Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2460 dnia: Marca 04, 2012, 16:34:25 »
    moze zmniejsz ustawienia graficzna na niższe...i wyłącz muzyke w tym okienku jak uruchamiasz warbanda :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2461 dnia: Marca 04, 2012, 16:59:08 »
    Reinstaluj DX ale spróbuj grać na starszych wersjach.
    Nie wiem....albo mi się zdaje, albo te gry(i nie tylko) działają coraz gorzej.Co patch, dodatek do sterowników, bibliotek to chodzi coraz gorzej...MOże to taki trik, aby kupować coraz to nowszy sprzęt....W dzisiejszym świecie to wszystko możliwe...

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2462 dnia: Marca 04, 2012, 19:09:23 »
    W win 7 to już jest DX 11 w standardzie.

...Nie wiem....albo mi się zdaje, albo te gry(i nie tylko) działają coraz gorzej.Co patch, dodatek do sterowników, bibliotek to chodzi coraz gorzej...MOże to taki trik, aby kupować coraz to nowszy sprzęt....W dzisiejszym świecie to wszystko możliwe...
    Nie tylko Tobie się tak zdaje. Na starych sterach od karty graficznej Saint row 3 chodził mi płynniej. Nie jest to może wielka różnica bo ledwie ją można wyłapać ale jednak coś w tym jest (chyba że tylko się mi zdaje xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline JeremyWiśniowiecki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2463 dnia: Marca 04, 2012, 19:24:10 »
    a powiem wam że mam cos takiego iż przy konfiguracji tego warbranda moge grac albo na DX 7 albo 9 mimo iż mam Win 7 , więc grac na 9 czy 7?

A co poradzić na błąd microsoft visual C++ error?
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2012, 20:42:31 wysłana przez JeremyWiśniowiecki »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2464 dnia: Marca 04, 2012, 22:00:39 »
    a powiem wam że mam cos takiego iż przy konfiguracji tego warbranda moge grac albo na DX 7 albo 9 mimo iż mam Win 7 , więc grac na 9 czy 7?...
    Oczywiście lepiej grać na dx9 aczkolwiek nieraz na dx7 znika większość błędów (co prawda część tekstur będzie niewczytana i dziwnie to wygląda)

...A co poradzić na błąd microsoft visual C++ error?

Na to powinna pomóc instalacja najnowszych bibliotek visual C++ (mi system sam aktualizował) no i pierwszy punkt z FAQ tj. wpis w boot.ini (32 bitowe systemy) no i zmiana pamięci wirtualnej.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2465 dnia: Marca 05, 2012, 15:37:09 »
    Ja nie wiem jak wy ale ja zauważyłem, że gra mi sie zwiesiła dopiero wtedy kiedy włączyłem system cząsteczek. Kiedy ta opcja jest wyłączona wszystko mi śmiga, więc może spróbujcie wyłączyć tę opcję, i wtedy będzie działać.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2466 dnia: Marca 05, 2012, 15:46:51 »
    Ja nie wiem jak wy ale ja zauważyłem, że gra mi sie zwiesiła dopiero wtedy kiedy włączyłem system cząsteczek. Kiedy ta opcja jest wyłączona wszystko mi śmiga, więc może spróbujcie wyłączyć tę opcję, i wtedy będzie działać.
    ałtsajder przerobił plik "particyle_system" właśnie po to aby przywrócić kurz z native, ale ja i tak ma wyłączoną tą opcję i gra mi działa dobrze.

Edit.UWAGA pojawił się pewien dodatek do wszystkich wersji Florisa. Z tego co wyczytałem to podmienia tekstury niektórych zbroi (kolczugi) ma on zapewnić większą stabilność i płynność rozgrywki http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,219241.0.html
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2012, 20:49:00 wysłana przez adamk23 »

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2467 dnia: Marca 06, 2012, 22:27:54 »
    A wy zamiast sie obijać poradzcie mi :)

Lepsza jest 7 czy xp? Na czym będzie mi mniej ciąć :) a szybkosć działania gry zależy troche od zapchania dysku na którym zainstalowana jest gra ? :)

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2468 dnia: Marca 06, 2012, 22:30:43 »
    Ja gram na 7, wcześniej na XP mi craszowała gra. Na 7 po zwiększeniu pliki stronnicowania wszystko ładnie chodzi, full, 1000 chłopa itd. i nie wywala.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2469 dnia: Marca 07, 2012, 09:48:43 »

Witam.
    Sorki, że dopiero teraz, ale byłam naprawdę zalatana. Pliki upadtowane w pierwszym poście tego wątku.

Ja gram na 7, wcześniej na XP mi craszowała gra. Na 7 po zwiększeniu pliki stronnicowania wszystko ładnie chodzi, full, 1000 chłopa itd. i nie wywala.

WOW...to musisz chyba mieć jakiś komp z NASA ;) że chodzi Ci przy 1000 chłopa  :) Nie znam kompa ani jego "bebechów", który by to udźwignął.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2470 dnia: Marca 07, 2012, 10:07:10 »
    Powstał mały mini mod, który normalizuje mapę co jednocześnie likwiduje lagi podczas bitew - czyli coś co planowałem zrobić.
    LINK

Instalacja w/w linku.
    Odpowiednie pliki kopiujemy do folderu ...modules/FlorisMP2.5/textures

Działa z każdą wersją!

PS.Nie wiem, jak to wygląda, nie sprawdzałem!

Edit!
    TU wrzuciłem paczkę znajomemu na chomika, bo z tamtych serwerów idzie jak krew z nosa.Jak ktoś chciałby skorzystać, to droga wolna!
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2012, 11:46:11 wysłana przez ałtsajder »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2471 dnia: Marca 07, 2012, 12:22:49 »
    A wy zamiast sie obijać poradzcie mi :)

Lepsza jest 7 czy xp? Na czym będzie mi mniej ciąć :) a szybkosć działania gry zależy troche od zapchania dysku na którym zainstalowana jest gra ? :)
    Też polecam 7.

Powstał mały mini mod, który normalizuje mapę co jednocześnie likwiduje lagi podczas bitew - czyli coś co planowałem zrobić.
    Działa całkiem dobrze. Zawsze te kilka fps'ów jest więcej i gra działa płynniej.
    Już przedwczoraj wrzuciłem ten link do FAQ.

PS. Aktualizowałem też linki do spolszczenia :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2472 dnia: Marca 07, 2012, 12:36:58 »
    A no widzisz....Napisałem tu bo nie czytam co dzień FAQ :p

Od razu, bez sprawdzania mogę polecić ta paczkę osobą, które mają problemy ze wczytywaniem tekstur, czyli tak zwane EDX -1, czy postFX(jakoś tak).
    Miałem to samo, ale problem był pory zbyt dużym obciążeniu, PC.Prawdopodobnie, jak PC nie miał już w co i jak załadować teksturę, to ją olewał z takim to właśnie błędem.Każde zmniejszenie jakości tekstur, szukanie alternatyw, zwiększanie wydajności pomoże na tego typu problemy.
    Pozdrawiam!

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2473 dnia: Marca 07, 2012, 13:19:57 »
    WOW...to musisz chyba mieć jakiś komp z NASA ;) że chodzi Ci przy 1000 chłopa  :) Nie znam kompa ani jego "bebechów", który by to udźwignął.

Nie? Podawałem jego konfigurację, GTX 570, Intel Core i5 2500 k, 4 GB RAM (!). I obowiązkowo porządek na kompie, regularne defragmentacje oraz CCleaner. Jedynie może mi spadać do 20-30 fpsów, ale nie wywala. Może gdybym dokupił RAM to by więcej fpsów było.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2474 dnia: Marca 07, 2012, 17:41:54 »
    No wiesz, wywalać nie będzie wywalało, ale czy gra jest w tedy grywalna? Rozchodzi mi się o to, czy biorąc udział w zdobywaniu zamku, gdzie mam 1000 wojaków na polu bitwy, gra może i raczej będzie przycinała niesamowicie. No cóż, ale czasy się zmieniają, technologia idzie do przodu, mamy coraz to lepsze karty i, procki i ram.