Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131300 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2520 dnia: Marca 12, 2012, 12:31:20 »
    Jaki trzeba mieć sprzęt żeby odpalić tego moda wersję E lub B na full detalach
    Czy wystarczy:
    3Giba ram
    Grafika:ATI Radeon HD 3400 - 1024mb
    procesor:2.71 Ghz ?
    lol ale co to za procek? Bo takie taktowanie to może mieć równie athlon 64 x2 jak i sempron :) A w ogóle to jest laptop?

Offline zenekos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2521 dnia: Marca 12, 2012, 13:24:30 »
    Jaki trzeba mieć sprzęt żeby odpalić tego moda wersję E lub B na full detalach
    Czy wystarczy:
    3Giba ram
    Grafika:ATI Radeon HD 3400 - 1024mb
    procesor:2.71 Ghz ?

Nie wiele nam to mówi,ale ram i karta graficzna w porządku procesor jeśli chodzi o Ghz też dobry.
    Powinien pójść E,nie wiem czy na full,ale na średnich powinno śmigać :)

Offline JestemGrzesiek

• Użytkownik
    • Fan M&B
    « Odpowiedź #2522 dnia: Marca 12, 2012, 16:12:49 »
    Hmmm zainstalowałem najpierw Basic żeby się przekonać czy zadziała na full detale i jest ok zero laga
    Właśnie instaluje Extended :D aa ten problem z lagiem spada do 2 fps i potem alt+tab i znów jest dobrze co tam trzeba było coś edytować czy wgrać patha ? przejrzałem 50 stron ale chyba mi gdzieś to umknęło lecz wiem że co da się zrobić coś czytałem :D
    możecie pomóc ?

Edit.: chyba rozwiązałem problem to chodzi o to z 32bitowym systemem :D te dwa fps
    Edit: Gdy mam 3 giga ram i zmienię w pliku boot z 2046 na 3024 to coś soę stanie czy tak powinno być ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2012, 16:21:43 wysłana przez JestemGrzesiek »
    Lubię walić z maczugi :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2523 dnia: Marca 12, 2012, 17:15:18 »
    ...Edit.: chyba rozwiązałem problem to chodzi o to z 32bitowym systemem :D te dwa fps
    Edit: Gdy mam 3 giga ram i zmienię w pliku boot z 2046 na 3024 to coś soę stanie czy tak powinno być ?
    Jak powinna wyglądać zmiana w pliku to pisze w FAQ i lepiej zrobić dokładnie tak jak tam podałem. Także zmień pamięć wirtualną bo to też powinno zwiększyć wydajność.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline JestemGrzesiek

• Użytkownik
    • Fan M&B
    « Odpowiedź #2524 dnia: Marca 12, 2012, 17:59:31 »
    Oooo ja gdy zobaczyłem że jest możliwość zostać kaznodzieją zdziwiłem się pozytywnie :D (uwielbiam temat krucjat) heh i pytanie jest jakiś armor templariusza lub taki struj księdza coś widziałem w temacie :D nie pamiętam na której stronie lecz wrażenie niezłe :D Aaa wie ktoś jak usunąć dym podczas bitwy bo jest go tyle że (z lekka laguje ) ten gdy biegną konie czy coś
    czy jak to tam ... Aa i opcja podczas włączania gry z mgłą co ona robi ? dodaje mgłę ? czy jakieś inne składniki pogodowe ?

Edit: aaa zapomniałem :D heh paczka zwiększająca wydajność moda jest do ver.Extended ? Jeśli tak to co on zmienia ?
    czy on mocno uszczupla grę ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2012, 18:03:35 wysłana przez JestemGrzesiek »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2525 dnia: Marca 12, 2012, 18:09:51 »
    Mam dziwnego buga. Po walce nie dostaję sprzętu, expa ani kasy;/. Lvlują tylko te jednostki, które faktycznie kogoś ubiły bo nie ma podziału expa po walce. Nie ważne gdzie i z kim walczę mam ten sam problem.
    Wersja moda jak i Warbanda najnowsza.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2526 dnia: Marca 12, 2012, 20:02:52 »
    Nie radzę.Zmiany w pliku boot.ini odpowiadają za wykorzystywanie pamięci przez aplikacje.Tak więc musisz jeszcze wziąć pod uwagę działanie systemu(vista, 7 to jakieś 1GB?)

Oooo ja gdy zobaczyłem że jest możliwość zostać kaznodzieją zdziwiłem się pozytywnie :D (uwielbiam temat krucjat) heh i pytanie jest jakiś armor templariusza lub taki struj księdza coś widziałem w temacie :D nie pamiętam na której stronie lecz wrażenie niezłe :D Aaa wie ktoś jak usunąć dym podczas bitwy bo jest go tyle że (z lekka laguje ) ten gdy biegną konie czy coś
    czy jak to tam ... Aa i opcja podczas włączania gry z mgłą co ona robi ? dodaje mgłę ? czy jakieś inne składniki pogodowe ?

Edit: aaa zapomniałem :D heh paczka zwiększająca wydajność moda jest do ver.Extended ? Jeśli tak to co on zmienia ?
    czy on mocno uszczupla grę ?

Jak już Ci się przypomniało, to istnieje taka paczuszka.
    Paczka Florislow 0.2 to przywrócenie kurzu, dymy, itp. z native
    Pozostałe, to zmniejszenie ilości występujących drzewek, trawek, krzewów.Teraz Kraina Calradii bardzie przypomina dzikie pola, niż krainę mlekiem i miodem płynącą...To nawet i bardziej do klimatu pasuje - Calradia: dzikie pola - Kraina wiecznej wojny :D
    Oprócz tego przywraca niebo z native - nie wiem jak wy, ale ja się tam w górę nie patrzę podczas walki....

Paczka Floris Normals, to paczka znormalizowanych tekstur, które obniżają wymagania gry, ale zbytniej różnicy wizualnej nie zauważyłem, za to Floris działa o wiele sprawniej.

Mam dziwnego buga. Po walce nie dostaję sprzętu, expa ani kasy;/. Lvlują tylko te jednostki, które faktycznie kogoś ubiły bo nie ma podziału expa po walce. Nie ważne gdzie i z kim walczę mam ten sam problem.
    Wersja moda jak i Warbanda najnowsza.
    Jeżeli dobrze pamiętam, to taki jest właśnie cel.Za awans niebijących się jednostek odpowiada umiejętność szkolenia, a za łupy - plądrowanie.Ale pewności 100% nie mam.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2527 dnia: Marca 12, 2012, 21:03:40 »
    Kolega jest wojem i wali z axa a ja jestem druidem i wale z ruszczki

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2528 dnia: Marca 12, 2012, 21:06:50 »
    Lubię to!
    :D
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2529 dnia: Marca 13, 2012, 00:46:15 »
    Jeżeli dobrze pamiętam, to taki jest właśnie cel.Za awans niebijących się jednostek odpowiada umiejętność szkolenia, a za łupy - plądrowanie.Ale pewności 100% nie mam.
    Ale po walce i tak powinny być łupy i podział expa. Problem rozwiązany i o dziwo nie było trzeba reinstalować ani gry ani moda;]. Kumple na TS-ie wysłali mnie na kanał klanowy i jakiś Niemiec wyjaśnił mi, że pewnie źle mi oblicza siłę mojego oddziału. Skoro mój oddział jest niby wielokrotnie silniejszy od przeciwników to nie ma ani łupów ani renomy. Wysłałem mu plik scripts.txt, on mi go poprawił i wszystko działa jak należy.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2530 dnia: Marca 13, 2012, 02:17:40 »
    Ale po walce i tak powinny być łupy i podział expa. Problem rozwiązany i o dziwo nie było trzeba reinstalować ani gry ani moda;]. Kumple na TS-ie wysłali mnie na kanał klanowy i jakiś Niemiec wyjaśnił mi, że pewnie źle mi oblicza siłę mojego oddziału. Skoro mój oddział jest niby wielokrotnie silniejszy od przeciwników to nie ma ani łupów ani renomy. Wysłałem mu plik scripts.txt, on mi go poprawił i wszystko działa jak należy.

A...To trza było tak od razu, że zachodzi to przy znacznej przewadze.
    No widzisz, jacy uczynni Ci Niemcy...a niektórzy nadal uważają, że to zakamuflowane snoby z nazistowską ciągotką :p

Kolega ma dwa ostrzeżenia i nadal pisze nie na temat...?
    Daj sobie na luz, ten temat i tak jest wystarczająco zaśmiecony...

Offline JestemGrzesiek

• Użytkownik
    • Fan M&B
    « Odpowiedź #2531 dnia: Marca 13, 2012, 02:22:31 »
    Nie radzę.Zmiany w pliku boot.ini odpowiadają za wykorzystywanie pamięci przez aplikacje.Tak więc musisz jeszcze wziąć pod uwagę działanie systemu(vista, 7 to jakieś 1GB?)

Jak już Ci się przypomniało, to istnieje taka paczuszka.
    Paczka Florislow 0.2 to przywrócenie kurzu, dymy, itp. z native
    Pozostałe, to zmniejszenie ilości występujących drzewek, trawek, krzewów.Teraz Kraina Calradii bardzie przypomina dzikie pola, niż krainę mlekiem i miodem płynącą...To nawet i bardziej do klimatu pasuje - Calradia: dzikie pola - Kraina wiecznej wojny :D
    Oprócz tego przywraca niebo z native - nie wiem jak wy, ale ja się tam w górę nie patrzę podczas walki....

Paczka Floris Normals, to paczka znormalizowanych tekstur, które obniżają wymagania gry, ale zbytniej różnicy wizualnej nie zauważyłem, za to Floris działa o wiele sprawniej.

Czyli co mi bardziej polecasz ..  wgrać floris low normal czy może oba? Czy jeszcze inne pomysły ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2532 dnia: Marca 13, 2012, 11:28:44 »
    Czyli co mi bardziej polecasz ..  wgrać floris low normal czy może oba? Czy jeszcze inne pomysły ?
    Ja mam zainstalowane obie.
    Mam lekkie zacięcia przy najcięższych walkach, ale to przez Zwiększenie o 70% wielkości map bitewnych i BS 250(walczących), poza tym działa świetnie.

Kilka dni temu postanowiłem rozpocząć nową grę, z nową postacią(jak wcześnie wypominałem, grałem na doświadczonej postaci od mojego początku z Florisem, czyli 2.3).
    Tym razem(jak i każdym innym)dołączyłem się do Swadii, jako żołdak(Hrabia Gainward - czy jakoś tak).
    Gra się ostro, pomimo że mam już poziom Barona w armii(całą kasę z łupów, żołdu inwestuję w ziemie :D), Swadia upada, Król traci poparcie, Królestwo ma tylko dwa zamki.Ostatnio udało odbyć się jeden dodatkowy, oraz Uxhal.
    Zdaje mi się, że przez kiepskie nastroje w Królestwie dojedzie do ostatecznego rozbioru - co później?Ciekaw jestem co się stanie ze mną jako żołnierzem w armii Lorda, który przejdzie na którąś stronę.Przejdę z nim?Zostanę wydalony z armii?Czy może zrobi mi się czerwony ekran od informacji o błędach w skrypcie ?:p
    Miał już ktoś takie coś?

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2533 dnia: Marca 13, 2012, 13:53:23 »
    Hejka, Mam problem z modem. Na początku wszystkie jednostki expiły normalnie. Awansowały szybko itp. gdy nagle jednostki z 5 levelu przestały... nie mogę ich awansować ani w żaden sposób zmusić do tego aby zdobyły trochę expa...

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2534 dnia: Marca 14, 2012, 15:39:41 »
    A łupy dostajesz? Przeczytaj ostatnie posty. Może masz ten sam problem co ja.