Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2475 dnia: Marca 07, 2012, 17:59:57 »
    Przy 20-30 gra jak M&B jest grywalna. Na starym kompie przeszedłem CoD'a 2 z 10 fpsami :D Tylko Floris ma swoje humorki... raz mam 20-30 i nie przycina, a raz ścina mi jakbym miał 5, mimo że fraps i M&B mówią co innego. Dziwne to trochę ;/

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2476 dnia: Marca 08, 2012, 07:30:06 »
    SPoko awansowałem 1 jednostkę na Herszta Łowców NIewolników(ten na słoniu), tylko że ten słoń nawet nie tratuje przeciwnika, a kolo co go prowadzi bardzo słaby walczy, lipa, strasznie nie dopracowana ta jednostka, jakie jeszcze są takie dość ciekawe jednostki?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2477 dnia: Marca 08, 2012, 12:09:01 »
    SPoko awansowałem 1 jednostkę na Herszta Łowców NIewolników(ten na słoniu), tylko że ten słoń nawet nie tratuje przeciwnika, a kolo co go prowadzi bardzo słaby walczy, lipa, strasznie nie dopracowana ta jednostka, jakie jeszcze są takie dość ciekawe jednostki?
    Tratować to tratuje w końcu szarżę ma na 400 tyle że jest dość wolny i raczej tylko na płaskim terenie się sprawdza. Nawet jeśli by uznać jego właściwości bojowe za marne to i tak opłaca się ich paru mieć bo zwiększają umiejętność zarządzania więźniami.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2478 dnia: Marca 08, 2012, 17:07:21 »
    Mam problem ze spolszczeniem otóż mam wszystko dobrze wersje gry1.143 i moda 2.5 expanded ale gdy chce wybrać w launcherze na polski to go tam prostu nie ma.
    Z góry thx
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2479 dnia: Marca 08, 2012, 22:30:13 »
    Mam problem ze spolszczeniem otóż mam wszystko dobrze wersje gry1.143 i moda 2.5 expanded ale gdy chce wybrać w launcherze na polski to go tam prostu nie ma.
    Z góry thx
    Najwidoczniej nie masz w grze opcji języka polskiego.
    Najpierw zainstaluj  to KLIK

Powinno być dobrze!

Offline blax123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2480 dnia: Marca 09, 2012, 10:48:22 »
    Dobra. Mianowicie mam problem taki że, gram sobie gram i nagle zwiecha.... wygląda to tak jakby pokazywały się dwie ostatnie klatki na przemian. Jeżeli był już taki problem opisywany to przepraszam ale nie jestem z tematem na bierzaco a w faq nic o tym nie było.

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2481 dnia: Marca 09, 2012, 11:22:47 »
    Gram i polecam ten mod. Mialem problemy po zainstalowaniu wersji Extended (miedzy innymi tez wymieniony przez Ciebie blax123) jednak po zmianie na wersje Gameplay wszystko dziala pieknie bez zadnych problemow. Mam pytanie dotyczace wlascicieli ziemskich. Kupilem kilka akrow ziemi w Shariz (jestem lennikiem Sultanatu). Czy ziemia bedzie generowac dochod przez caly czas? Tzn zbiore po tygodniu pieniadze, a za tydzien wroce i znow bede mogl zebrac? Na jakiej zasadzie dziala ten system ziem pod uprawe bo szczerze mowiac zupelnie tego nie rozumiem.

Ps: Czy jest mozliwosc doinstalowania dodatkowych przedmiotow z wersji Extended na wersje Gameplay?

Wybaczcie brak polskich znakow.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sku*wiele umierali za swoją."

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2482 dnia: Marca 09, 2012, 12:32:05 »
    Gram i polecam ten mod. Mialem problemy po zainstalowaniu wersji Extended (miedzy innymi tez wymieniony przez Ciebie blax123) jednak po zmianie na wersje Gameplay wszystko dziala pieknie bez zadnych problemow. Mam pytanie dotyczace wlascicieli ziemskich. Kupilem kilka akrow ziemi w Shariz (jestem lennikiem Sultanatu). Czy ziemia bedzie generowac dochod przez caly czas? Tzn zbiore po tygodniu pieniadze, a za tydzien wroce i znow bede mogl zebrac? Na jakiej zasadzie dziala ten system ziem pod uprawe bo szczerze mowiac zupelnie tego nie rozumiem.

Ps: Czy jest mozliwosc doinstalowania dodatkowych przedmiotow z wersji Extended na wersje Gameplay?

Wybaczcie brak polskich znakow.
    1.)Znając życie, to wszystkie tego typu problem są związane w brakiem pamięci.Piki stronicowania, zmiany w boot.ini, itp., mają na celu zwiększenie wydajności, ale nie gwarantują działania.
    2.)Tak.Inwestycje w ziemie przynoszą dochody co dwa tygodnie, ale tylko do miast, które tych ziem potrzebują.Dobrą inwestycją jest wykup ziem wokół miast przechodzących z rąk do rąk.To trochę niedorzeczne, ale tak jest.
    Ciągłe oblężenia, przejmowanie, znoszone karawany, zabijani wieśniacy, plądrowane okoliczne wsie, obniżają zasobność miast, co pozytywnie odbija się na zapotrzebowaniu żywność.
    W tym momencie wkraczamy my, właściciele okolicznych ziem uprawnych, na które jest ogromne zapotrzebowanie.
    Tak więc.Miasta dobrze prosperujące nie mają zapotrzebowania na ziemie, co odbija się na naszych zarobkach.
    Ilość użytkowanych ziem jest podana przy rozliczeniu.Powiedzmy:
    Jesteś właścicielem 250 akrów, miasto wykorzystuje 198 - za to masz płacone
    Zastanawiasz się skąd mam 250 akrów?Jak już wcześniej wspomniałem, miasta dręczone przez wojnę mają ogromne zapotrzebowania, tak więc opłaca się inwestować w przygotowanie nieuprawianej ziemi.Jest drogo, ale po kilku tygodniach wszystko Ci się zwróci.
    W oknie rozliczeń w rubryce saldo masz podaną kwotę, którą udało CI się uzbierać z czynszu.Ja tocząc wojnę nie odwiedzałem Shariz przez kilka tygodni.Taki pech, że o miasto biły się trzy frakcje Swadia, Sarranidzi i Rhodocy.Po dwóch miesiącach miałem tam prawie 100 000.
    To samo tyczy się Halmar, Uxhal, Dhirim - ciągła wojna i ogromna kasa.

3.)teorytycznie tak, ale jak w praktyce?
    Jeżeli przedmioty w Basic mają te same kody co w Expanded, to da radę coś zrobić.Jeżeli nie, to byłyby problemy, ponieważ ekwipunek jednostek nie jest ustawiany na podstawie nazw przedmiotów, tylko za pomocą kodów.Musiałbyś modyfikować plik troops, co wymagałoby rozpoczęcia rozgrywki.
    Szczerze mówiąc(pisząc), prościej jest obniżyć wymagania Expanded niż rozszerzyć Basic o przedmioty.

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2483 dnia: Marca 09, 2012, 13:12:15 »
    ałtsajder Wielkie dzieki za rzeczowa odpowiedz. Co do problemow z wydajnoscia to nie jestem pewny, ale wydaje mi sie ze problemy wywolywaly dodatki graficzne zalaczone w Extended. A ze mi na graficznych wodotryskach nie zalezy przerzucilem sie na Gameplay ktory dziala bardzo stabilnie. Extended co chwile sie wieszal, wyrzucalo mnie do puplitu lub po prostu gra freez'owala (wystepowal w/w efekt powtarzania sie dwoch ostatnich klatek). Czy oprocz ulepszen graficznych i dodatkowych itemow jeszcze cos mnie ominelo?

Gdyby ktos pytal to podaje specyfikacje blaszaka: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, GeForce GTS 512MB, 2.5GB RAM
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sku*wiele umierali za swoją."

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2484 dnia: Marca 09, 2012, 13:59:29 »
    Mówię to po raz ostatni do tych którym gra się zwiesza. VISTA TO GÓWNO, ZRÓBCIE FORMATA, A NA KONIEC: GRA JEST BARDZIEJ PRZEZNACZONA NA 64-BITOWY SYSTEM,
    JEŚLI MOŻNA, BĘDE SZCZĘŚLIWY JEŚLI DACIE TO DO FAQ ALBO NA OKŁADKĘ!!!!!!!!!!!!!
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2485 dnia: Marca 09, 2012, 14:53:50 »
    Mówię to po raz ostatni do tych którym gra się zwiesza. VISTA TO GÓWNO, ZRÓBCIE FORMATA, A NA KONIEC: GRA JEST BARDZIEJ PRZEZNACZONA NA 64-BITOWY SYSTEM,

Kolego z całym szacunkiem ale nie pisz bzdur. Jedynie co do Twojej opinii na temat Visty mogę się zgodzić. A z tym że gra jest przeznaczona pod 64bity to dobry żarcik.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2486 dnia: Marca 09, 2012, 15:22:17 »
    No nie przesadzajmy grałem w końcu i na 32 bitowym XP. Tak więc wybacz bo nie mogę Cię uszczęśliwić dodając to do FAQ :)

Kolego z całym szacunkiem ale nie pisz bzdur. Jedynie co do Twojej opinii na temat Visty mogę się zgodzić. A z tym że gra jest przeznaczona pod 64bity to dobry żarcik.
    Co do Visty to i ja się zgodzę :) A co do problemów z Expanded. Jeśli gra się tylko tnie (mała ilość fps'ów, to tak zwane "klatkowanie") to w FAQ jest wszystko napisane w pierwszym punkcie. Po prostu jest to związane z za małą ilością pamięci (to co pisał ałtsajder trochę wyżej). Syrjan twój sprzęt teoretycznie po zastosowaniu się do FAQ powinien uciągnąć Expanded (wersja 2.4 działała mi na dużo słabszym sprzęcie). Jak to mówią : "jak się chce to i na samej feldze można daleko dojechać" xD
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2487 dnia: Marca 09, 2012, 15:50:40 »

No dobra może trochę odpaliłem ale warto zmienić viste na 7 lub XP i formata zrobić

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2488 dnia: Marca 09, 2012, 15:56:00 »
    No dobra może trochę odpaliłem ale warto zmienić viste na 7 lub XP i formata zrobić
    Format zrobić to zawsze warto jak jakieś błędy na kompie się dzieją. Co do zmiany systemu to ok na 7 zwłaszcza 64 bitową się opłaca ale wracać do XP to już nie koniecznie (nie jest to zły system ale już starawy i przy dużej ilości  RAM'u już nie da rady obsłużyć). Win 7 kupiłem razem z nowym sprzętem i szczerze mówiąc opłacało się tak cztery stówki wydać :)

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2489 dnia: Marca 09, 2012, 16:08:09 »
    adamk23
    Komputer powinien jak najbardziej udźwignąć mod w wersji Extended. Jednak gra się nie cięła a było bardzo niestabilna. Dokładniej opisałem wyżej czym to się objawiało. Szczerze mówiąc to po prostu nie chce mi się bawić w te podrasowanie systemu żeby sprawdzić czy będzie działać czy nie. Na Gameplay'u gra mi się dobrze a chyba aż tak bardzo dużo nie tracę względem Expand'a. Czy jestem w błędzie? Szkoda tylko że tych itemów tak dużo nie ma...