Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2340 dnia: Lutego 21, 2012, 19:36:35 »
    a muzykę wyłączyliście? To pomaga na każdej wersji modu
    Lub przywrócenie dźwięku do tych z Native.

Ale tak poza tym!
    Dla posiadaczy kart nVidia.Są nowe sterowniki oznaczone numerkiem 295.73
    Podobno ładnie przyśpieszają karty.

Offline Castyn1906

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2341 dnia: Lutego 21, 2012, 20:36:27 »
    To się zdziwiłem, zrezygnowany postanowiłem spróbować ostatni raz, lecz sięgnąłem po wersje 2.4. Wszystko zainstalowałem i... działa! Przyznam, po tygodniu prób, reinstalacjach liczonych dziesiątkami, ucieszyłem się jak mały chłopiec ;]

Jednak mam nadal mały problem, otóż ścinki gry, czasem gdy np. wchodzę do wioski, zaczyna się bitwa, gra się zacina, pomaga tylko reset komputera. Macie jakieś porady na to? Jakiś patch poprawiający optymalizacje? Bardzo bym prosił o pomoc.

BTW: Dziękuję wszystkim piszącym wcześniejsze porady które co prawda nie rozwiązały mojego problemu (gra w wersji 2.5 dalej nie działa) ale zauważyłem że na tym forum można zawsze prosić o pomoc i zostanie ona udzielona, dziękuję ;]

EDIT: Właśnie sobie jeszcze przypomniałem że miałem zadać jeszcze jedno pytanie, otóż, czy granie w oknie sprawia jakąś różnicę do działania gry? tnz, czy przez to są większe szanse wystąpienia zacinek itp? Lubie grać w oknie, jest to bardziej poręczne, proszę o odpowiedź.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2342 dnia: Lutego 21, 2012, 23:20:56 »
    A wiecie dlaczego konni łucznicy gdy nakazuję im atakować to niektórzy wyciągają miecze zamiast z łuków napierniczać...
    Nawet zaznaczyłem żeby niby unikali kontaktu z wrogiem ale to nic nie daje, szarżują na pałę w sam środek wroga aa co tam najwyżej zginiemy ;)
    Zamiast elegancko i z gracją po bokach strzelać ale to boty głuupie :D
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2343 dnia: Lutego 22, 2012, 01:02:54 »
    A wiecie dlaczego konni łucznicy gdy nakazuję im atakować to niektórzy wyciągają miecze zamiast z łuków napierniczać...
    Nawet zaznaczyłem żeby niby unikali kontaktu z wrogiem ale to nic nie daje, szarżują na pałę w sam środek wroga aa co tam najwyżej zginiemy ;)
    Zamiast elegancko i z gracją po bokach strzelać ale to boty głuupie :D

No wiesz...Ostatnio dowiedziałem się, że ekwipunek jest losowy.To, że twój żołnierz ma lance, miecz, łuk i strzały, nie znaczy, że będzie tym walczył.Twórcy moda postanowili troszkę to wymusić i dodali rozkazy używania broni.
    Tak więc, zanim dasz rozkaz unikania kontaktu z wrogiem daj rozkaz używania broni dystansowych.Ja tak ostatnio zrobiłem i aż miło było patrzeć jak moi konni łucznicy, kusznicy, bohaterowi jeżdżą w kółko i napieprzają wrogów z łuku.Ja zaś z lansjerami i innymi stałem w linii i przypatrywałem się temu zjawisku. Kiedy wróg zaczął się przegrupowywać i tym samym zniósł formacje, uderzyłem wszystkimi w plecy.Ładny widok...szczególnie, że z minimalnymi stratami...

Offline Castyn1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2344 dnia: Lutego 22, 2012, 11:03:02 »
    Przepraszam że poganiam, ale czy ktoś może odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie? Byłbym wdzięczny.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #2345 dnia: Lutego 22, 2012, 11:37:29 »
    Mam taki problem: Przy wczytywaniu zapisów często gra mi crashuje, więc zmodyfikowałem plik stronnicowania (chyba tak to się nazywao) wedle instrukcji, to pomogło, ale gra zaczęła dużo wolniej działać, a bitwy 50+ zaczęły być niegrywalne. Z dwojga zlego wolę crashe, ale nie da sie tego jakoś naprawić?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2346 dnia: Lutego 22, 2012, 12:00:58 »
    Przepraszam że poganiam, ale czy ktoś może odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie? Byłbym wdzięczny.
    Nie jestem pewien ale samo granie w oknie raczej wielkiego wpływu nie ma, ale programy działające w tle to już z pewnością tak. takie np. gg, skype czy antywirusy i itp.

Mam taki problem: Przy wczytywaniu zapisów często gra mi crashuje, więc zmodyfikowałem plik stronnicowania (chyba tak to się nazywao) wedle instrukcji, to pomogło, ale gra zaczęła dużo wolniej działać, a bitwy 50+ zaczęły być niegrywalne. Z dwojga zlego wolę crashe, ale nie da sie tego jakoś naprawić?
    To trochę dziwne.
    A pamięć wirtualną też zwiększyłeś ? Może też jest mało miejsca na dysku.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2347 dnia: Lutego 23, 2012, 07:23:03 »
    No jutro tak spróbuję jak piszesz.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2348 dnia: Lutego 23, 2012, 22:51:07 »

Cytat: Hrabia Darkula  Wczoraj o 10:37:29

Cytat: adamk23
    To trochę dziwne.
    A pamięć wirtualną też zwiększyłeś ? Może też jest mało miejsca na dysku.

Dokładnie. Rozszerzona wersja Florisa wymaga dobrych osiągów sprzętowych, jak zresztą zostało to już wspomniane w pierwszym poście tego wątku. Dlatego dostępne są inne wersje, które z pewnością będą lepiej działały.

Offline polakpotrafi7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2349 dnia: Lutego 24, 2012, 01:50:16 »
    Było już takie pytanie ale nikt nie pomógł . Mam problem z tym modem . Włączam grę , tworze postać i już miałem mieć pierwsza walkę i nagle to :

error loading postFX shaders:
    Make sure you have the latest Direct X runtime Library installed
    Return Code: -2147024770

Wiem że do tego moda trzeba mieć dobrego kompa ale nigdy nie miałem z grami problemu . Mam też zaktualizowanego Direct X 11 .

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2350 dnia: Lutego 24, 2012, 03:26:34 »
    Było już takie pytanie ale nikt nie pomógł . Mam problem z tym modem . Włączam grę , tworze postać i już miałem mieć pierwsza walkę i nagle to :

error loading postFX shaders:
    Make sure you have the latest Direct X runtime Library installed
    Return Code: -2147024770

Wiem że do tego moda trzeba mieć dobrego kompa ale nigdy nie miałem z grami problemu . Mam też zaktualizowanego Direct X 11 .

Też to miałem i przez to przeszedłem....
    1.)Odinstaluj DirectX
    2.)odinstaluj MS Visual C++
    3.)Reinstaluj Kartę graficzną stosując Driver cleanera
    Następnie, zainstaluj DX potem MS Visual C++

Po tym zabiegu zrób oczyszczanie dysku oraz defragmentacje systemowej.

Mi przestało to wyskakiwać, ale po pewnym czasie powrót.Stworzyłem więc pliczek z particle_systems z przywróceniem kurzu z native.Miałem spokój.Ostatnio zaś chcąc dźwignąć większego BS'a stworzyłem paczuszkę na zmniejszenie wymagań przez modyfikację...Jest ogólnie dostępna...

Pozdrawiam!

Offline dominowars

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2351 dnia: Lutego 23, 2012, 22:36:40 »
    witam mam taki problem za wersją expanded po stworzeniu postaci gdy już wybieram miasto itd i już mam na pokonać tego bandytę wtedy mi wyskakuje błąd
    Runtime error
    Program... steam/steampps/common/mountbladewarband/mb_warband.exe
    This application has requsted the Runtime to terminate it in an unusual way.
    A i jeszcze w nagłówku pisało takie coś
    Microsoft Visual C++ Runtime Library
    sory za błędy ale z angielskiego trochę nie za bardzo

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2352 dnia: Lutego 24, 2012, 00:18:31 »
    witam mam taki problem za wersją expanded po stworzeniu postaci gdy już wybieram miasto itd i już mam na pokonać tego bandytę wtedy mi wyskakuje błąd
    Runtime error
    Program... steam/steampps/common/mountbladewarband/mb_warband.exe
    This application has requsted the Runtime to terminate it in an unusual way.
    A i jeszcze w nagłówku pisało takie coś
    Microsoft Visual C++ Runtime Library
    sory za błędy ale z angielskiego trochę nie za bardzo

AAAAAAAAAAAAGRRRRRRRRRR!!!
    Czy nie zainsteresowałeś się czy przypadkiem przy tak duzym zainsteresowaniu, ktoś nie miał takiego problemu?Czy taki problem Ci stworzyło wejście i przejrzenie(przeczytanie ze zrozumieniem) pierwszej i ostatniej strony tematu?
    Patrz!Czytaj!Sam dochodź do rozwiązywania problemów....!!!

Edti!
    eh...Sorry...Może mnie trochę poniosło, ale zrozum, że czasami warto patrzeć na forach na tą pierwszą i ostatnią stronę...w szczególności tą pierwszą... - a tak jak wyże, to efekt odpowiadania po raz 300y na to samo pytanie!
    Jeżeli chodzi o błąd.Patrz na FAQ z podpisu użytkownika adamk23, albo z pierwszej strony!
    Tam jest wszystko opisane.Co i jak...

Pozdrawiam i witamy na forum!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2012, 00:24:14 wysłana przez ałtsajder »

Offline dominowars

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2353 dnia: Lutego 24, 2012, 09:38:29 »
    na pierwszej stronie jest instalacja oto chodzi ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2354 dnia: Lutego 24, 2012, 10:36:02 »
    na pierwszej stronie jest instalacja oto chodzi ?

Patrz na FAQ z podpisu użytkownika adamk23, albo z pierwszej strony!

Nie widać?
    eh..
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307