Cholera...poszedłem tylko na piwo, a tu takie rzeczy się dzieją....
Na początku!
Ja to chyba powinienem się obrazić...Czy ktokolwiek czyta to co ja piszę?
1.)Co macie do visty?Ja osobiście nie wiem, jakby mi floris chodził pod 7 czy na xp, ale jedyne co mogę napisać(co już wielokrotnie pisałem), to mod działa mi pod Vista sp.2 wyśmienicie.
2.)Syrjan - mnie tez nie obchodzą kwitnące kwiatki na polu bitwy, czy inne, ponieważ najważniejsza jest rozgrywka, więc dlatego poświęciłem sporo czasu aby pozmieniać, poszukać i znaleźć wiele rzeczy umożliwiających zmniejszenie zapotrzebowania zasobów przez modyfikację - pisałem wiele razy o takich rzeczach, wyjaśniałem, pisałem poradniczki, ale jak ktoś nie zwraca na to uwagi, to już nie mój problem.Co do różnic to tez pisałem - wystarczy wejść na stronę Twórców i spojrzeć jaka jest różnica pomiędzy expanded, basic, a gameplay.
3.)Krygor - nie wiem.Jakbym wiedział, to na pewno bym się tym podzielił - też mnie wnerwia jak lordowie ze swadii używają głupiej piechoty mając świetnych kawalerzystów
A jeżeli masz na myśli zmianę jednostek(czyt. kultury) lorda, to zapomnij - coś takiego nie istnieje - a szkoda
4.)Darson - z taką renomą rzucasz się na władzę?No wybacz, ale nie dziw się, że nikt Cię nie słucha.Ja założyłem Królestwo mając ponad 2000, tak więc każdy lordzik leci za mną za każdym piardem.Mam po 100 stosunku z każdym(żadnego nie przymusiłem, każdy sam się dołączył), każdy z nich posiada zamek oraz okoliczne ziemie, tak więc wszyscy są szczęśliwi, mają armie po ok. 250 i godzą się na wszystkie zebrania.mam 105 punktów prawa do rządzenia.Co zaś do bycia marszałkiem, to było o wiele prościej z tym, że trzeba pamiętać, że żaden lord nie ruszy swych czterech liter, kiedy nie ma wojsk.Daj im czas, zwołuj ich do miejsc oddalonych od wojny, rozdawaj wojska, atakuj z nimi buntowników.Kiedy będą mieli siły powyżej 100 oraz zobaczą, że nie pchasz ich na stratę, pójdą za Tobą, i będą zdobywać każde mury - ja w ten sposób odbiłem ziemie należące niegdyś do Swadii, oraz najechałem Rhodoków odbierając m połowę ziem.
5.)Huth, w poprzednich wersjach było tego więcej :p
Ps.Jak coś pomieszałem to sorry...jestem trochę "zmęczony"
Pozdrawiam!