Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2490 dnia: Marca 09, 2012, 16:10:47 »
    Format zrobić to zawsze warto jak jakieś błędy na kompie się dzieją. Co do zmiany systemu to ok na 7 zwłaszcza 64 bitową się opłaca ale wracać do XP to już nie koniecznie (nie jest to zły system ale już starawy i przy dużej ilości  RAM'u już nie da rady obsłużyć). Win 7 kupiłem razem z nowym sprzętem i szczerze mówiąc opłacało się tak cztery stówki wydać :)
    Spoko, a wie ktoś jak zrobić własne drzewko rozwoju jednostek, i kazać wasalom mego królestwa ich używać?
    Niektórzy tu nie kochają krygorka, i nie odpowiadają na moje privy ;]
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2491 dnia: Marca 09, 2012, 16:26:36 »
    adamk23
    Komputer powinien jak najbardziej udźwignąć mod w wersji Extended. Jednak gra się nie cięła a było bardzo niestabilna. Dokładniej opisałem wyżej czym to się objawiało. Szczerze mówiąc to po prostu nie chce mi się bawić w te podrasowanie systemu żeby sprawdzić czy będzie działać czy nie. Na Gameplay'u gra mi się dobrze a chyba aż tak bardzo dużo nie tracę względem Expand'a. Czy jestem w błędzie? Szkoda tylko że tych itemów tak dużo nie ma...
    Na to co opisałeś wcześniej to właśnie punkt pierwszy powinien być pomocny ale skoro Gameplay działa Ci dobrze i jesteś z niego zadowolony  to i może nie ma co kombinować :) Co do różnic między wersjami to chyba poza okrojoną ilością przedmiotów i modami poprawiającymi grafikę nie ma ich aż tak wiele.

Spoko, a wie ktoś jak zrobić własne drzewko rozwoju jednostek, i kazać wasalom mego królestwa ich używać?
    Niektórzy tu nie kochają krygorka, i nie odpowiadają na moje privy ;]
    Nie wiem.
    Nie odpowiadali bo może ich nie było na forum albo nie doszły ;)

Editvv
    Mam na myśli panią Jadzie i ałtsajdera, a oni często wchodzą
    ałtsajder to ok często wchodzi ale pani Jadzi (zdrobnienie od Jadwiga) nie znam xD no chyba że o naszą Jagódkę Ci chodzi.
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2012, 19:30:24 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2492 dnia: Marca 09, 2012, 17:01:13 »

Nie wiem.
    Nie odpowiadali bo może ich nie było na forum albo nie doszły ;)
    Mam na myśli panią Jadzie i ałtsajdera, a oni często wchodzą
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2493 dnia: Marca 09, 2012, 21:44:24 »
    Mam problem, chodzi o tych debili z królestwa. Zostałem marszałkiem zwołuję wszystkich na wyprawę wojenną i oczywiście nikt z tych czubów się nie pojawił, w native przyleciało paru a tu ani jednego, żal na kołach z tej "inteligencji" botów dosłownie nordowie rozpadają się. DLaczego nikt nie raczy ruszyć dupy do mnie?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2494 dnia: Marca 09, 2012, 21:53:01 »
    Może musisz sobie u nich punkty nabić? XD Poszukaj sobie przyjaciół i zdobądź więcej renomy to pogadamy

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2495 dnia: Marca 09, 2012, 22:08:11 »
    Czy gdzieś jest FAQ dotyczące ustawień moda i opisy poszczególnych opcji? Od paru miechów staram się znaleźć różnicę międy ustawieniem Formations AI a Native w\Formations. I cały czas nei wiem. Pomożecie?
    MJ

Offline zenekos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2496 dnia: Marca 09, 2012, 23:00:23 »
    Witam ponownie,po obejrzeniu różnych "zagrajmy" z florisa,znowu się spytam :)
    Dlaczego bo zainstalowaniu wersji 2.4 i zaczęciu gry(wejście do mapy) crash'uje mi grę,a przy wersji 2.5 beta już nie ?
    Z tego co się orientuje wersja 2.4 jest lepsza pod wieloma względami,chyba że coś się zmieniło.
    Wiecie jak naprawić wywalanie/crashe ?

Offline Darson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2497 dnia: Marca 09, 2012, 23:21:14 »
    Mam renomę 709, a z królem na 30 , Jarl Irya 12 i jakoś nawet oni mają mnie gdzieś.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2498 dnia: Marca 10, 2012, 01:24:46 »
    A tak sobie wszedłem zobaczyć ten wątek i czytam pierwszy post informacyjno-prezentacyjny, a w nim:

Oprócz tego mod zawiera w sobie cztery wielkie mody jak: Prophesy of Pendor

no i myślę sobie, co też Jagoda piła przed napisaniem tego :P
    Z tego co ja się orientuję, to z PoPa jest w tym modzie tylko jeden koń :P

Dobrze byłoby to sprostować :]

Jestem ciekaw, jak długo ten zapis myli już userów :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2012, 01:29:20 wysłana przez HUtH »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2499 dnia: Marca 10, 2012, 01:59:07 »
    Cholera...poszedłem tylko na piwo, a tu takie rzeczy się dzieją....

Na początku!
    Ja to chyba powinienem się obrazić...Czy ktokolwiek czyta to co ja piszę?
    1.)Co macie do visty?Ja osobiście nie wiem, jakby mi floris chodził pod 7 czy na xp, ale jedyne co mogę napisać(co już wielokrotnie pisałem), to mod działa mi pod Vista sp.2 wyśmienicie.
    2.)Syrjan - mnie tez nie obchodzą kwitnące kwiatki na polu bitwy, czy inne, ponieważ najważniejsza jest rozgrywka, więc dlatego poświęciłem sporo czasu aby pozmieniać, poszukać i znaleźć wiele rzeczy umożliwiających zmniejszenie zapotrzebowania zasobów przez modyfikację - pisałem wiele razy o takich rzeczach, wyjaśniałem, pisałem poradniczki, ale jak ktoś nie zwraca na to uwagi, to już nie mój problem.Co do różnic to tez pisałem - wystarczy wejść na stronę Twórców i spojrzeć jaka jest różnica pomiędzy expanded, basic, a gameplay.
    3.)Krygor - nie wiem.Jakbym wiedział, to na pewno bym się tym podzielił - też mnie wnerwia jak lordowie ze swadii używają głupiej piechoty mając świetnych kawalerzystów
    A jeżeli masz na myśli zmianę jednostek(czyt. kultury) lorda, to zapomnij - coś takiego nie istnieje - a szkoda
    4.)Darson - z taką renomą rzucasz się na władzę?No wybacz, ale nie dziw się, że nikt Cię nie słucha.Ja założyłem Królestwo mając ponad 2000, tak więc każdy lordzik leci za mną za każdym piardem.Mam po 100 stosunku z każdym(żadnego nie przymusiłem, każdy sam się dołączył), każdy z nich posiada zamek oraz okoliczne ziemie, tak więc wszyscy są szczęśliwi, mają armie po ok. 250 i godzą się na wszystkie zebrania.mam 105 punktów prawa do rządzenia.Co zaś do bycia marszałkiem, to było o wiele prościej z tym, że trzeba pamiętać, że żaden lord nie ruszy swych czterech liter, kiedy nie ma wojsk.Daj im czas, zwołuj ich do miejsc oddalonych od wojny, rozdawaj wojska, atakuj z nimi buntowników.Kiedy będą mieli siły powyżej 100 oraz zobaczą, że nie pchasz ich na stratę, pójdą za Tobą, i będą zdobywać każde mury - ja w ten sposób odbiłem ziemie należące niegdyś do Swadii, oraz najechałem Rhodoków odbierając m połowę ziem.
    5.)Huth, w poprzednich wersjach było tego więcej :p

Ps.Jak coś pomieszałem to sorry...jestem trochę "zmęczony"

Pozdrawiam!

Offline blax123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2500 dnia: Marca 10, 2012, 08:30:21 »
    Dobra pisałem stronę wcześniej ale napisze tutaj zamiast edytować tamtego posta. Mianowicie kiedy zmienie wpis w boot.ini nawet kopiując i próbując 10 razy. To po włączeniu systemu. Albo komputer się wyłącza wtedy kiedy ma wyskoczyć okienko wybierania użytkownika albo chodzi tak ślamazarnie (naprzykład: Jak otworze okienko to ono zamiast się pojawić to powoli zarysowuje się od dołu do góry, jak oglądam filmik na youtube to zamiast filmiku widzę pokaz slajdów.) Nie wiem czy to wina sytemu (Win XP 32 bity) czy też mojej specyfikacji sprzętowej (niestety znam tylko procek i grafikę) AMD Phenom(tm) II X3 720, 2.86 Ghz, 4 giga ramu (nie wiem jakiego), Radeon HD 4870.

Mógłby mi ktoś pomóc z problemem opisanym stronę wcześniej? Ponieważ sposoby wymienione Przez Ałtsajdera nic nie dają jak zresztą opisałęm wyżej. Z góry dzięki za pomoc.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2501 dnia: Marca 10, 2012, 10:39:26 »
    Ostatnio ściągnąłem i pograłem (problemów nie miałem). I mam pytanie, czy nie uważacie kawalerii swadi za przepakowaną?
    W M&B rhodokowie byli nieźli na szarże konnicy. W WB byli jeszcze lepsi, za co nie lubiłem z nimi walczyć, a tu są totalnymi ciotami, jeszcze ze sarrniatami sobie radzą ale gdy rycerze swadii zaatakują to po ptakach rhodokowie są totalnymi cipami nie mają żadnych szans, na każdego konnego przypada około 10 rhodoków. Czy dzieje się tak w innych frakcjach? Szarża niszczy wszystko na swej drodze? Czy to rhodokowie zostali znerfieni.

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2502 dnia: Marca 10, 2012, 10:59:00 »
    (...)
    2.)Syrjan - mnie tez nie obchodzą kwitnące kwiatki na polu bitwy, czy inne, ponieważ najważniejsza jest rozgrywka, więc dlatego poświęciłem sporo czasu aby pozmieniać, poszukać i znaleźć wiele rzeczy umożliwiających zmniejszenie zapotrzebowania zasobów przez modyfikację - pisałem wiele razy o takich rzeczach, wyjaśniałem, pisałem poradniczki, ale jak ktoś nie zwraca na to uwagi, to już nie mój problem.Co do różnic to tez pisałem - wystarczy wejść na stronę Twórców i spojrzeć jaka jest różnica pomiędzy expanded, basic, a gameplay.
    (...)

Z całym szacunkiem ale nie porównuj mnie do grona ludzi którzy nic nie zrobią by najpierw samemu spróbować rozwiązać problem tylko od razu walą z pytaniem.:) Jam człowiek ogarnięty i post wyżej wyraźnie napisałem że widziałem te metody na poprawę ale nie chce mi się w to bawić bo na Gameplay'u gra mi się dobrze. Nigdzie również nie prosiłem o pomoc w rozwiązaniu problemów z Extended. Ot i cała historia. A co do strony twórców z dokładnym porównaniem obu wersji moda to ja chyba jestem ślepy ale nigdzie nie mogę tego znaleźć.

Pozdrawiam.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sku*wiele umierali za swoją."

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2503 dnia: Marca 10, 2012, 11:47:24 »
    Witam ponownie,po obejrzeniu różnych "zagrajmy" z florisa,znowu się spytam :)
    Dlaczego bo zainstalowaniu wersji 2.4 i zaczęciu gry(wejście do mapy) crash'uje mi grę,a przy wersji 2.5 beta już nie ?
    Z tego co się orientuje wersja 2.4 jest lepsza pod wieloma względami,chyba że coś się zmieniło.
    Wiecie jak naprawić wywalanie/crashe ?
    Lepsza jest wersja 2.5 a na problemy jest FAQ i jeśli to co tam jest nic nie da no to już nic nie poradzimy.

Cholera...poszedłem tylko na piwo, a tu takie rzeczy się dzieją....

Na początku!
    Ja to chyba powinienem się obrazić...Czy ktokolwiek czyta to co ja piszę?
    1.)Co macie do visty?Ja osobiście nie wiem, jakby mi floris chodził pod 7 czy na xp, ale jedyne co mogę napisać(co już wielokrotnie pisałem), to mod działa mi pod Vista sp.2 wyśmienicie....
    Ja tam nic do Visty nie mam tyle że jej nie lubię :) Zaczynałem od 95 i jakoś Vista najmniej mi przypadła do gustu.

@blax123 jeśli dzieją się takie rzeczy a zrobiłeś wszystko dobrze no to musisz wrócić do poprzednich ustawień. Te sposoby mają pomóc ale nie dajemy gwarancji że u każdego zadziałają. Spróbuj może samej zmiany pamięci wirtualnej, oczyszczanie dysku, defragmentacja itp.

Ostatnio ściągnąłem i pograłem (problemów nie miałem). I mam pytanie, czy nie uważacie kawalerii swadi za przepakowaną?
    W M&B rhodokowie byli nieźli na szarże konnicy. W WB byli jeszcze lepsi, za co nie lubiłem z nimi walczyć, a tu są totalnymi ciotami, jeszcze ze sarrniatami sobie radzą ale gdy rycerze swadii zaatakują to po ptakach rhodokowie są totalnymi cipami nie mają żadnych szans, na każdego konnego przypada około 10 rhodoków. Czy dzieje się tak w innych frakcjach? Szarża niszczy wszystko na swej drodze? Czy to rhodokowie zostali znerfieni.
    E tam, jak wyszkolisz sporo rhodockich kuszników i będziesz walczył w lasach i górach to zobaczysz gdzie jest miejsce jazdy :) Fakt nie ma nic lepszego od szarży ale lordowie nie potrafią jej wykorzystać a i zazwyczaj nie mają zbyt dużej ilości jazdy. Po prostu każda frakcja ma swoje dobre i złe strony. Rhodokowie nie są stworzeni do walki na otwartym polu ale i tam mogą sobie poradzić. Ustawiałem 30-40 kuszników w pierwszej linii i szarżująca kawaleria wracała na piechotę lub leżała w połowie drogi :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Darson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2504 dnia: Marca 10, 2012, 11:59:20 »
    Ja nie rzucam się na władzę, tylko 2 razy dostałem marszałka nawet nie wiedząc, że są wybory, ja jestem wasalm nordów, to dlaczego np. Irya ma renomą podobną to mojej i jak zwoła zebranie to wszyscy lecą do niego wtf!?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง