbrojenia? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    A nie chodzi przypadkiem, o opcję bez ukierunkowania?Chodzi tu o to, że Twoja frakcja nie będzie ukierunkowywała się tylko do jednej kultury.
    Przynajmniej tyle, bo o Tworzeniu własnych jednostek nie ma mowy.Jedyne co, to rekrutowanie freelancerów u Sigmunda, którym można wybierać ekwipunek(ograniczony, ale zawsze coś).

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2545 dnia: Marca 15, 2012, 14:31:04 »
    Mam kolejne pytanie :P chcę zainstalować Expanded i mam zaznaczyć tam Expanded,Gameplay i Basic??

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2546 dnia: Marca 15, 2012, 16:17:56 »
    Nie, jeśli chcesz zainstalować wersję Expanded zaznaczasz tylko Expanded. Jeśli chcesz Gameplay to tylko Gameplay itd.
    Gdy zaznaczysz Expanded, Gameplay i Basic będziesz mieć zainstalowane wszystkie trzy wersje. Jeśli masz wystarczająco mocny komputer, to ja nie widzę sensu instalowania wszystkich wersji, bo Expanded jest najbardziej rozbudowana. :P

Offline mlody1991pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2547 dnia: Marca 15, 2012, 16:19:10 »
    Da sie cos zrobiz zeby np podczas brania turnieju nie wyskakiwal RGL ERROR.Unable lock graphic buffer?probowalem kilku rzeczy z faq ale nic nie pomoglo
    Pamiec- 2GB DDR2

Offline kuleczka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2548 dnia: Marca 15, 2012, 19:32:25 »
    Dlaczego gdy mnie złapią do niewoli i wiadomo, ucieknę, to po jakimś czasie ukazuje się komunikat że mnie wypuścili z niewoli i zabiera mi kupę pieniędzy??

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2549 dnia: Marca 15, 2012, 19:50:19 »
    Bo ci co cię przetrzymywali zabrali ci ją?